Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Σημαντικές παραλείψεις από την εισήγηση του Β1 Σταδίου μελέτης του ΠΠΧΣΑΑ Στερεάς

Παρατηρήσεις του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου στην εισήγηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο του Β1 σταδίου της μελέτης του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού & Αειφόρου Ανάπτυξης (Π.Π.Χ.Σ.Α.Α.).

Προς Περιφερειάρχη Ελλάδας Στερεάς κ. Κων. Μπακογιάννη
Κύριε Περιφερειάρχη, Από την εισήγηση προς το περιφερειακό Συμβούλιο του Β1 Σταδίου της μελέτης του ΠΠΧΣΑΑ Στερεάς Ελλάδας, παρατηρήθηκαν ορισμένες σημαντικές παραλείψεις οι οποίες πρέπει να περιληφθούν στην Πρόταση.

Το σημαντικότερο πρόβλημα είναι το φράγμα ‘’ΣΕΤΑ-ΜΑΝΙΚΙΑ’’.  Έχουμε ενημερώσει αρκετές φορές ότι στο έργο έχουν διατεθεί αρκετά εκατομμύρια και το κυρίως έργο (φράγμα) είναι περίπου ολοκληρωμένο. 
       
Θα είναι σοβαρή η ευθύνη της Περιφέρειας αν δεν συμπεριλάβει στο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο, το συγκεκριμένο έργο, γιατί εκτός των άλλων, με την ενέργεια αυτή θα χαθούν τα εκατομμύρια που έχουν επενδυθεί μέχρι σήμερα, και μια τέτοια απόφαση δεν πρέπει να ληφθεί από κανένα.
Επίσης δεν έχουν περιληφθεί, η παράκαμψη Ερέτριας, για μελέτη και έργο, τα Αλιευτικά καταφύγια της Οκτωνιάς, του Μετοχίου και του ‘’Πόρτο Μπούφαλο’’ της Τ.Κ.Αργυρού και η Πρόταση για παραθεριστική κατοικία στον Κάλαμο και την Κορασίδα της Τοπικής Κοινότητας Αχλαδερής της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος.
Αν η παράλειψη είναι από παραδρομή, απλά να συμπληρωθεί η εισήγηση .  Αν όμως η παράλειψη π.χ. της παράκαμψης της Ερέτριας, αλλά και των άλλων προτάσεων, είναι άποψη της περιφέρειας, τότε θα πρέπει να εξηγηθεί, πως μπορεί να σταθεί μια τέτοια άποψη, όταν για τον άξονα Χαλκίδα - Λέπουρα - Κύμη, έχει γίνει αποδεκτή η πρότασή μας για χαρακτηρισμό του, ως πρωτεύον Διευρωπαϊκό Δίκτυο (core);

Παρακαλούμε να συμπληρωθεί η πρόταση με τις προτάσεις που προαναφέρθηκαν. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Γ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ
ΑΛΙΒΕΡΙ 
25/10/2015    
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...