Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Τοποθέτηση του Προεδρου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ στη βουλή για το πολυνομοσχέδιο

Με την ακρόαση φορέων συνεχίζεται στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με το πρώτο κύμα προαπαιτούμενων αντιλαϊκών μέτρων. Στη συνέχεια θα γίνει συζήτηση επί των άρθρων.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ,
Δήμος Κουμπούρης, επισήμανε ότι με την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, η κυβέρνηση δίνει τη «χαριστική βολή» στους συνταξιούχους, χτυπώντας τον κοινωνικό χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης και μετατρέποντας τις συντάξεις σε προνοιακό επίδομα.
Αναφερόμενος στις περικοπές που έγιναν όλα τα προηγούμενα χρόνια, και αυτές που γίνονται από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τόνισε ότι πρόκειται για χρήματα που προέρχονται από τη δουλειά των συνταξιούχων, από τον αγώνα μιας ζωής. Επίσης, κατήγγειλε την τακτική του κοινωνικού αυτοματισμού που καλλιεργεί η κυβέρνηση, η οποία χρησιμοποιεί το επιχείρημα ότι δουλεύουν οι νέες γενιές για τους συνταξιούχους. «Πού πήγαν τα δικά μας τα χρήματα που δουλέψαμε σαράντα χρόνια στις βιομηχανίες, στα εργοστάσια, στα χαλυβουργεία» αναρωτήθηκε. «Τα ''κουρεμένα'', τα χρηματιστήρια, τα άτοκα, τα χαριστικά δεν τα δημιούργησαν οι παλιές γενιές» πρόσθεσε, αναδεικνύοντας τη διαχρονική λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τους εργοδότες.
Ο Δήμος Κουμπούρης αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων. «Εμείς δεν έχουμε άλλο δρόμο, παρά μόνο το δρόμο του αγώνα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...