«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει στηρίζεται στις a la carte κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες.
Δεν μπορεί να έχει μία πλειοψηφία με τη βοήθεια της ευρωπαϊκής αντιπολίτευσης για τα ευρωπαϊκά νομοσχέδια και μία άλλη πλειοψηφία με την αριστερή πλατφόρμα για τα καθεστωτικά νομοσχέδια» τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου, προειδοποιώντας παράλληλα, ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αντίδρασης και επανεξέτασης της στάσης τους, όπως για παράδειγμα ενόψει του νομοσχεδίου
Κατρούγκαλου ή του νομοσχέδιο για τους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Κατρούγκαλου ή του νομοσχέδιο για τους τηλεοπτικούς σταθμούς.
Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι αυτό που τώρα επείγει είναι να συναφθεί η συμφωνία και σε ό,τι τους αφορά στηρίζουν τις επιλογές εκείνες, που διασφαλίζουν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και δίνουν ελπίδα ανάκαμψης.
Ο βουλευτής μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ» δήλωσε: « γνωρίζοντας ότι πλέον έχει σχηματιστεί ένας πόλος που θέλει την Ελλάδα εκτός Ευρώπης και μπροστά στην υπαρκτή ακόμα απειλή του grexit δεν αποτελεί υπεύθυνη στάση το να προτάσσεις τη λύση των εσωκομματικών προβλημάτων. Όσο δεν έχει διασφαλιστεί η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη δεν πρέπει να διενεργηθούν εκλογές».
Εξέφρασε, επίσης, τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε από τη βήμα της Βουλής να επαίρεται, ότι το πρόγραμμα δεν είναι ιδιοκτησία τους, κάνοντας λόγο για πρωθυπουργό περιορισμένης ευθύνης.
«Ένα πρόγραμμα-είπε- που εφαρμόζεται στην Ελλάδα πρέπει να είναι ιδιοκτησία της ελληνικής κυβέρνησης και για να γίνει ιδιοκτησία πρέπει να πιστέψει, ότι είναι απαραίτητο και να το υλοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και γνωρίζουμε από το παρελθόν ότι μπορείς να αλλάξεις όρους της συμφωνίας αν κερδίσεις αξιοπιστία και να αποκαταστήσεις την εμπιστοσύνη ».
Επανέλαβε στη συνέχεια, ότι χρειαζόμαστε τη συμφωνία μέχρι τέλος Αυγούστου, ενώ απαντώντας στο ερώτημα κατά πόσο αυτό είναι εφικτό επεσήμανε, ότι είναι θέμα της Κυβέρνησης να «τρέξει» τις διαδικασίες , διατυπώνοντας, ωστόσο, την ανησυχία του για το κατά πόσο θα προλάβουν, έχοντας αναλάβει μετά τον ανασχηματισμό ένα δύσκολο αντικείμενο σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις, που θα πρέπει να γίνουν και άσχετο με την εμπειρία και προϋπηρεσία ορισμένων προσώπων.
Τέλος, με αφορμή την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας ο Σίμος Κεδίκογλου σχολίασε τη στάση που τηρεί η πρόεδρος της Βουλής λέγοντας, ότι αποτελεί προσβολή στη Δημοκρατία μας η καταγγελία της κας Κωνσταντοπούλου ότι γίνεται πραξικόπημα από 220-250 βουλευτές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου