Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Αδίστακτος

Είναι ξεκάθαρο πλέον παρα τα όποια αποτέλεσμα του Eurogroup, που θα συνεχιστεί  το μεσημέρι της Κυριακής, ότι ο μεγάλος στόχος που απροκάλυπτα αποκαλύπτεται  σιγά σιγά είναι το «φάγωμα» Τσίπρα. Με τα περί μη «εμπιστοσύνης»  αποσκοπούν πιεστικά στο να «πέσει» η κυβέρνηση,  τοποθετώντας  στη χώρα  δικου τους υποτακτικούς , δίνοντας ταυτόχρονα ''χαρά''  και στα συστημικα ΜΜΕ που αναπαράγουν από τις χθεσινές απογευματινές ώρες ειδήσεις τύπου ''ερχεται Κυβέρνηση ειδικού σκοπού'' και βεβαίως βρίσκουν πολλούς χειροκροτητες του ντόπιου πολίτικου κατεστημένου.

Απ' όσα μπορεί να αφουγκραστεί κανείς δεξιά  και αριστερά στη μέρα που πέρασε, η ουσία της «πρότασης Σοϊμπλε» για Grexit πέντε χρόνων δεν είναι στη (μη υλοποιήσιμη) πενταετή αποπομπή-αποχώρηση της Ελλαδας από το ευρώ, αλλά στο δεύτερο σκέλος της.....

Η πρόταση κάνει  αναφορά σε "δέσμευση" Ελληνικών περιουσιακών στοιχείων ύψους 50 δισ ευρώ. Πρόκειται για μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που είχε επεξεργαστεί τεχνικά Ιδιωτική Εταιρία Οικονομικών Μελετών απο το 2011,
το οποίο προτείνει λύση στο Ελληνικό ζήτημα με τη δημιουργία εταιρίας - χαρτοφυλακιου με έδρα το Λουξεμβούργο στην οποία θα περιέλθουν τα δημόσια περιουσιακά αγαθά της Ελλάδας (λιμανια, αεροδρόμια, τράπεζες, αυτοκινητόδρομους, τηλεφωνία, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ακίνητα κλπ) αξίας εως 125 δισ ευρώ και η οποία θα αναλάβει την ιδιωτικοποίηση τους.
Η Ελλάδα έναντι αυτών των αναμενόμενων εσόδων θα μπορέσει (με αυτά ως εγγύηση) να λάβει δάνειο από την ΕΚΤ και έτσι δεν θα επιβαρυνθούν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι. Το σχέδιο έχει το όνομα EURECA και είναι εμπνευσμένο από την αντίστοιχη εμπειρία της επανένωσης των δύο Γερμανιών (Treuhand).

Περισσότερα, εδώ:
http://www.lemonde.fr/economie/article/2011/09/28/eureca-le-plan-secret-pour-venir-en-aide-a-la-grece_1579219_3234.html

Πάρτε και το σχέδιο πρόταση απο την εταιρία Στρατηγικών Μελετων ROLAND BERGER... 
https://www.rolandberger.com/media/pdf/Roland_Berger_EURECA_project_20110927.pdf

Οι ώρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για το τόπο και το παιχνίδι που παίζετε είναι μεγάλο....χοντρό, πολιτικό, γεωπολιτικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...