Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Εύβοιας για τις Εθνικές Εκλογές

Κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες για την παράταξη μας το ΠΑΣΟΚ της Εύβοιας έδωσε μια δυνατή μάχη που δυστυχώς δεν είχε τα αποτελέσματα που όλοι θα θέλαμε.
Μπορεί η δυναμική που δείξαμε στον νομό να ήταν η καλύτερη σε όλη την περιφέρεια μας,μπορεί τα ποσοστά μας(5,3%) και η θέση μας(4)να ήταν καλύτερα  από ότι στο γενικό σύνολο της επικράτειας παρόλα αυτά αισθανόμαστε ότι δεν μας αρκούν.

Σαν Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Εύβοιας οφείλω πολλά ευχαριστώ στους 8 υποψήφιους βουλευτές μας που με σοβαρότητα,μαχητικότητα και συνέπεια υπερασπίστηκαν το πολιτικό κεφάλαιο της παράταξης μας.Τους αξίζουν συγχαρητήρια.Οφείλω πολλά ευχαριστώ επίσης στους δεκάδες αγωνιστές του νομού μας που τα έδωσαν όλα για να εξασφαλίσουν το παρών και το μέλλον του κινήματος μας.Κυρίως όμως οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους νέους και τις νέες της παράταξης  που αντί να γοητευτούν από τον εύκολο δρόμο του περιφερόμενου επαναστάτη επέλεξαν συνειδητά να μην τεμαχίσουν την ιστορία μας και ανέλαβαν δυσανάλογες ευθύνες δίνοντας την μάχη στην πρώτη γραμμή.

Ηταν τιμή μου που την μάχη αυτή την δώσαμε Μαζι!!!

Γιαυτό το εκλογικό αποτέλεσμα σαφέστατα δεν έφταιγε μόνο  η  διάσπαση.Η βάση της παράταξης μας απαιτούσε την μάχη να την δίναμε όλοι μαζί και αμέσως μετά συντεταγμένα να προχωρήσουμε σε ένα ανοιχτό δημοκρατικό συνέδριο που θα τα συζητήσουμε και θα τα αλλάξουμε όλα.Αυτό απαιτούσε η κοινή λογική και ο σεβασμός στους θεσμούς στην παράταξη και στην ιστορία μας.Δυστυχώς κάποιοι επέλεξαν άλλο δρόμο.Κρινόμαστε ΌΛΟΙ!!!

Τα λάθη δεκαετιών,η απαξίωση των οργάνων,η λάθος διαχείριση της κρίσης το 2010,η αλλαγή πολιτικής φυσιογνωμίας μας κυρίως από το 2010 και μετά ,η ποινικοποίηση των συμβόλων μας και ο σφικτός εναγκαλισμός ορισμένων στελεχών μας σε κυβερνητικούς θώκους συνέβαλαν στο απογοητευτικό αποτέλεσμα του 4,7%.

Οι ρίζες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι μέσα στην κοινωνία.Για να γίνει ξανά μαζικό χρειάζεται να προηγηθεί η επαναιδεολογιοποίηση της παράταξης και μέσα από αυτή την διαδικασία να αποκτήσουμε ξανά δεσμούς με την κοινωνία.Χρειάζεται ριζική αλλαγή στην πολιτική σκέψη,στα πρότυπα και στην πολιτική συμπεριφορά.Και το πιο σημαντικό χρειάζεται ανανέωση στα πρόσωπα.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. προχωρά συντεταγμένα σε συνέδριο.Σε ένα συνέδριο όπως η βάση το απαιτεί συλλογικό και μαζικό που θα αναγεννήσει και θα ανασυγκροτήσει την Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη.Σε αυτήν την ενδιαφέρουσα και πολλά υποσχόμενη προσπάθεια, σε αυτό το Νέο μας ξεκίνημα  δεν περισσεύει ΚΑΝΕΙΣ.Οι πόρτες της Νομαρχιακή ήταν,είναι και θα συνεχίσουν να είναι Ανοιχτές.Ο παραταξιακός μας πατριωτισμός δεν χωράει Βενιζελικούς,Παπανδρεικούς Σημιτικούς.

.Δεν βάζουμε τα πρόσωπα πάνω απο τις αρχές ,τις αξίες και τις ιδέες του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.

Ολοι μαζί θα φτιάξουμε την παράταξη. Άλλωστε όταν χάσεις τον δρόμο σου η λύση είναι μπροστά στα μάτια σου και λέγεται διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη.

Γυρνάμε στην Αρχή....Όλα από την Αρχή.

Καραβάς Χαράλαμπος
Γραμματέας Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ευβοιας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...