Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Ανακοίνωση της Γραμματείας Εύβοιας του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά, και τις απεργιακές συγκεντρώσεις στην Εύβοια

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ - ΧΑΛΚΙΔΑ 10.30πμ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΑΛΙΒΕΡΙ 10πμ ΠΛΑΤΕΙΑ - ΙΣΤΙΑΙΑ 10πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΥΣΤΟΣ 10.30πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΝΤΟΥΔΙ 10 πμ ΠΛΑΤΕΙΑ 

Αγώνας ρήξη ανατροπή - Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχεια ανεργία μνημόνια - Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αγρότες, επαγγελματίες, μετανάστες, νέοι και νέες

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι. Συνεχίζουμε το δρόμο αυτών που θυσιάστηκαν παλεύοντας με τα αφεντικά και το κράτος τους, από το Σικάγο ως την Καισαριανή και ως τις μέρες μας. Δυναμώνουμε τον αγώνα, για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα που σήμερα μας παίρνουν πίσω, το 8ωρο, την ασφάλιση, την υγεία, την παιδεία, τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Δε συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, τα μνημόνια, με ψίχουλα και υποσχέσεις. Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητά μας, την εργατική αλληλεγγύη. Αυτό είναι το δικό μας όπλο! 

Η Πρωτομαγιά δεν είναι μια ακόμα διαδήλωση. Δηλώνουμε την αγωνιστική ετοιμότητά μας, την απόφασή μας να υπερασπίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Οι εργαζόμενοι δεν θα υποδεχτούν με αδράνεια, φόβο και υποχώρηση τα νέα μνημόνια, όπως και να ονομάσουν τα νέα δεινά στη ζωή τους για τα κέρδη των μονοπωλίων.

Καμία αναμονή, καμία ανοχή στα παζάρια των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους που βρίσκονται σε εξέλιξη με ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ. Διαπραγματεύσεις και συμφωνίες γίνονται για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας, των βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλεμπόρων. Τσακώνονται όπως οι λύκοι για τη λεία. Απέναντι στους εργάτες όλων των χωρών έχουν πλήρη συμφωνία: Ένταση στην εκμετάλλευση, μειώσεις στους μισθούς, κατάργηση δικαιωμάτων στην Υγεία, στην Παιδεία, μέτρα καταστολής ενάντια στο λαϊκό κίνημα και απαγορεύσεις στη συνδικαλιστική οργάνωση και πάλη. Η καταλήστευση και η άγρια εκμετάλλευση των εργατών είναι οι πυλώνες της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Αυτή την αλήθεια επιδιώκουν να κρύψουν με τις "πατριωτικές" κορόνες και τις εθνικιστικές φιέστες. Όταν οι εργάτες ακούν τα αφεντικά και τους ανθρώπους τους να μιλούν για πατριωτισμό, πρέπει να κουμπώνονται. Αυτοί που βρίσκονται στις λίστες των τραπεζών μιλούν για πατριωτισμό σε αυτούς που βρίσκονται στις λίστες της ανεργίας! Πατριωτισμός είναι το δίκιο του λαού και όχι τα συμφέροντα των μονοπωλίων!

Ο κόσμος της δουλειάς δεν έχει τίποτα να περιμένει από κυβερνήσεις που δηλώνουν πίστη σε ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΟΟΣΑ και ΔΝΤ, όπως η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Αυτό που άλλαξε τους τελευταίους μήνες είναι το χέρι στη σκυτάλη, ενώ η πολιτική στο "κοινό σπίτι" της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου παρέμεινε ίδια. Οι 400 εφαρμοστικοί νόμοι που τσάκισαν μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις, προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών, είναι εδώ. Οι δόσεις που βγαίνουν από το αίμα του λαού πληρώνονται στην ώρα τους και χωρίς καθυστερήσεις. Για το λαό υπάρχει ο "λιτός βίος" και τα παχιά λόγια των εξαγγελιών.

Στηρίζει τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών που αιματοκυλούν όλη την περιοχή από τη Λιβύη ως τη μέση ανατολή και την Ουκρανία. Χιλιάδες πρόσφυγες, θύματα των ιμπεριαλιστών βρίσκονται όμηροι στα νύχια τους, αξιοποιούν ανθρώπινες ψυχές ως διαπραγματευτικό χαρτί στη μεταξύ τους φαγωμάρα για τους δρόμους των αγωγών και των αγορών και τον έλεγχο της περιοχής. Η Μεσόγειος γεμίζει πτώματα και όσοι γλιτώσουν αντιμετωπίζουν άγρια εκμετάλλευση και καταστολή.

