Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 10 Αυγούστου το Επιμελητήριο Ευβοίας

Μετά την άρνηση των υπολοίπων μελών της Διοικητικής Επιτροπής να εφαρμόσουν τις ισχύουσες διατάξεις της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας και επικαλούμενος ακολούθως:

Το άρθρο 3στ του Ν.2081/1992 (ΦΕΚ 154/Α/10-9-92) όπως τροποποιήθηκε με το Ν.3419/05 σύμφωνα με το οποίο «Θέση μέλους της Διοικητικής Επιτροπής που κενώθηκε συμπληρώνεται από το διοικητικό συμβούλιο μέσα σε δεκαπέντε
ημέρες».

Δεδομένης της από 15/7/2015 παραίτησης του κ. Σίμωση από τη θέση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ευβοίας.


Το υπ. Αριθμ. 5871/ 4.8.2015 έγγραφο των 13 μελών του Δ.Σ. που ζητούν σύγκλιση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου με θέμα την εκλογή Προέδρου του Επιμελητηρίου Ευβοίας.
  • Το άρθρο 5 παρ. 4 του Ενιαίου Κανονισμού Αρμοδιοτήτων και Λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου των Επιμελητηρίων σύμφωνα με το οποίο: «οι έκτακτες συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου γίνονται εφόσον αυτό ζητηθεί εγγράφως από τα 2/5 του συνόλου των μελών του. Στην περίπτωση αυτή, ο Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής υποχρεούται όπως εισάγει αμέσως το αίτημα στη Διοικητική Επιτροπή, η οποία οφείλει μέσα σε 8 εργάσιμες ημέρες από την υποβολή του αιτήματος να συγκαλέσει το Διοικητικό Συμβούλιο»
  • Το άρθρο 4 παρ. 3 του Ενιαίου Κανονισμού Αρμοδιοτήτων και Λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου των Επιμελητηρίων σύμφωνα με το οποίο: «Η ως άνω προθεσμία είναι δυνατόν να συντμηθεί μόνο λόγω κατεπείγοντος , η πρόσκληση όμως στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να είναι γραπτή και να βεβαιώνονται οι λόγοι που κατέστη η σύντμηση του χρόνου αναγκαία».
Το γεγονός ότι παρανόμως το Επιμελητήριο μέχρι σήμερα δεν έχει εκλέξει Πρόεδρο.
  • Το άρθρο 11 παρ. 1 του Ενιαίου Κανονισμού Αρμοδιοτήτων και Λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου των Επιμελητηρίων σύμφωνα με το οποίο «κάθε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου εκπίπτει αυτοδίκαια της θέσης του ή του αξιώματος εφόσον απουσιάζει αδικαιολόγητα, σύμφωνα με το άρθρο 9 του παρόντος, πέραν των 5 συνεχόμενων συνεδριάσεων ή εφόσον απωλέσει την ιδιότητα του εκλογέα ή του εκλόγιμου, για τους λόγους που προβλέπονται στο νόμο. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο εκδίδει σχετική διαπιστωτική πράξη κατά την πρώτη συνεδρίαση του μετά τη συνδρομή του λόγου έκπτωσης».

Καλείστε στις 10/8 και ώρα 19:00 να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του 2ου ορόφου του Επιμελητηρίου προκειμένου να συνέλθει το Διοικητικό Συμβούλιο για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:
  • Έκδοση διαπιστωτικής πράξης αυτοδίκαιης έκπτωσης μέλους του ΔΣ  
  • Αντικατάσταση αυτού
  • Εκλογή Προέδρου του Επιμελητηρίου Ευβοίας
Με εκτίμηση

Ο Αντιπρόεδρος
Σπυρίδων Κουτσαύτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...