Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Βρώμα, μπόχα, δυσωδία στην Παγκόσμια Ομοσπονδία της FIFA

Ένας Έλληνας ανάμεσα στους 14 συλληφθέντες για το σκάνδαλο της FIFA.. «Την ντόπια μαφία» που λυμαίνεται εδώ και χρονιά τις τύχες του Ελληνικού ποδοσφαίρου πότε θα την ξηλώσουν άραγε.!!

Το σκάνδαλο διαφθοράς στις τάξεις της FIFA έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ στο χώρο του ποδοσφαίρου, με τις εξελίξεις να μας αφήνουν συνεχώς άναυδους – Δωροδοκίες και “σκοτεινές” συμφωνίες” βγαίνουν στην
... επιφάνεια

Σκάνδαλο μεγατόνων αποκαλύπτεται στις τάξεις της FIFA, λίγες ώρες πριν από τις εκλογές στην Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με τις Ελβετικές Αρχές -σε συνεργασία με το FBI- να προχωρούν στη σύλληψη πρώην και νυν στελεχών της FIFA

Η έρευνα του FBI “έτρεχε” από το 2011 και τις πρώτες πρωινές ώρες στη Ζυρίχη, η Αστυνομία συνέλαβε 14 άτομα που ανήκουν-άνηκαν στα κλιμάκια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας

Λένε πως "το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι". Μόνο που αυτό φαίνεται πως δεν ισχύει στην περίπτωση της FIFA. Γιατί η γιγαντιαία επιχείρηση, την οποία "διέταξε" η υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και οδήγησε σε "ντου" στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν στελέχη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, δεν φαίνεται να επηρεάζει ουσιαστικά τον άνθρωπο που διαφεντεύει τις τελευταίες 10ετίες το ποδόσφαιρο: τον Ζεπ Μπλάτερ

Για την ώρα, όμως, το σκάνδαλο που όλοι συζητούσαν εδώ και χρόνια, όλοι μιλούσαν γι’ αυτό αλλά ως εκεί, δεν αγγίζει άμεσα τον πρόεδρο της FIFA αλλά μόνο κάποιους στενούς του συνεργάτες. Δεν φαίνεται όμως ικανό να του στερήσει μια ακόμη επανεκλογή, την πέμπτη κατά σειρά. 

Ο Ζεπ Μπλάτερ είναι 79 ετών και πρόεδρος της FIFA από το 1998

Παρά τις αποκαλύψεις, τις συλλήψεις και τον "σεισμό" που έχει προκαλέσει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο η γιγάντια επιχείρηση που εξαπέλυσαν οι ελβετικές αρχές μετά από "διαταγή" των ΗΠΑ, οι εκλογές της FIFA δεν θα επηρεαστούν, θα γίνουν κανονικά και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Μπλάτερ θα επανεκλεγεί. Αντίπαλός του θα είναι ο πρίγκιπας της Ιορδανίας, αλ μπιν αλ Χουσεΐν. 

Στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών έχουν 14 συλληφθέντες, εννέα εκλεγμένα μέλη της Ομοσπονδίας και πέντε υπάλληλοι. Ανάμεσά τους και ο ελληνικής καταγωγής Κώστας Τάκκας, που επί 15 χρόνια ήταν γενικός γραμματέας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας των Νησιών Κεϊμάν. Aπό τον Φεβρουάριο του 2014 είναι ο γενικός διευθυντής οικονομικών και λογιστικών υπηρεσιών της εταιρείας Abakan Inc.

Τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες από την αμερικανική δικαιοσύνη για διαφθορά. Ανάμεσα στα άλλα η έρευνα αφορά και δωροδοκίες ή ξέπλυμα χρήματος. 

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο αντιπρόεδρος της FIFA και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Τζέφρι Γουέμπ. Χειροπέδες μπήκαν επίσης σε ακόμη έναν αντιπρόεδρο αλλά και σε ακόμη τέσσερα υψηλόβαθμα στελέχη.

Το 2014, χρονιά που έγινε Μουντιάλ (Βραζιλία) ο τζίρος της FIFA έφτασε τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ

Έρευνες γίνονται παντού. Παντού όμως. Από τα κεντρικά της FIFA μέχρι και την έδρα της Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας Βόρειας, Κεντρικής Αμερικής και Καραϊβικής (Concacaf) στο Μαϊάμι.

Στη Ζυρίχη, η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Ελβετίας ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ποινικής έρευνας κατά προσώπων για κακοδιαχείριση και ξέπλυμα χρήματος σε σχέση με την ανάθεση της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2018 και του 2022. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι δεδομένα και έγγραφα κατασχέθηκαν από τα συστήματα των ηλεκτρονικών υπολογιστών της FIFA, μετά τις έρευνες στα κεντρικά της Ομοσπονδίας.

Πηγή newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...