Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Σίμος Κεδίκογλου: Προσωπική μου επιλογή είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι στηρίζει ο Σίμος Κεδίκογλου, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που προέχει είναι η ενότητα της παράταξης. Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός, ότι οι υποψήφιοι, τους οποίους εκτιμά, έχουν δηλώσει ξεκάθαρα, ότι θα σεβαστούν το αποτέλεσμα και την επόμενη ημέρα θα υπηρετήσουν όλοι μαζί όποιον νικήσει στις εκλογές για την εξέλιξη της παράταξης και για να μπορέσουν να προσφέρουν καλύτερα στην πατρίδα.

Τόνισε, επίσης, ότι το ζητούμενο για τη ΝΔ είναι να αναπτύξει συλλογικότητα και να επιδείξει μεγαλύτερη ομαδικότητα, αναφέροντας πως το μεγαλύτερο στοίχημα είναι να προσέλθουν στις κάλπες για να ψηφίσουν όσο περισσότεροι πολίτες γίνεται.

Σε ό, τι αφορά την αντιπολίτευση που θα ασκήσουν κατέστησε σαφές, ότι θα στηρίξουν μεταρρυθμίσεις που είναι και στο πλαίσιο της ιδεολογίας τους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα δεχθούν μέτρα που είναι υφεσιακά ή την υπερφορολόγηση, γιατί ναι μεν συμφωνούν με το στόχο της παραμονής της Ελλάδας στη φυσική της θέση, στην καρδιά της Ευρώπης, αλλά διαφωνούν με τον τρόπου που μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος αυτός. 

Όπως είπε: « πρέπει να δοθεί μεγάλο βάρος στην προστασία του ιδιωτικού τομέα ο οποίος δεν αντέχει άλλο. Αν είναι να έρθει ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας αυτό μπορεί να γίνει μόνο στον ιδιωτικό τομέα. Εκεί είναι ένας βασικός άξονας της αντιπολίτευσής μας».

Ακολουθεί απόσπασμα της συνέντευξης του Σίμου Κεδίκογλου στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Ένας καινούργιος προϋπολογισμός, μία καινούργια κυβέρνηση, προγραμματικές δηλώσεις, προγραμματικές δηλώσεις και υποψηφίων προέδρων στη ΝΔ που υπάρχει και το άλλο δεσμευτικό για εσάς, μπορεί να μην θεωρείτε τη συμφωνία που ψηφίσατε προϊόν δικών σας διαπραγματεύσεων , να είναι όπως λέτε του Τσίπρα και του Καμμένου η υπογραφή, εγγυητές όμως είσαστε εσείς. 

Τι θα πρωτοκάνετε λοιπόν θα μείνετε συνεπείς στην υπογραφή που έχετε βάλει και εσείς με την ψήφο σας, 222, εγώ συμφωνώ ότι ψηφίσατε όλοι για τη σωτηρία της πατρίδας , δεν ανήκω στην κατηγορία εκείνη που λέγανε όχι μην ψηφίσατε, ι΄σα ίσα στο κόμμα σας κάποιοι το λέγανε. Θα αναλωθείτε σε μία διαδικασία εσωκομματικής εσωστρέφειας για να βγάλετε τον πρόεδρο συντατασσόμενοι με αυτόν ή τον άλλο, τι θα κάνετε; Θα κάνετε αντιπολίτευση;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Πρώτα απ’ όλα φυσικά και θα κάνουμε αντιπολίτευση και φυσικά θα είναι σκληρή αντιπολίτευση σε αυτά τα οποία βλέπουμε ότι πηγαίνουν σε λάθος δρόμο. 

Εμείς αυτό που ψηφίσαμε ήταν την παραμονή της Ελλάδας στη φυσική της θέση στην καρδιά της Ευρώπης. Αυτό που αποδεχθήκαμε κ Παπαδάκη είναι τους στόχους , ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να δημιουργεί ελλείμματα, ότι πρέπει να έχει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. 

Ο τρόπος, όμως, δεν είναι ο ίδιος. Σάς ακούω να μιλάτε για τους φόρους, υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Υπάρχει η περικοπή δαπανών, η διεύρυνση και επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. Για παράδειγμα για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΙΕ πιστεύουμε ότι θα προσέφερε σταθερά έσοδα στο Δημόσιο και θα επέτρεπε την ελάφρυνση κάποιων φορολογικών συντελεστών.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σας ζήτησε ισοδύναμα χθες ο κ. Τσίπρας. 

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Σάς λέω τώρα ένα. 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο κ. Τσίπρας κάλεσε σε συνεργασία και σας είπε, αν έχετε κάποια πρόταση για την παιδεία, «είμαστε πρόθυμοι να τη συζητήσουμε».

