Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη στην Κρήτη

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη στην Κρήτη

Πραγματοποίησε σειρά επαφών και συναντήσεων με υπηρεσιακούς παράγοντες και τοπικούς φορείς, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για θέματα αρμοδιότητάς του, που απασχολούν την τοπική κοινωνία της Κρήτης

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εδραιωθεί το αίσθημα ασφάλειας και δημόσιας τάξης στον Έλληνα πολίτη. H Ελληνική κοινωνία
εμπιστεύεται την Ελληνική Αστυνομία, άρα είναι στο χέρι μας, τόσο της Πολιτικής όσο και της Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος, αυτή την εμπιστοσύνη να την εδραιώσουμε και να την ενισχύσουμε», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, πραγματοποίησε από την Παρασκευή 22/05 ως την Κυριακή 24/05/2015 τριήμερη επίσκεψη στην Κρήτη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποίησε σειρά επαφών και συναντήσεων με υπηρεσιακούς παράγοντες και τοπικούς φορείς, προκειμένου να ενημερωθεί διεξοδικά για θέματα αρμοδιότητάς του, που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες της Κρήτης, ώστε να συμπεριληφθούν στον γενικότερο σχεδιασμό για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και διευθέτησή τους.

Τον Γενικό Γραμματέα συνόδευσε κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων και ειδικότερα ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας.

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Την πρώτη ημέρα ο Γενικός Γραμματέας βρέθηκε στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης. Ειδικότερα, επισκέφθηκε την Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου, όπου τον υποδέχθηκαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, ο Βοηθός Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, Ταξίαρχος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Περάκης, καθώς και αστυνομικό προσωπικό όλων των βαθμίδων. Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην αστυνόμευση και την ασφάλεια στην περιοχή.

Επιπλέον, είχε συνάντηση με Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων του Λασιθίου.

Στη συνέχεια, μετέβη στο Ηράκλειο, όπου επισκέφθηκε την Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου, συνοδευόμενος από τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, Υποστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη και τον Βοηθό Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, Ταξίαρχο Ανδρέα Δασκαλάκη. Εκεί, τον υποδέχθηκε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, Ταξίαρχος Νικόλαος Χριστοφάκης, καθώς και αστυνομικό προσωπικό όλων των βαθμίδων. Ο κ. Αναγνωστάκης ενημερώθηκε αναλυτικά για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος σχετικά με την αστυνόμευση και την ασφάλεια στην περιοχή.

Συνάντηση είχε και με την Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας στο Ηράκλειο.

Ακολούθως ο κ. Αναγνωστάκης συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινό, με τον οποίο συζήτησαν για τα προβλήματα της πόλης. Εν συνεχεία, είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αποτυπώθηκαν τα προβλήματα της Περιφέρειας όσον αφορά στα θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου.


Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Την δεύτερη μέρα της επίσκεψής του, ο κ. Αναγνωστάκης μετέβη στο Ρέθυμνο, όπου το πρωί παραβρέθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη θέση «Λατζιμάς», στο Μνημείο Ελλήνων Πεσόντων, με αφορμή τη συμπλήρωση 74 ετών από την ιστορική Μάχη της Κρήτης, όπου κατάθεσε στεφάνι.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ρεθύμνου, όπου τον υποδέχθηκαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, ο Βοηθός Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, Ταξίαρχος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Λαγουδάκης, καθώς και αστυνομικό προσωπικό όλων των βαθμίδων και συζήτησαν για τα ζητήματα που αφορούν στην αστυνόμευση και την ασφάλεια στην περιοχή.

Επιπλέον είχε συνάντηση με την Ένωση Ειδικών Φρουρών Περιφέρειας Κρήτης.

Έπειτα, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ρεθύμνου, κ. Γιώργη Μαρινάκη με τον οποίο συζήτησε για θέματα ασφάλειας και προστασίας των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή.

Στο τέλος της ημέρας, αναχώρησε για τα Χανιά, όπου επισκέφθηκε την Διεύθυνση Αστυνομίας Χανίων, ενώ τον συνόδευσαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Υποστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, ο Βοηθός Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης, Ταξίαρχος Ανδρέας Δασκαλάκης και τον υποδέχθηκε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Γεωργιακάκης, όπου ενημερώθηκε αναλυτικά για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος σχετικά με την αστυνόμευση.

Επιπλέον, είχε συνάντηση με Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων των Χανίων.

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Σήμερα το πρωί, ο κ. Αναγνωστάκης παρέστη στην επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στο Ρέθυμνο, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου.

Στη συνέχεια παραβρέθηκε στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων στο Ρέθυμνο, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν των Πεσόντων της Μάχης της Κρήτης, με αφορμή τη συμπλήρωση 74 ετών από την ιστορική Μάχη, όπου κατάθεσε στεφάνι.

«Τα θέματα που διαχειριζόμαστε ως Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, εδώ και κάτι περισσότερο από 100 ημέρες, είναι και σημαντικά και αυξημένα. Έχουμε όμως την εδραιωμένη πεποίθηση ότι μας στηρίζουν οι συνεργάτες μας, εννοώντας από το Επιτελείο της Ελληνικής Αστυνομίας μέχρι τον ένστολο στην πιο απομακρυσμένη περιοχή της χώρας. Και αυτό, γιατί αναγνωρίζεται η προσπάθεια που καταβάλουμε ώστε να αντιμετωπίσουμε σε πρώτο χρόνο, όποιο ζήτημα μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα και να σχεδιάσουμε μαζί, από κοινού, την επίλυση όλων των προβλημάτων σε βάθος χρόνου.

Θα ήθελα να τονίσω ιδιαιτέρως ότι δίνουμε μάχη για να «ανεβάσουμε» το κοινωνικό status του Έλληνα αστυνομικού. Ενός Έλληνα αστυνομικού, ο οποίος προσπαθεί να επιτελέσει την συνταγματικά κατοχυρωμένη αποστολή του κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες.

Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εδραιωθεί το αίσθημα ασφάλειας και δημόσιας τάξης στον Έλληνα πολίτη. H Ελληνική κοινωνία εμπιστεύεται την Ελληνική Αστυνομία, άρα είναι στο χέρι μας, τόσο της Πολιτικής όσο και της Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος, αυτή την εμπιστοσύνη να την εδραιώσουμε και να την ενισχύσουμε», τόνισε σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...