Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Συνάντηση της Νεολαίας Ανεξαρτήτων Ελλήνων με την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας

Αντιπροσωπεία της Νεολαίας Ανεξαρτήτων Ελλήνων επισκέφθηκε την Πέμπτη 05 Νοεμβρίου 2015 την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας κ. Ράνια Αντωνοπούλου.

Η Πρόεδρος της Νεολαίας Μανταλένα Παπαδοπούλου, ο Κωνσταντίνος Καράμπελας στέλεχος του Συντονιστικού Γραφείου και ο Αλέξανδρος Γεωργίου μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής συζήτησαν μαζί της εκτενώς τα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της και εξέφρασαν τους προβληματισμούς των νέων για την ανεργία, καταθέτοντας προτάσεις της Νεολαίας.

Η Υπουργός μας ενημέρωσε αναλυτικά για τα νέα προγράμματα απασχόλησης, αλλά και για το εγχείρημα ανάπτυξης της Κοινωνικής Οικονομίας που αποτελεί οριζόντια προτεραιότητα για την κυβέρνηση, την οποία ακούσαμε με ενδιαφέρον.

Συζητήθηκε αναλυτικά η κατά το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος χρηματοδότησης YouthGuarantee. Η Υπουργός ανέφερε ότι τα νέα προγράμματα που σχεδιάζονται περιλαμβάνουν εγγυημένη απασχόληση. Παράλληλα συζητήθηκε και η νεανική επιχειρηματικότητα, με πρόγραμμα προώθησης για τη δημιουργία start-ups και κοινωφελή εργασία. Ζητήσαμε από την Υπουργό να συνεργασθεί με το Υπουργείο Παιδείας, ώστε οι μαθητές να αποκτήσουν σαφέστερη εικόνα των αναγκών της αγοράς, ώστε όταν καλούνται να συμπληρώσουν μηχανογραφικό για την ένταξή τους στα ακαδημαϊκά ιδρύματα να γνωρίζουν ποιες σχολές είναι αυτές που μπορούν να έχουν απορρόφηση. Βεβαίως αυτό προϋποθέτει, όπως είπαμε αναγνώριση των τομέων στρατηγικής προτεραιότητας της χώρας. Η Υπουργός μας απάντησε ότι ολοκληρώνεται στις αρχές του 2016 το σύστημα διάγνωσης αναγκών της αγοράς εργασίας, το οποίο παρέμενε σε εκκρεμότητα από την προγραμματική περίοδο 2007-2013.

Δεσμευτήκαμε εκατέρωθεν ότι θα διατηρήσουμε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με σκοπό τη διόρθωση στρεβλώσεων όπου υπάρχουν και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας εγγράφως, όπως μας ζήτησε η Υπουργός, για την καλύτερη αξιολόγηση και αξιοποίησή τους. Τονίσαμε για παράδειγμα, το πρόβλημα που έχει προκύψει με την υποχρεωτική πρακτική άσκηση (αμισθί) που αποφασίστηκε τον Ιούλιο του 2014 για τους σπουδαστές των Δημοσίων ΙΕΚ καθώς περιλαμβάνει και τους σπουδαστές που ξεκίνησαν το 2013 οι οποίοι ζητούν την εξαίρεσή τους από αυτήν.

Ως Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων συνεχίζουμε τις επαφές με φορείς, οργανώσεις, συλλόγους προκειμένου από πλευράς μας να πιέζουμε τα αρμόδια Υπουργεία για λύσεις στα προβλήματα που οι νέοι αντιμετωπίζουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...