Καλούμε τα συνδικάτα και τις μαζικές οργανώσεις να απαιτήσουν: Καμία συμμετοχή, καμία εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που γίνονται ή σ’ αυτές που ετοιμάζονται. Απειθαρχία στο Δουβλίνο και στη Σέγκεν, που μετατρέπουν τη χώρα μας σε "αποθήκη ψυχών". Άσυλο στους πρόσφυγες και παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων για να ταξιδέψουν όπου επιθυμούν, ανθρώπινοι ανοιχτοί χώροι φιλοξενίας, νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας και έχουν αποκτήσει βιοτικούς δεσμούς. Καμιά ανοχή στους φασίστες! Είναι εχθροί του εργατικού κινήματος και τσιράκια των αφεντικών.

Στην Εύβοια η ανεργία και η φτώχεια είναι στα ύψη. Στα εργοστάσια έχει γίνει καθεστώς η απληρωσιά, η εκ περιτροπής εργασία και οι μειώσεις μισθών. Στο εμπόριο επικρατούν ελαστικά ωράρια και απλήρωτες υπερωρίες. Στα ξενοδοχεία οφείλονται μισθοί έως και δύο ετών, κυριαρχούν η εντατικοποίηση και η μαύρη εργασία. Ελλείψεις σε προσωπικό και χρηματοδότηση στην υγεία, στην παιδεία, στους ΟΤΑ, στο ΙΚΑ.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση χαρίζει εκατομμύρια στο μεγάλο κεφάλαιο με φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές και νέα προνόμια. Για τα συμφέροντά τους παίρνει ενεργά μέρος στο επικίνδυνο παιχνίδι των ανταγωνισμών στη γειτονιά μας. Βάζει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα του ΟΑΕΔ και τώρα των Δήμων, για να εξυπηρετήσουν το χρέος των καπιταλιστών. Τεράστιες παραγωγικές δυνάμεις έχουν απαξιωθεί καθώς οι βιομήχανοι, με μοναδικό κριτήριο το κέρδος, έχουν κλείσει ή έχουν σταματήσει τη λειτουργία σε πολλά εργοστάσια, οδηγώντας τους εργαζόμενους στην ανεργία ή στην ομηρία. 

Χαρακτηριστικά παραδείγματα τα Τσιμέντα, το Σέλμαν, η Νεοσέτ, η Μηχανική και η ΒΙΟΜΕΚ, που έκαναν εκατοντάδες απολύσεις, η ΒΕΤ του Στασινόπουλου που έκλεινε και την ίδια στιγμή αγόραζε άλλο εργοστάσιο, όπως επίσης και η ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ που δεν λειτουργούσε για δύο χρόνια. Οι εργαζόμενοι το ίδιο διάστημα έδωσαν μάχη για να υπερασπίσουν τη δουλειά και τα δικαιώματά τους.

Μεγάλες οι ευθύνες της πλειοψηφίας του ΕΚΕ που συμπλέει με την εργοδοσία και την κυβέρνηση διεκδικώντας βελτίωση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας που σημαίνει τσάκισμα των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων, δικαιολογεί τη γραμμή της συνεννόησης και του συμβιβασμού τη λογική του μικρότερου κακού και οργανώνει συλλαλητήρια στήριξης της κυβέρνησης. Αντί για οργάνωση της πάλης, διαφημίζει την πολιτική φτωχοκομείου με κονδύλια από προγράμματα της ΕΕ.

Κόντρα σ’ αυτή την κατάσταση, το ΠΑΜΕ δίνει όλες του τις δυνάμεις για την ανάπτυξη του εργατικού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση. Με τη δράση του έγιναν μεγάλα βήματα στην οργάνωση της εργατικής τάξης, ιδρύθηκαν και μαζικοποιήθηκαν σωματεία, αναπτύχθηκαν αγώνες σε πολλούς χώρους, εμποδίστηκαν απολύσεις, μειώσεις μισθών και κατάργηση δικαιωμάτων.

Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της δουλειάς. Το αίμα που πότισε τη μεγάλη υπόθεση της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης δεν πήγε χαμένο! Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, δυναμώνουμε την κοινή πάλη εργατών, υπαλλήλων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, φτωχών αγροτών, φοιτητών, σπουδαστών, μαθητών, γυναικών των λαϊκών οικογενειών. Βάζουμε φρένο σ’ αυτή την πολιτική, παίρνουμε την τις τύχες μας στα χέρια μας

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΧΑΛΚΙΔΑ 10.30πμ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΑΛΙΒΕΡΙ 10πμ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΙΣΤΙΑΙΑ 10πμ ΠΛΑΤΕΙΑ 
 ΚΑΡΥΣΤΟΣ 10.30πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΝΤΟΥΔΙ 10.30 πμ ΠΛΑΤΕΙΑ



Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά! Όλοι στην οργάνωση! Όλοι στον αγώνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...