Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Αφήγηση παραμυθιού στο Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου Μακρυμάλλης

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΚΡΥΜΑΛΛΗΣ

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014 στις 6.00 μ.μ. στη Μακρυμάλλη, στο Πολιτιστικό Κέντρο ο Σύλλογός μας θα παρουσιάσει το παραμύθι του Αλεξάντρ Σεργέεβιτς Πούσκιν: «Ο Τσάρος Σαλτάν» σε αφήγηση Σ.Π.Παπασηφάκη. (με προβολή διαφανειών, φωτισμό και μουσική επένδυση)

Αλεξάντρ Σεργέεβιτς Πούσκιν: «Ο Τσάρος Σαλτάν»
Πέρασε αρκετός καιρός. Συγκεκριμένα πάνω από
δύο χρόνια, από τον Ιούλιο του 12, που είχα πει το τελευταίο παραμύθι. Το παραμύθι όμως, όπως και το θέατρο, δε γίνεται έτσι για να γίνει, δε γίνεται γιατί κοντοζυγώνει μια γιορτή ή για τα παιδιά (μόνο). Γίνεται και για μένα. Από μια εσωτερική ανάγκη. 

Το καλοκαίρι μου πρότειναν από το σύλλογο να πω παραμύθι κι αρνήθηκα. Πιστεύω βαθιά μέσα μου, ότι είναι καλά να μιλάμε όταν έχουμε να πούμε κάτι, αλλιώς το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σιωπήσουμε.

Το συγκεκριμένο παραμύθι το πρωτόπα το 2009 στην Ερέτρια και στην Τριάδα. Τότε είχα στα χέρια μου το κείμενο από ένα λαϊκό παραμύθι της Ρωσίας. Προϊόντος του χρόνου βρήκα το ίδιο παραμύθι γραμμένο από το μεγαλύτερο ποιητή της Ρωσίας, τον Πούσκιν, συνοδευόμενο από τη μουσική του Νικολάι Ρίμσκι-Κόρσακοφ. Σήμερα, έχω προχωρήσει στη διασκευή του Πούσκιν, μια λυρική διασκευή, κρατώντας όμως και πολλά από τα στοιχεία του λαϊκού παραμυθιού που κάνουν πιο αδρή την αφήγηση.

Πιστεύω ότι είναι ένα πολύ ωραίο παραμύθι. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα το αφηγηθώ σε παιδιά.

Σ.Π.Παπασηφάκης


ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ
-Η πρόεδρος Ελένη Λύρα




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...