Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Με μεγάλη επιτυχία η Διεξαγωγή Θεματικού Εργαστηρίου στο Δήμο Καρύστου

Διεξαγωγή Θεματικού Εργαστηρίου στο Δήμο Καρύστου για την πράξη «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας στο Νομό Εύβοιας

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε την Τετάρτη 27 Μαΐου Θεματικό Εργαστήριο με τίτλο «Χρηματοδοτικά εργαλεία και Νέες Μορφές Επιχειρηματικότητας - Μέθοδοι αξιοποίησής τους στην επιχειρηματική δράση:
Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα – νεανική επιχειρηματικότητα – τεχνικές εύρεσης εργασίας» από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Ευβοϊκή Πρωτοβουλία για την Απασχόληση και την Ανάπτυξη» στο πλαίσιο της υλοποίησης της πράξης «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας στο Νομό Εύβοιας» που συγχρηματοδοτείται από το Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013 του ΕΣΠΑ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) σε συνεργασία με τον Δήμο Καρύστου. 


Η εκδήλωση άνοιξε με το χαιρετισμό του εκπροσώπου του συντονιστή κ. Θ. Κοσσίδα ενώ στη συνέχεια εκ μέρους του Δήμου Καρύστου χαιρετισμό στους ωφελούμενους έκανε η κα Γ. Τούρλα, δημοτική σύμβουλος. 



Το σεμινάριο συνεχίστηκε με την εισήγηση του κ. Μ. Καβράκου ο οποίος μίλησε για την Κοινωνική Οικονομία και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, για χρηματοδοτικά εργαλεία, καλές πρακτικές, νέες τεχνολογίες και μεθόδους αξιοποίησης τους στην επιχειρηματική δράση. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε η κα Ροδούλα Δερζέκου, επεκτείνοντας με την εισήγηση της το κομμάτι της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, δίνοντας έμφαση σε παραδείγματα πετυχημένων κοινωνικών επιχειρήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό. 

Ο κ. Μ. Καβράκος ανέλαβε και πάλι να παρουσιάσει το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης (ΣΕΣ) 2014-2020: αναλύοντας την φιλοσοφία του, τις αρχές, τους στόχους και τα οφέλη στο  πλαίσιο της καταπολέμησης της ανεργίας και της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας.
Το θεματικό εργαστήριο συνεχίστηκε με τις 3 παρουσιάσεις του κ. Β. Χαινά ο οποίος μίλησε για α)τεχνικές εύρεσης εργασίας: Ο ρόλος και η χρησιμότητα του διαδικτύου και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, για β) την αγορά εργασίας στη σύγχρονη κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα «Το τρίπολο: Γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις ως μέσο διαχείρισης και καταπολέμησης της ανεργίας» καθώς και γ) για τις βασικές επαγγελματικές δεξιότητες (soft skills): Ένα χρήσιμο εργαλείο του σύγχρονου εργαζόμενου. 

Το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με τις ερωτήσεις των ωφελουμένων και την διεξαγωγή συμπερασμάτων.

Το έργο «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας στο Νομό Εύβοιας» υλοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013 του ΕΣΠΑ, και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...