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Αν έτσι αντιλαμβάνεστε την πρόσκληση σε συνεργασία, γιατί εγώ πιο πολύ σαν ειρωνικό σχόλιο το εξέλαβα. Εδώ έρχεται η πραγματικότητα.

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Έγινε και κάτι άλλο από τον κ. πρωθυπουργό και θέλω να σχολιάσετε το γεγονός ότι εκτός κειμένου γύρισε και είπε στον κ. Μεϊμαράκη ότι θα ήθελα να είσαστε εσείς ο επόμενος πρόεδρος για να έχουμε τη δυνατότητα να τα συζητάμε, δεν ξέρω αν ήτανε αβάντα ή κακό.

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Επειδή επανέρχεστε στο θέμα της εσωκομματικής διαδικασίας θέλω να σάς πω ότι χαίρομαι πάρα πολύ που και οι τέσσερις υποψήφιοι, τους οποίους εκτιμώ, έχουν δηλώσει ξεκάθαρα ,ότι θα σεβαστούν το αποτέλεσμα και όλοι την επόμενη μέρα θα υπηρετήσουμε όποιον νικήσει στις εκλογές για την εξέλιξη της παράταξης και για να μπορέσουμε να προσφέρουμε καλύτερα στην πατρίδα. 

Καλωσορίζω και την πρόταση να πάνε και οι τέσσερις στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και θα χαιρόμουν ακόμα περισσότερο αν στη Σύνοδο και οι τέσσερις μαζί επαναλαμβάνανε αυτή τη δέσμευση. 

Όπως σάς είπα έχω πολύ μεγάλο σεβασμό για όλους ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε μία γενναία προσπάθεια και έφερε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα σε συνθήκες δύσκολες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης έχουν προσφέρει πολλά οπότε όπως έχετε αντιληφθεί η προσωπική μου επιλογή είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας. 

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Σάς ενοχλεί το γεγονός ότι θα είναι ένας εξωκοινοβουλευτικός πρόεδρος;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Εγώ θεωρώ ότι αυτή η πρόκληση μπορεί να είναι ευκαιρία, γιατί το ζητούμενο για τη ΝΔ είναι να αναπτύξει συλλογικότητα να επιδείξει μεγαλύτερη ομαδικότητα και υπάρχουν άξια στελέχη. Θέλω να είναι σε πρώτο ρόλο όλοι οι υποψήφιοι για την προεδρία. Ο καθένας είναι γνωστός και όλοι κρινόμαστε.

Αυτό που θέλω να δω είναι να παρουσιάζει ο καθένας το γιατί είναι καλύτερος για τη θέση και να μην υπάρξουν προσωπικές βολές. 

Προέχει η διασφάλιση της ενότητας και είμαι ικανοποιημένος από το πώς εξελίσσεται η διαδικασία μέχρι στιγμής. Όταν υπάρχει ξεκάθαρη θέση των υποψηφίων, ότι θα σεβαστούν το αποτέλεσμα και θα υπηρετήσουν τον νικητή όποιος και αν είναι πιστεύω, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης. 

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ: Τι κάνετε από δω και πέρα, τι αντιπολίτευση θα κάνετε, θα ψηφίσετε a la carte, δεν θα ψηφίσετε τίποτα;

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Καταρχάς, θέλω να επισημάνω στον αγαπητό συνάδελφο ότι οι επιλογές θα γίνουν από τον κόσμο από τους πολίτες που θα έρθουν να ψηφίσουν και θα ήθελα, γιατί αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα για όλους μας, να έρθουν όσο περισσότεροι να ψηφίσουν και σε αυτό νομίζω ότι συμφωνούν και οι τέσσερις υποψήφιοι. 

Απλώς, εγώ στην υποψηφιότητα Τζιτζικώστα ένα στοιχείο που ενδιαφέρει , γιατί είναι μία δραστική αλλαγή, είναι μία ευκαιρία να βρούμε μία μεγαλύτερη συλλογικότητα, γιατί , αν έχουμε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα, είναι ότι έχουμε πολλά άξια κοινοβουλευτικά στελέχη. 

Σε ό, τι αφορά την αντιπολίτευση που θα κάνουμε, εμείς θα στηρίξουμε μεταρρυθμίσεις που είναι και στο πλαίσιο της ιδεολογίας μας αντίθετα με ό, τι συμβαίνει με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτά τα μέτρα τα υφεσιακά, αυτή την υπερφορολόγηση δεν μπορούμε να τη δεχθούμε, γιατί δεν θα βρεθούνε αυτά τα λεφτά, έχουμε άλλη συνταγή. 

Πρέπει να δοθεί μεγάλο βάρος στην προστασία του ιδιωτικού τομέα δεν αντέχει άλλο αν είναι να έρθει ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας αυτό μπορεί να γίνει μόνο στον ιδιωτικό τομέα εκεί είναι ένας βασικός άξονας της αντιπολίτευσής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...