Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Εισηγητική έκθεση του προέδρου της ΕΙΝΝΕΥΒ στην συνάντηση με τον Αναπλ. Υπουργό Υγείας

Κε υπουργέ, Σήμερα ενώπιόν σας καταθέτουμε την μελέτη μας και την εμπειρία 3 χρόνων στην ηγεσία της ΕΙΝΝΕΥΒ , πράγμα που μας καθιστά συνυπεύθυνους για ότι καλό προκύψει στο μέλλον αλλά και για ότι δεν προκύψει σαν αποτέλεσμα τόσο της έλλειψης συνεργασίας αλλά και της έλλειψης κατανόησης και συντονισμού των κοινών προσπαθειών που ευελπιστούμε ότι θα έχουμε με την νέα ηγεσία του Υπ. Υγείας.
Πιστεύουμε ότι ο τελικός μας στόχος είναι κοινός και πορεύεται στην κατεύθυνση για αποκλειστικά Δωρεάν Δημόσια Υγεία για όλους. Οι προηγούμενες μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν τεράστια αδιέξοδα στην Δημόσια Υγεία με
χαράτσια, με τις καταργήσεις ,συγχωνεύσεις κλινικών και την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση συνολικά όλων των Νοσοκομείων της χώρας. 

Ειδικά στην Εύβοια κινδυνεύσαμε να μπεί λουκέτο στα 2 περιφερειακά Νοσοκομεία της(Κύμης & Καρύστου) ,αλλά με την οργανωμένη δράση της ΕΙΝΝΕΥΒ και με σύμμαχο τις λαϊκές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις τα κρατήσαμε ανοικτά και μάλιστα σήμερα προχωρά η στελέχωσή τους με τις ήδη τελειωμένες κρίσεις μονίμων ιατρών ΕΣΥ. 

Συνεχίσαμε και συνεχίζουμε να παρεμβαίνουμε δημιουργικά και όχι απαξιωτικά στο έργο της Διοίκησης και καταφέραμε με την παρουσία μου στο ΔΣ της ενοποιημένης δομής Νοσ/μείου Χαλκίδας –Κύμης –Καρύστου, να πετύχουμε την αρμονική λειτουργία και την επίλυση προβλημάτων και θεμάτων τόσο της καθημερινής λειτουργίας όσο και τον σχεδιασμό μελλοντικών στόχων του Νοσ/μείου, πάντα με γνώμονα το συμφέρον και την ικανοποίηση των αναγκών του κατοίκων αλλά και των εργαζομένων σε αυτό. 

Στα πλαίσια λοιπόν αυτά και με δεδομένη την συναίσθηση ευθύνης που έχουμε τόσο σαν συνδικαλιστικός αλλά και θεσμικός φορέας στην Δημόσια Υγεία για την Εύβοια, σας καταθέτουμε το πόνημα της επιτροπής σχεδιασμού της Υγείας της ΕΙΝΝΕΥΒ με συνημμένες όλες τις τρέχουσες ανάγκες αλλά και επικαιροποιημένα όλα τα στατιστικά στοιχεία υπηρετούντων ειδικευμένων Ιατρών σε όλες τις Δημόσιες δομές Υγείας στο Νομό μας. 

Επίσης στο σύνολο αυτό των προτάσεων καταθέτουμε και ολοκληρωμένες προτάσεις για το πώς πρέπει να στελεχωθεί και το πώς πρέπει να οργανωθεί κάθε Δημόσια δομή Υγείας στην Εύβοια σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων και των επιταγών της Ιατρικής επιστήμης με up to date δεδομένα. 

Τέλος ευχόμαστε να εκπληρώσετε τις προσδοκίες των λαϊκών οικογενειών αλλά και των εργαζομένων στην Δημόσια Υγεία για ένα ποιοτικό , σύγχρονο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας μακριά από την εμπορευματικότητα, τα χαράτσια και τις συμμετοχές των ασθενών τόσο στα νοσήλια όσο και στα φάρμακα.- 

Για την ΕΙΝΝΕΥΒ, 
ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...