Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Έρχονται... τα επικυρωμένα πρόστιμα για τις χωματερές

Τρέχουν να προλάβουν οι δήμοι της Στερεάς Ελλάδας τις προθεσμίες και να καταθέσουν στοιχεία εντός 15 ημερών στο υπουργείο για τις προόδους που έχουν σημειωθεί στο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων και της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ για να γλυτώσουν τα πρόστιμα.... 
Το σοβαρότερο από τα προβλήματα υπάρχει σε δύο δήμους της Εύβοιας, το Δήμο Κύμης –Αλιβερίου και το Δήμο Καρύστου
όπου έχουν ξεκινήσει κάποιες διαδικασίες αλλά έχουν ακόμη πολύ δρόμο μπροστά τους μέχρι την πλήρη αποκατάσταση, καθώς τουλάχιστον με δύο ΧΑΔΑ ο δήμος Κύμης Αλιβερίου θα συνεχίσει να έχει πρόβλημα. «Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη» σημειώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Νίκος Μπαράκος και όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «περιμένουμε ακόμα και πρόστιμα 160.000 ευρώ». 

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος, και μέσα στο 2016 θα συνεχιστούν τα προβλήματα για τους δήμους Κύμης -Αλιβερίου και Καρύστου.... 

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που έχει εκδοθεί, ουσιαστικά δεν έχουν που να μεταφέρουν τα σκουπίδια, αφού προβλέπει ότι το 50% θα πρέπει να μεταφερθεί στην Ιστιαία και το άλλο 50% στην Θήβα.  «Οι προβλέψεις της ΚΥΑ είναι ανεφάρμοστες» λέει ο αντιδήμαρχος καθώς όπως εξηγεί «θα πρέπει όλα τα απορριμματοφόρα να κάνουν δεκάδες χιλιόμετρα κάθε μέρα και θα μείνουν στη μέση του δρόμου». 

Επιπλέον, αναφέρει ότι από τους τέσσερις ενεργούς ΧΑΔΑ, σταμάτησαν ήδη τη λειτουργία τους οι δυο και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση τους, που όμως θα γίνει το επόμενο διάστημα. «Οι άλλοι δύο παραμένουν ενεργοί καθώς δεν μπορούμε να πάμε τα σκουπίδια αλλού» σημειώνει. 

Μάλιστα ο Νίκος Μπαράκος εξηγεί ότι η μοναδική δυνατότητα που υπάρχει είναι «να πάνε στην Χαλκίδα. Όμως στη Χαλκίδα είναι κορεσμένος ο ΧΥΤΑ προς το παρόν και ολοκληρώνει την επέκταση του το 2016, οπότε και θα μπορούσε να τα πάρει». Και προσθέτει ότι «ήδη ο δήμος είναι σε φάση κατασκευής» δύο σταθμών μεταφόρτωσης που, όπως τονίζει, «αν ολοκληρωθούν σύντομα και έχουμε και το μηχανολογικό εξοπλισμό τότε μπορούμε να μεταφέρουμε τα σκουπίδια σύμφωνα με την ΚΥΑ στη Θήβα και την Ιστιαία…» 

You might also like:
http://notios-evoikos.blogspot.gr/2015/04/80000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...