Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

''Η ΝΔ μπορεί να αναδειχθεί σε πρώτη δύναμη''

Αχρείαστες χαρακτήρισε τις εκλογές ο Σίμος Κεδίκογλου, υπογραμμίζοντας ότι γίνονται προκειμένου να λυθεί το εσωκομματικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έχει μετατραπεί σε εθνικό πρόβλημα.
Στη διάρκεια  συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι βουλευτές της ΝΔ, που περιοδεύουν στη Λάρισα με επικεφαλής τον πρώην Υπουργό Σίμο Κεδίκογλου  έστειλαν το μήνυμα της ανάδειξης της Νέας Δημοκρατίας σε πρώτη δύναμη.


Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Σίμος Κεδίκογλου στόχος τους είναι να δημιουργηθεί μία κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας με κορμό τη φιλελεύθερη παράταξη. Παράλληλα, τόνισε, ότι η ΝΔ μπορεί να συνεργαστεί με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και επανέλαβε ότι θέλουν  και τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την κυβέρνηση συνεργασίας, ενώ σημείωσε πως στα δώδεκα χρόνια της πολιτικής του πορείας η ΝΔ δεν ήταν ποτέ τόσο ενωμένη όσο είναι σήμερα. Ζήτησε από τους πολίτες να τους εμπιστευθούν για να οδηγήσουν τη χώρα μπροστά, σε ασφαλή «νερά» κάτι που μπορεί να επιτευχθεί αν προχωρήσουν γρήγορα οι διαρθρωτικές αλλαγές για να διαπραγματευτούν καλύτερα τη δημοσιονομική πολιτική. 

Παραδέχτηκε ότι στη διάρκεια της διακυβέρνησης της ΝΔ έγιναν λάθη καθώς το 2014 επιβράδυναν τις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές, λέγοντας ότι δεν θα χάσουν άλλο χρόνο και δεν θα υποσχεθούν τίποτα που δεν θα μπορούν να υλοποιήσουν.

Ερωτηθείς για το μεταναστευτικό είπε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα τεθεί ψηλά στην προεκλογική ατζέντα της ΝΔ, προσθέτοντας ότι ήδη ο κ. Αβραμόπουλος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο αρκεί βέβαια να υπάρχει και μία κυβέρνηση διατεθειμένη να συνεργαστεί και όχι να υπάρχουν υπουργοί που να ισχυρίζονται ότι «οι μετανάστες λιάζονται στην Ομόνοια» 

Νωρίτερα, το κλιμάκιο των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας είχε επισκεφθεί το Επιμελητήριο Λάρισας όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην τοπική επιχειρηματικότητα και τα προβλήματα που προέκυψαν από την επιβολή  των capital controls και την οικονομική κρίση. Επίσης, επισκέφθηκαν το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, παράρτημα Κεντροδυτικής Θεσσαλίας και  σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τέθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τον  κλάδο και πιο συγκεκριμένα:  το ασφαλιστικό των μηχανικών, το ΕΣΠΑ, η  επανένταξη μεγάλων έργων (Ε-65, Αχελώος, οδικοί άξονες), ο ΕΝΦΙΑ για τα μη εκμεταλλεύσιμα ακίνητα κ.α. Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψή τους στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας και στην  Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Θεσσαλίας και στην  Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Π.Ε. Λάρισας.

Οι συναντήσεις την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015 ολοκληρώθηκαν με επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας. 

Την Παρασκευή συνέχισε την περιοδεία στη Λάρισα με το Μεταναστευτικό και ΕΣΠΑ στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

«Το σχέδιο της ΝΔ είναι να συγκροτηθεί  η ευρύτερη δυνατή κυβέρνηση συνεργασίας, γιατί ο κίνδυνος για τη χώρα δεν έχει περάσει  είναι επιτακτική ανάγκη όλοι οι Έλληνες να συνεργαστούμε για να φέρουμε την πατρίδα μας στο δρόμο της ανάπτυξης», τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου από τη Λάρισα,  όπου πραγματοποιεί περιοδεία.

Επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ Κώστα Αγοραστό με τον οποίο ο Σίμος Κεδίκογλου, ως Συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης  συζήτησε το μεταναστευτικό, που αποτελεί μείζον πρόβλημα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ευρωπαϊκής αντιμετώπισής του. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας  κ. Αγοραστός μετέφερε τα συμπεράσματα σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε στο Επαρχείο της Κω  και αφορούν στην άμεση και αποτελεσματική εξεύρεση λύσης για τη διαχείριση της συνεχούς και ανησυχητικής αύξησης των μεταναστευτικών ροών.

Ο Σίμος Κεδίκογλου υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι αυτό που κατάφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν να δώσει ένα παγκόσμιο προσκλητήριο σε κάθε απελπισμένο ή σε καθένα που θέλει να έρθει στην Ευρώπη να το κάνει μέσω της Ελλάδας, όπου η πρόσβαση είναι εύκολη και άνετη. Τόνισε, επίσης, ότι είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα γιατί πρέπει να υπάρξει ανθρωπιστική μεταχείριση αντιμετώπισης του μαζικού κύματος μεταναστών. «Στο πλαίσιο αυτό-είπε- πρέπει να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των Ελλήνων και πρέπει να νιώσουν ότι η χώρα τους δεν είναι ξέφραγο αμπέλι». Το ζήτημα αυτό η ΝΔ θα το αναδείξει  ως ευρωπαϊκό ζήτημα και στη συνέχεια θα πρέπει να αναδειχθεί ως παγκόσμιο.

Ένα ακόμα σημαντικό θέμα που συζητήθηκε είναι τα έργα του ΕΣΠΑ, οι προθεσμίες των οποίων λήγουν και μπορεί να χαθούν πόροι 2,5 δις ευρώ, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος της επιβολής προστίμου.


Ο Σίμος Κεδίκογλου συνέχισε την περιοδεία του με επίσκεψη στο Οινοποιείο Τυρνάβου, ενώ  έχει προγραμματιστεί και συνάντηση και με τον Δήμαρχο Ελασσόνας κ.  Νίκο Ευαγγέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...