Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Σε Κάρυστο και Αλιβέρι μίλησε ο Γ. Μαρίνος

Αποσπάσματα από τις ομιλίες του Γιώργου Μαρίνου μέλους του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ στην Κάρυστο και στο Αλιβέρι.
Ο Γιώργος Μαρίνος μέλος του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ, μίλησε στις προεκλογικές συγκεντρώσεις που οργάνωσαν οι τοπικές οργανώσεις του κόμματος την περασμένη Παρασκευή (28/8) στην Κάρυστο και το Σάββατο (29/8) στο Αλιβέρι.

Στις ομιλίες, ο Γ.Μαρίνος ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής :

 

«Το ΚΚΕ απευθύνεται σε όλους εσάς που υποφέρετε από την αντιλαϊκή πολιτική και προβληματίζεστε τι θα κάνετε στις εκλογές . 

Σας λέει ότι το δικό σας συμφέρον αντιστοιχεί σε μια επιλογή.

Να τιμωρήσετε τα κόμματα που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε, την εξουσία των εκμεταλλευτών του λαού . 

Να μην δώσετε ψήφο στα κόμματα που προετοίμασαν και υπέγραψαν τα μνημόνια και τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, να ενισχύσετε το ΚΚΕ για να δυναμώσει η λαϊκή αντίσταση και διεκδίκηση, να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής. 

Τι επιδιώκουν τα κόμματα του κεφαλαίου και της ΕΕ σ αυτές τις εκλογές ; 

Επιδιώκουν να κερδίσουν έδαφος, να σχηματίσουν σταθερή κυβέρνηση η κυβερνητική συμμαχία που θα εφαρμόσει πιο αποτελεσματικά το νέο μνημόνιο και τους αντιλαϊκούς εφαρμοστικούς νόμους, για να πετύχουν την ενίσχυση των μεγάλων οικονομικών ομίλων , με το λαό εγκλωβισμένο , παγιδευμένο. 

Ο λαός να αντιδράσει με όλες του τις δυνάμεις .

Τα δικά σας συμφέροντα επιβάλλουν να αντιμετωπίσετε τις εκλογές με αγωνιστικό πνεύμα και να τους χαλάσετε τα σχέδια, να ΔΩΣΕΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΚΚΕ. 

Τους δοκιμάσατε ….. τους δοκιμάσατε όλους. 

Ζήσατε τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ με αυτοδύναμες και κυβερνήσεις συνεργασίας. Σας φόρτωσαν πολύ σκληρά μέτρα , επέβαλλαν στο λαό δύο αβάσταχτα μνημόνια τσάκισαν τα εργατικά –λαϊκά δικαιώματα , για να ξεπεράσει το κεφάλαιο την κρίση σε βάρος των εργαζομένων , για να αυξήσει την κερδοφορία του, τα πλούτη του. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με αριστερά συνθήματα σκοπιμότητας, πάτησε πάνω στην αγανάκτηση του λαού και άρπαξε τη λαϊκή ψήφο για να συνεχίσει την αντιλαϊκή πολιτική για λογαριασμό των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.

Το ΚΚΕ μίλησε έγκαιρα και προειδοποίησε το λαό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα του κεφαλαίου, κινείται μέσα στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, υλοποιεί την στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και όχι μόνο δεν θα εφαρμόσει φιλολαική πολιτική αλλά θα φορτώσει το λαό με νέα βάρη, με νέα σκληρά μέτρα.

Αυτό έγινε στην πράξη, αυτό ζούμε σήμερα. 

Στην πράξη αποδείχθηκε ότι ο καπιταλιστικός δρόμος και η Ε.Ε οδηγούν σε νέα μνημόνια και αντιλαϊκούς νόμους κι αυτό ισχύει για όλες τις κυβερνήσεις, τις «δεξιές» , τις «κεντρώες», ή τις λεγόμενες αριστερές. 

Αυτό ισχύει και για το ΣΥΡΙΖΑ Νο.2 το κόμμα του Λαφαζάνη που πατάει στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθεί να αρπάξει τη λαϊκή ψήφο. 

Σας καλούμε να μην δώσετε στα κόμματα του κεφαλαίου το δικαίωμα να πούνε και πάλι ότι ο λαός με την ψήφο του δέχεται τη σφαγή των δικαιωμάτων του και τα μνημόνια διαρκείας. 

Η ψήφο σας θα χρησιμοποιηθεί, μετά τις εκλογές, για να πάρουν ακόμα πιο σκληρά μέτρα που θα σας κάνουν το βίο - αβίωτο, θα τους βρίσκεται μπροστά σας, σκληρούς αντιπάλους σε κάθε διεκδίκηση. 

