Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση στην Κάρυστο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση που διοργάνωσαν στην Κάρυστο η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου και ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δήμου Καρύστου. Σημαντική ήταν η συμμετοχή εργαζομένων, επαγγελματιών και συνταξιούχων.

Ο Θεοτόκης Κοντός, μέλος της Γραμματείας Νότιας Εύβοιας του ΠΑΜΕ και του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κύμης στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η απεργίας της Πρωτομαγιάς είναι η πρώτη με τη νέα Κυβέρνηση, όμως η κατάσταση για ανέργους, εργαζόμενους, συνταξιούχους δεν έχει αλλάξει. Παρά τα μεγάλα λόγια για κατάργηση των μνημονίων ως τώρα έχουμε διατήρηση των μέτρων που έχουν παρθεί ενώ νέα μέτρα ετοιμάζονται στο ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις.
Καμία αναμονή, καμία ανοχή στα παζάρια των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους που βρίσκονται σε εξέλιξη με ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ.
Η οργάνωση των εργαζομένων και η πάλη για άμεση ανάκτηση των απωλειών, για τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων είναι μονόδρομος.»

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απεύθυνε ο Γ. Οικονομόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Δήμου Καρύστου όπου έκανε αναφορά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι και τόνισε την ανάγκη ισχυροποίησης του Συλλόγου.
Μετά την κεντρική ομιλία ακολούθησε αφιέρωμα στην Εργατική Πρωτομαγιά που περιλάμβανε ιστορικό, απαγγελία ποιημάτων και εργατικά τραγούδια.
Η Πρωτομαγιάτικη Συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμή των νεκρών εργατών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...