Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Έκτακτο δελτίο θυέλλης - Έρχονται ακραία καιρικά φαινόμενα με ισχυρές βροχές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους

Αύριο Παρασκευή ξεκινά η κακοκαιρία - Ανεμοθύελλα με νότιους ανέμους εως 11 μποφόρ θα σαρώσει την Ελλάδα - 11 μποφόρ σημαίνουν ταχύτητα ανέμων 100-120 χιλιόμετρα την ώρα, μια κλίμακα πριν τον τυφώνα.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου η σαρωτική ανεμοθύελλα - Που θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα

Η ανεμοθύελλα θα επηρρεάσει το Σαρωνικό, την Ύδρα, την Ερμιόνη, την Επίδαυρο, την Αίγινα και το Σούνιο. Στη συνέχεια θα πληγούν οι περιοχές του νότιου Ευβοϊκού, η Χαλκίδα, η Ερέτρια, η Κάρυστος, το Μαντούδι και το Λαύριο. 

Στη συνέχεια η κακοκαιρία θα περάσει στην Κέα, τη Σύρο, την Τήνο, την Άνδρο και ιδιαίτερα οι άνεμοι θα φτάσουν τα 10 και τα 11 μποφόρ στην Σκύρο, τον Αι-Στράτη, τη Λήμνο, τη Σαμοθράκη και την Αλεξανδρούπολη. Λιγοτερο απο τους σαρωτικούς ανέμους θα επηρρεαστούν η Μυτιλήνη και η Χίος. 

Όσοι έχετε προγραμματίσει κάποιο ταξίδι με πλοίο από την Παρασκευή το πρωί και μετά, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αναμένεται να εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου.

Για τις επόμενες ημέρες, οι πολίτες θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα, καθώς τα καιρικά φαινόμενα είναι σε θέση να προκαλέσουν εκτεταμένες καταστροφές, τοπικές πλημμύρες και πιθανόν, να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Όλοι οι κάτοικοι θα πρέπει να προετοιμαστούν για να αντιμετωπίσουν ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η Πρόγνωση  είναι του Τάσου Αρνιακού newsit.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...