Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Ασφυξία από τα φέσια της ΠΕ Εύβοιας

Τα φέσια αφορούν διαχείριση παλαιότερων ετών και σύμφωνα με τους νομικούς συμβούλους της Περιφέρειας υπάρχουν υποθέσεις σε δικαστική εκκρεμότητα από το 1997. 
Πολλές από τις περιπτώσεις αυτές αφορούν επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων που δεν δίνονταν και έγιναν προσφυγές στα δικαστήρια και αποφάσεις δικαστηρίων για τον καθορισμό τιμής μονάδας σε περιπτώσεις απαλλοτριώσεων στην εκδίκαση των οποίων οι υπηρεσίες της  ΠΕ Ευβοιας  δεν παρευρίσκονταν για να τις υποστηρίξουν νομικά. 


Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο Περιφερειακό συμβούλιο (18/5) στις υποθέσεις αυτές φαίνεται να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα που ασκούσαν την εξουσία την περίοδο από το 1997 έως το 2013 που υπέγραφαν τις εισηγήσεις για την εκταμίευση πόρων, εργολαβικά συμφέροντα , δικηγόροι αλλά και δικαστικοί λειτουργοί που έπαιρναν τις αποφάσεις για απαλλοτριώσεις και αποζημιώσεις .

Αποφάσεις που προκαλούν !

Η Περιφέρεια καλείται σήμερα να καταβάλλει εξωφρενικά ποσά για τις απαλλοτριώσεις . Ενδεικτικά στην έκθεση αναφέρεται μια περίπτωση στην Εύβοια για απαλλοτριωθείσα έκταση 185 τ.μ. Η προσωρινή τιμή μονάδας που καθόρισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας ανήλθε στο συνολικό ποσό των 2.300.000 ευρώ.

Η απαλλοτρίωση έχει ήδη συντελεστεί και ως εκ τούτου είναι νομικά αδύνατη η ανακλησή της χωρίς τη συναίνεση των ιδιοκτητών των εκτάσεων που απαλλοτριώθηκαν και να οφείλονται τα ποσά στους δικαιούχους . Για την απαλλοτρίωση αυτή επακολούθησαν τέσσερις αποφάσεις του Εφετείου Αθηνών που καθόρισαν οριστική τιμή μονάδας αφύσικα αυξημένη κατά 9.968.493 ευρώ ,ποσό που σύμφωνα με το Νομικό σύμβουλο της Περιφέρειας είναι απαιτητό δικαστικά .

Απο τα στοιχεία που ερχονται στο φώς προκύπτει οτι εχουν ασκηθεί αγωγές από όλους τους δικαιούχους της απαλλοτρίωσης γεγονός που σημαίνει ότι τρέχουν και τόκοι υπερημερίας αλλά και τα δικαστικά έξοδα . Υπολογίζεται από τη Νομική Υπηρεσία ότι η Περιφέρεια για αυτή την υπόθεση μόνο θα υποχρεωθεί να πληρώσει 12 εκ ευρώ . Σε πρώτη φάση και σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που καταγράφονται στην νομική έκθεση το ποσό των 3,5 εκ ευρώ είναι αμεσα απαιτητό .

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος που προκαλεί οικονομική ασφυξία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ο  κ. Μπακογιάννης   δήλωσε ότι έχει αρχίσει επαφές με το Υπουργείο Οικονομικών και Ανάπτυξης ενώ έμμεσα άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν συνεννοήσεις για τραπεζικό δανεισμό δηλαδή, οι πολίτες να επωμιστούν τα βάρη της κατάχρησης δημοσίου χρήματος.

πληροφορίες απο lamiareport.gr-altpressfthiotida.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...