Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Αντιδράσεις συλλόγων ασθενών στη διακοπή της πίστωσης από τους φαρμακοποιούς στον ΕΟΠΥΥ

Για την πρόθεση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου να διακόψει την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων - Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Χρήστος Δαραμήλας είπε :

κ. Δαραμήλα σε δελτίο τύπου του ο ΠΦΣ αναφέρει ότι πρόκειται να σταματήσει την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ. Τι σημαίνει αυτό για σας;

"Μ΄αυτό που σκοπεύουν να κάνουν οι φαρμακοποιοί απειλούν τη ζωή μας. Κι αυτό γιατί μη έχοντας τη δυνατότητα λήψης συνταγών, μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο θάνατο.
Το θέμα δεν είναι να επιτεθεί η μία κοινωνική ομάδα στην άλλη. Γιατί κι εμείς από την πλευρά μας μπορούμε να κάνουμε εμπάργκο.


Οι ασθενείς δεν μπορούν ν΄ αντέξουν κι άλλη ταλαιπωρία γιατί εκτός από αυτή, οι ασθενείς δεν θα μπορέσουν ν΄ ανταποκριθούν στο κόστος που θα τους επιβαρύνει. Για μας το μηνιαίο κόστος είναι 80 – 100 € αλλά ο διαβήτης είναι εξατομικευμένη ασθένεια. Σε ασθενή με διαβήτη τύπου 1, μπορεί το κόστος να ξεπεράσει τα 400€.



Όταν είχαν κλείσει τα φαρμακεία για τον ίδιο λόγο είχαμε πάλι μεγάλο πρόβλημα. Το θέμα είναι γιατί θέλουν να το κάνουν τώρα μ΄ αυτές τις συνθήκες και δεν το έκαναν πριν ένα μήνα. Γιατί και πριν ένα μήνα ήταν ήδη 6 μήνες ανεξόφλητοι.


Οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να αναλάβουν το βάρος της ευθύνης τους."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...