Την άποψη του για την πολύπαθη ΛΑΡΚΟ δίνει ο πρώην Βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Μαρκόπουλος κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για αδιαφορία στην διαμάχη της εταιρείας με την ΔΕΗ για το κόστος ενέργειας, σημειώνοντας παράλληλα την αξία της ΛΑΡΚΟ για την Εθνική οικονομία
''Ακόμα δεν έκλεισε εξάμηνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και είναι φανερές η αδιαφορία και η ακυβερνησία.
Στην από ετών γνωστή σε όλους διαμάχη για το κόστος ενέργειας μεταξύ ΛΑΡΚΟ και ΔΕΗ, η ΔΕΗ, προκλητικά και χωρίς ντροπή αρνείται τον εκπρόσωπο που όρισε η ΛΑΡΚΟ σαν διαιτητή στην εκδίκαση της διαφοράς.
Στην από ετών γνωστή σε όλους διαμάχη για το κόστος ενέργειας μεταξύ ΛΑΡΚΟ και ΔΕΗ, η ΔΕΗ, προκλητικά και χωρίς ντροπή αρνείται τον εκπρόσωπο που όρισε η ΛΑΡΚΟ σαν διαιτητή στην εκδίκαση της διαφοράς.
Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια έγινε πριν 8 ημέρες και έκτοτε η κυβέρνηση σιωπά ένοχα. Ο αρμόδιος τέως υπουργός κ. Λαφαζάνης όχι μόνο ξέχασε τις δεσμεύσεις του για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ, όχι μόνο σιώπησε, αλλά επιπροσθέτως αρνήθηκε μετεκλογικά να συναντήσει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. Ο δε αντικαταστάτης του, αγνοείται επί του θέματος.
Είναι προκλητική ενέργεια της ΔΕΗ διότι βάσει νόμου η ΛΑΡΚΟ έχει αναφαίρετο δικαίωμα να ορίσει διαιτητή. Τι πιο λογικό από το να ορίσει διαιτητή, αυτόν που κέρδισε στην αντίστοιχη διαμάχη της «Αλουμίνιον της Ελλάδος» με την ΔΕΗ, απόφαση που τα ελληνικά δικαστήρια δεν άλλαξαν ως τώρα και που έχει γίνει κατ’ αρχήν δεκτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Άρα προδικάζει με μεγάλη πιθανότητα θετική απόφαση και για την ΛΑΡΚΟ.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.. Ούτε η ΔΕΗ έχει ορίσει τον δικό της διαιτητή, ούτε έχει οριστεί επιδιαιτητής ως πρόεδρος του διαιτητικού Δικαστηρίου. Πρόκειται για οργανωμένη κωλυσιεργία. Η ΔΕΗ λοιπόν αρνείται να υποστεί άλλη ήττα. Ωστόσο ο μεγαλύτερος μέτοχος στην ΔΕΗ είναι το κράτος, που εισηγείται πρόεδρο και ΔΣ στην γενική συνέλευση των μετόχων. Είναι λοιπόν απορίας άξιον εάν η νέα συγκυβέρνηση ανατρέψει τον σχεδιασμό προστασίας της ΛΑΡΚΟ, που από χρόνια έχει χαραχθεί..
Αξίζει να θυμίσουμε ότι ούτε λουκέτο μπήκε, ούτε άτακτη, ούτε τμηματική αποκρατικοποίηση έγινε, ούτε έγιναν δεκτά τα τελεσίγραφα της ΔΕΗ για τα χρωστούμενα. Αντίθετα πάντα εφαρμόστηκε πίεση στην ΔΕΗ και στην κυβέρνηση να εκλογικευθεί το κόστος της ενέργειας στα διεθνή ανταγωνιστικά επίπεδα.
Αίφνης η ΔΕΗ αυτονομείται, η κυβέρνηση σιωπά και η ΛΑΡΚΟ απειλείται.
Άραγε αντιλαμβάνεται κανείς από την πλειοψηφία ότι η χώρα πρέπει επειγόντως να κυβερνηθεί;
Όσοι στηρίζουν την κυβέρνηση, έστω και ζαλισμένοι από τις σβούρες της πολιτικής τους, αντιλαμβάνονται την αξία της ΛΑΡΚΟ για την Εθνική οικονομία ή υπέστησαν τόσο γρήγορη αμνησία;
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου