Παρασκευή 21 Αυγούστου 2015

ΟΓΑ: Αναδρομικά οι αυξήσεις εισφορών με πρώτη δόση τον Οκτώβριο

Σε εφαρμογή μπαίνει η σταδιακή εξομοίωση σε βάθος τριετίας των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών με τις αντίστοιχες του ΙΚΑ, διάταξη που σημαίνει διπλασιασμό των σημερινών εισφορών στον ΟΓΑ. 
Έτσι, στις συντάξεις του Σεπτεμβρίου, που θα πληρωθούν τον Οκτώβριο οι συνταξιούχοι αγρότες
θα δουν μειώσεις που ξεκινούν από την περιοχή των 10 ευρώ στις συντάξεις τους, καθώς ισχύει αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2015 η αύξηση της παρακράτησης του ποσοστού για εισφορές υγειονομικής περίθαλψης από το 4% στο 6%.

Μάλιστα η παρακράτηση γίνεται επί του μικτού ποσού. Όπως ενημερώνει σε εγκύκλιο που εξέδωσε ο επικεφαλής του ΟΓΑ, Θανάσης Μπακαλέξης, η παρακράτηση των ποσών από τις συντάξεις που έχουν ήδη χορηγηθεί (Ιούλιος, Αύγουστος) θα γίνει σε 3 ισόποσες δόσεις από τις συντάξεις που απομένουν μέχρι το τέλος του έτους.

Δηλαδή από τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2015.

Μιλώντας με αριθμούς τώρα, ένας συνταξιούχος που λαμβάνει τη βασική σύνταξη ΟΓΑ η οποία, σύμφωνα με το σύστημα «Ήλιος», είναι 432 ευρώ μικτά είχε ως σήμερα παρακράτηση 17,28 ευρώ μηνιαίως για εισφορές υγειονομικής περίθαλψης (4% επί του μικτού ποσού). 

Με την αύξηση κατά 2% στο 6% το ποσό που παρακρατείται ανεβαίνει στα 25,92 ευρώ, δηλαδή διαφορά της τάξης των 9 ευρώ.

texnologosgeoponos.gr

1 σχόλιο:

  1. Γι' αυτό βιάστηκε μάλλον ο Τσίπρας να κάνει εκλογές τον Σεπτέμβριο. Γι' αυτό και για άλλα πολλά που έρχονται σε λίγες μέρες και τα οποία επικύρωσε με την υπογραφή του. Ένας ηδονιστής με την εξουσία που πάει την χώρα για τρίτη φορά σε εκλογές μέσα σε 8 μήνες μόνο και μόνο για να κερδίσει μερικούς ακόμη μήνες εξουσίας. Με τράπεζες κλειστές λόγω capital controls, με επιχειρήσεις να κλείνουν η μία μετά την άλλη, με την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα να ρυθμίζουν τις ζωές μας. Είτε κερδίσει τις εκλογές είτε τις χάσει ο κ. Τσίπρας, δεν του μένει πλέον αρκετός χρόνος (ευτυχώς) στην πολιτική ζωή του τόπου. Όπως, άλλως τε, έλεγε ο Γκράμσι: "όταν το παλιό αρνείται να πεθάνει, το νέο δεν μπορεί να γεννηθεί…και τότε ζούμε την εποχή των τεράτων". Αυτή την εποχή, λοιπόν, αντιπροσωπεύει το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ. Ας ελπίσουμε να αφήσει πίσω του όσο γίνεται λιγότερη καμένη γη.

    Γιάννης Μανώλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...