Ακούστε τη φωνή του ΚΚΕ. 

Κάθε εργαζόμενος που αισθάνεται ριζοσπάστης, αριστερός, κάθε εργαζόμενος που συναντήθηκε με το ΚΚΕ και ακολούθησε άλλο δρόμο στη συνέχεια ή το στηρίζει περιστασιακά, να εξετάσει καλά την κατάσταση του και να πάρει τη θέση του δίπλα στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, να πάρει τη θέση του στον προεκλογικό του αγώνα και στους αγώνες που έρχονται, για να δυναμώσει το εργατικό κίνημα και η λαϊκή συμμαχία, για την ανατροπή της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. 

Σήμερα, ριζοσπάστες, αριστεροί μπορούν στην πράξη να δούνε καλύτερα πόσο σημαντική ήταν η απόφαση του ΚΚΕ για την αποκάλυψη του αντιλαϊκού χαρακτήρα της πολυδιαφημισμένης αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της απόρριψης κάθε συμμετοχής σε τέτοιες διαχειριστικές κυβερνήσεις. 

Εσείς, που αισθάνεσθε προδομένοι από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, να δείτε πόσο αναγκαίο είναι να ξεπεράσετε κάθε είδους παγίδες και αναχώματα και να τραβήξετε μπροστά μαζί με το ΚΚΕ για να δυναμώσουμε την πάλη, να ανοίξουμε το δρόμο για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών……….. 

ΟΧΙ ΑΛΛΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ 

Έχετε ζήσει τα κάθε λογής αναχώματα που χρησιμοποιούνται για να απορροφήσουν τη λαϊκή αγανάκτηση, να λειτουργήσουν ως ασπίδα προστασίας του συστήματος. 

Αυτή είναι η δουλειά τους , αυτός είναι ο ρόλος του νέου αναχώματος της «Λαϊκής Ενότητας» , του κόμματος του Λαφαζάνη. 

Καμιά, μα καμιά εμπιστοσύνη στο κόμμα αυτό , στο ΣΥΡΙΖΑ Νο. 2 …».

«….Μην πάει το μυαλό ιδιαίτερα των παλαιότερων, σε περασμένες περιόδους, περασμένα χρόνια που ο καπιταλισμός είχε περιθώρια για να υποχωρήσει από την πίεση των ταξικών αγώνων και την επίδραση που ασκούσε η Σοβιετική Ενωση, ο σοσιαλισμός. Τώρα, είναι σε πλήρη παρακμή, δέρνεται από την κρίση, ο ανταγωνισμός των συμφερόντων για την επικράτηση είναι αδυσώπητος. 

Το σύστημα έχει γίνει θηρίο κατά των λαών, για να γίνουν οι εργαζόμενοι πολύ φτηνοί , για να αυξήσουν οι μεγάλοι οικονομικοί όμιλοι τα κέρδη τους. Κάποιοι μπορεί να μην είχαν φανταστεί ότι η πλειοψηφία της νεολαίας θα είναι άνεργη, θα ψευτοαπασχολείται ανασφάλιστη, ή με 4ωρα της συμφοράς και ότι αυτό θα επεκτείνεται συνέχεια σε όλη την Ευρώπη , σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο. 

Κάποιοι μπορεί να μην είχαν φανταστεί ότι το σύστημα προχωράει με σχέδιο και διαλύει τις Συλλογικές Συμβάσεις, υπονομεύει τις βάσεις τις κοινωνικής ασφάλισης και επιβάλλει μισθούς και συντάξεις που θα είναι κάτω και από το πιο ακραίο όριο φτώχειας. Αλλά αυτός είναι ο σύγχρονος καπιταλισμός. 

Κάθε υπεράσπιση δικαιώματος, κάθε κατάκτηση απαιτεί πολύ μεγάλο κόπο, σκληρούς συντονισμένους αγώνες, απαιτεί αλλαγή συσχετισμού δύναμης, ισχυρό ΚΚΕ και εργατικό-λαϊκό κίνημα, με προσανατολισμό την ανατροπή των εκμεταλλευτών. 

Αυτοί που σας λένε ότι μπορείτε να ζήσετε καλά μέσα στο σύστημα, ότι μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή ανάπτυξη, να γίνει δίκαιη αναδιανομή εισοδήματος, να λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας δεν καλλιεργούν απλά ψεύτικες προσδοκίες, σας λένε ότι μπορεί ο ήλιος να βγει από τη Δύση.

Σας κοροϊδεύουν για να σας κρατάνε στο χέρι…..». 

«ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ -ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΉΣ 

Το ΚΚΕ έχει ρεαλιστική πολιτική πρόταση και ο ρεαλισμός της καθορίζεται από τη πίστη στο εργατικό –λαϊκό συμφέρον , στην βαθειά αλήθεια ότι οι εργαζόμενοι είναι οι παραγωγοί του πλούτου. Πιστεύει ακράδαντα ότι ένας καλά οργανωμένος λαός που θα υπερασπιστεί το δίκιο του και θα γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, μπορεί να αντεπιτεθεί και να φτάσει μέχρι τη νίκη.

Θεμελιακή θέση που εκφράζει τα λαϊκά συμφέροντα είναι η ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. 

Γιαυτό χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ, γερό, καλά οργανωμένο εργατικό κίνημα, αποφασισμένη εργατική τάξη που θα πρωτοστατεί μέσα στην λαϊκή, κοινωνική συμμαχία με τη φτωχή αγροτιά , τους αυτοπασχολούμενους της πόλης, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών.

Συμμαχία που θα παλεύει καθημερινά για κάθε εργατικό –λαϊκό πρόβλημα σε αντικαπιταλιστική –αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, και μέσα σ’ αυτόν τον αγώνα θα συγκεντρώνονται, θα προετοιμάζονται δυνάμεις για την εργατική –λαϊκή εξουσία. 

Οργανωμένη πάλη για την κατάργηση των μνημονίων, για το μισθό, τη σύνταξη, την υγεία, την παιδεία, την προστασία των ανέργων, για τα προβλήματα της νεολαίας, της αγροτιάς, των επαγγελματιών, των γυναικών, για κάθε εργατικό –λαϊκό πρόβλημα και ο αγώνας αυτός να φωτίζεται από την αναγκαιότητα να διεκδικήσει η εργατική τάξη, ο λαός την εξουσία. Αυτή είναι η λύση. 

Η εργατική λαϊκή - εξουσία μπορεί να κοινωνικοποιήσει τα οικονομικά εργαλεία, τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, τον ορυκτό πλούτο, τη γη και τις μεγάλες καπιταλιστικές εκμεταλλεύσεις, την ενέργεια, τις μεταφορές, τις τηλεπικοινωνίες, τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι, για να αξιοποιηθούν οι μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας με κεντρικό σχεδιασμό που θα εκφραστεί σε κάθε περιοχή , σε κάθε κλάδο. 

Αυτή μπορεί να οργανώσει αγροτικούς –παραγωγικούς συνεταιρισμούς που θα έχουν μεγάλη συμβολή στην κάλυψη των διατροφικών αναγκών του λαού μας και στο ξαναζωντάνεμα της υπαίθρου. 

Στη βάση αυτή μπορεί να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ, να ξεφύγει από τις δαγκάνες τους και να προωθήσει αμοιβαία επωφελείς σχέσεις με άλλα κράτη και λαούς, σ’ αυτό το έδαφος μπορεί να διαγραφεί μονομερώς το χρέος . 

Αυτή είναι η πορεία που οδηγεί στην επίλυση τους προβλήματος της ανεργίας και στην εξασφάλιση του δικαιώματος δουλειάς για όλους, για να μπορούν οι νέοι να μορφώνονται, να σπουδάζουν και να έχουν εξασφαλισμένο το δικαίωμα στη δουλειά, να μην τρέχουν από εδώ κι από εκεί, να μην μεταναστεύουν. 

Αυτή είναι η πορεία που εξασφαλίζει αποκλειστικά δημόσιο –δωρεάν σύστημα υγείας -πρόνοιας, με πρόληψη, πλήρη στελέχωση και αναβαθμισμένες υπηρεσίες στα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία. 

Η λύση που προτείνει το ΚΚΕ μπορεί να ικανοποιήσει τις συνολικές , σύγχρονες λαϊκές ανάγκες για να ζήσουν οι εργάτες, οι αγρότες , οι επαγγελματίες σύμφωνα με τις δυνατότητες του 21ου αιώνα. 

Αυτή η φιλολαϊκή λύση συνδέεται με την εκλογική μάχη, είναι υπόθεση αυτής της στιγμής, αυτής της ώρας, γιατί όσο καθυστερεί θα μεγαλώνουν τα λαϊκά βάσανα και θα χάνεται πολύτιμος χρόνος στο όνομα της αναζήτησης μιας εύκολης αλλά ανύπαρκτης για το λαό λύσης που προτείνουν οι κάθε λογής πολιτικοί υποστηρικτές του καπιταλισμού». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...