Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Διοργάνωση Πρωτομαγιάτικης απεργιακής συγκέντρωσης στην πλατεία Καρύστου

Σε κοινή συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου και του ΔΣ του Συλλόγου Συνταξιούχων Δήμου Καρύστου αποφασίστηκε η διοργάνωση Πρωτομαγιάτικης απεργιακής συγκέντρωσης, την Παρασκευή 1η Μάη, στις 10:30πμ, στην πλατεία Καρύστου

Κεντρικό σύνθημα της Πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης, όπως και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ πανελλαδικά, θα είναι:

Αγώνας, Ρήξη, Ανατροπή.- Ο δικός μας δρόμος χωρίς φτώχια, ανεργία και μνημόνια.
Οι εργάτες, οι φτωχοί αγρότες, οι μικρέμποροι, οι νέοι των λαϊκών οικογενειών, οι συνταξιούχοι εμπνεόμαστε από τους πρώτους αγώνες για το οκτάωρο, για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Από τους νεκρούς εργάτες στο Σικάγο, την 1η Μάη του 1886 αλλά και τους χιλιάδες που ακολούθησαν ως σήμερα στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες, στα εργατικά εγκλήματα που βαφτίζονται ατυχήματα.

Τίποτα δεν κατακτήθηκε από τους εργαζόμενους χωρίς σκληρό και ανυποχώρητο αγώνα!

Η απεργίας της Πρωτομαγιάς θα είναι η πρώτη με τη νέα Κυβέρνηση, όμως η κατάσταση για ανέργους, εργαζόμενους, συνταξιούχους δεν έχει αλλάξει. Παρά τα μεγάλα λόγια για διαπραγμάτευση και κατάργηση των μνημονίων ως τώρα έχουμε: παράταση του μνημονίου ως τον Ιούνη, συνέχιση των «διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων» δηλαδή νέα μέτρα για το λαό, παραμονή του ΕΝΦΙΑ, ενώ τα μέτρα για «την ανθρωπιστική κρίση» αποτελούν κοροϊδία για τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους και τις οικογένειές τους. 

Αποδεικνύεται πως κάθε διαπραγμάτευση που δεν αμφισβητεί τα κέρδη των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών, διαπραγμάτευση εντός των τειχών της ΕΕ δε μπορεί να είναι υπέρ του λαού.

Σήμερα τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά δυναμώνοντας τους αγώνες μας ενάντια στη φτώχια, την ανεργία, την απλήρωτη δουλειά, τους μισθούς και συντάξεις πείνας, τη φοροληστεία. Τιμάμε την εργατική Πρωτομαγιά παλεύοντας για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους φτωχούς αγρότες και κτηνοτρόφους, τους μικρέμπορους, ειδικά τους νέους και τις νέες να δώσουν δυναμικό παρόν στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση.

Καλούμε τα Σωματεία και τους Συλλόγους της περιοχής μας να συζητήσουν και να πάρουν απόφαση συμμετοχής στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση με τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους.

17 Απρίλη 2015

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΡΥΣΤΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...