Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Ψήφισμα συμπαράστασης από ΕΛΜΕ Εύβοιας στους απεργούς του ΝΗΡΕΑ

Ο ΝΗΡΕΑΣ είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής μεσογειακών ψαριών στο κόσμο. Στην Εύβοια διαθέτει 6 εγκαταστάσεις και απασχολεί 180 εργαζόμενους. Πρόσφατα τον έλεγχο της εταιρείας απέκτησε η Τράπεζα Πειραιώς με πρόεδρο του Δ.Σ. τον παλιό ιδιοκτήτη. Στις 7 Απριλίου 2015 η εταιρεία απέλυσε μια εργαζόμενη που δούλευε στις εγκαταστάσεις στα Γιάλτρα, γιατί πρωτοστάτησε στη δημιουργία επιχειρησιακού σωματείου στο ΝΗΡΕΑ.

Η απολυμένη είναι μητέρα δύο ανήλικων παιδιών σε μονογονεϊκή οικογένεια.Κατόπιν αυτών το Συνδικάτο Τροφίμων -Ποτών Εύβοιας-Βοιωτίας και το επιχειρησιακό σωματείο εργαζομένων στο ΝΗΡΕΑ Εύβοιας προκήρυξαν απεργία για τη
Πέμπτη 14 Μαΐου. 

Αυτό που συμβαίνει στο ΝΗΡΕΑ έχει να κάνει με τη γενικότερη επίθεση που έχει εξαπολύσει το κεφάλαιο ενάντια στους εργαζόμενους για να τους μειώσει τους μισθούς και να αυξήσει έτσι παραπέρα τα κέρδη του. Η εργατική τάξη πρέπει ενωμένη να δώσει την απάντησή της, να αντεπιτεθεί και να διεκδικήσει μια αξιοπρεπή ζωή.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Εύβοιας χαιρετίζει την απεργιακή κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει το σωματείο εργαζομένων στο ΝΗΡΕΑ για την Πέμπτη 14 Μαΐου και δηλώνει αλληλέγγυο στον αγώνα των εργαζομένων στο ΝΗΡΕΑ, που συμπαρίσταται στην απολυμένη συνάδελφό τους. Καλεί τους καθηγητές και όλους τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στα σωματεία τους και να συνεχίσουν να αγωνίζονται για το δικαίωμα στη δουλειά και στην αξιοπρεπή ζωή. 

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΤΟΥ ΝΗΡΕΑ - ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ


Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Εύβοιας

Η πρόεδρος                                                                        Ο γεν. γραμματέας

Χαρά Νίκα                                                                         Σταμάτης Κουρούπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...