Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Να αποσύρει η κυβέρνηση το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Να αποσύρει άμεσα το προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό και να αρχίσει διάλογο από μηδενική βάση κάλεσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο Σίμος Κεδίκογλου, υπογραμμίζοντας, ότι δεν είναι κατανοητό, πως μπορεί να συζητηθεί ένα σχέδιο νόμου, το οποίο δεν συνοδεύεται από αναλογιστική μελέτη και δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για την κοστολόγηση των μέτρων, όπως άλλωστε επεσήμανε και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ.

Ο Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στην εκπομπή ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ και στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη τόνισε:

«Δεν μάς έχει δοθεί καμία κοστολόγηση. Πρέπει να γίνει ένας ταχύτατος διάλογος από μηδενική βάση, λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν πρέπει μόνο να αυξάνεις φόρους και εισφορές, αλλά πρέπει και να περικόπτεις δαπάνες». 

Ανέφερε μάλιστα το παράδειγμα της Κύπρου που βγαίνει μετά από μόλις τρία χρόνια από το μνημόνιο γιατί έδωσε έμφαση στις περικοπές δαπανών και όχι στις αυξήσεις φόρων. Στην κατεύθυνση αυτή ο Σίμος Κεδίκογλου πρότεινε στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην περικοπή των 150 εκατομμυρίων ευρώ, που δόθηκαν πρόσφατα σε αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους και κατά προτίμηση στους εκλεκτούς της κυβέρνησης δηλαδή τους διευθυντές και τους μετακλητούς υπαλλήλους. 

Ταυτόχρονα, πρότεινε την επιτάχυνση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης εκείνων των φορέων που επιβαρύνουν το Δημόσιο κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Απευθυνόμενος στη συνέχεια στους συνομιλητές, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ κκ Ν. Συρμαλένιο και Δ. Καμμένο είπε: 

«Όταν στηρίζετε τον ισοσκελισμό μόνο σε φόρους φέρνετε ύφεση, ενώ αυξάνεται και το ποσοστό του χρέους επί του ΑΕΠ. Πρέπει να δοθούν κίνητρα ανάπτυξης, χρειάζονται περικοπές δαπανών, η φοροκοταιγίδα δεν αποδίδει. Το Δεκέμβρη του 2014 οι προβλέψεις της Κομισιόν ήταν για ανάπτυξη συνολικά 7% 2015 και 2016 και τώρα οι προοπτικές δείχνουν ύφεση 0,7%.» 

Σχολιάζοντας στη συνέχεια τα περί δημοψηφίσματος και εκλογών, που δήθεν θα τρομάξουν τους δανειστές, δήλωσε, ότι οι εκλογές είναι προνόμιο της κυβέρνησης, λέγοντας παράλληλα ότι δεν συμμετέχουν σε μία συζήτηση για κάτι που δεν μπορούν να προκαλέσουν.

Τέλος, έκανε αναφορά στο προσφυγικό ζητώντας να αναλογιστούν, μετά και τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού που είπε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται για κλείσιμο των συνόρων μας με τα Σκόπια, πώς οι μπορεί να έχουμε δραματικές εξελίξεις, με το ΝΑΤΟ να αναλαμβάνει δράση εν αγνοία μας, ενώ ιδιαίτερα καυστικό ήταν και το σχόλιό του για τον κ. Τσίπρα, ο οποίος κατόπιν εορτής ζήτησε ενημέρωση από την κα Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...