Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Γιώργος Μαρίνος - Η εταιρεία «ΕΝΕΡΤΖΥ καταφεύγει σε ψευδολογίες

Η εταιρεία «ΕΝΕΡΤΖΥ» και οι άνθρωποι της προκειμένου να επιβάλλουν την εγκατάσταση μονάδας καύσης βιοαερίου στο χωριό Άγιος Λουκάς του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου καταφεύγουν σε ψευδολογίες.

Η πραγματικότητα τους διαψεύδει και τους εκθέτει ανεπανόρθωτα. 

· 700 κάτοικοι του χωριού τοποθετήθηκαν με τεκμηριωμένο υπόμνημα κατά της εγκατάστασης μονάδας καύσης Βιοαερίου που θα στηρίζεται στη χρησιμοποίηση υγρών αποβλήτων (ακαθαρσίες) από χοιροστάσια και βουστάσια.

Το Τοπικό συμβούλιο και οι μαζικοί φορείς της περιοχής έχουν απορρίψει τα επικίνδυνα σχέδια της
εταιρείας. 

· Το Δημοτικό Συμβούλιο, του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου απέρριψε την εγκατάσταση της μονάδας στο χωριό. 

Τα γεγονότα αυτά προκάλεσαν πανικό στους ανθρώπους της «ΕΝΕΡΤΖΥ» και στην πράξη αποδεικνύεται πως το κυνηγητό του κέρδους και του πλούτου τυφλώνει.

Οι αναφορές για τα «μεγάλα πτυχία» που κατέχουν είναι αστείες και ο καθένας καταλαβαίνει πως αυτό που κρίνει δεν είναι τα πτυχία αλλά τα συμφέροντα που υπηρετούν οι κάτοχοι τους. Η πολιτική που φτώχευσε το λαό μας ασκήθηκε από ανθρώπου με «μεγάλα πτυχία» που τα έθεσαν στην υπηρεσία της αντιλαϊκής πολιτικής και της αύξησης των κερδών των λίγων. 

Αυτή είναι η πραγματικότητα και κανένας «τεχνοκράτης» δεν μπορεί να μετατρέψει της ακαθαρσίες των γουρουνιών σε «χρυσό». 

Τα στοιχεία ομολογούν ότι στον Αγιο Λουκά θα εισέρχονται 13.865 τόνοι αποβλήτων και θα εξέρχονται 8.395 τόνοι του υπολείμματος. 

Το χωριό θα επιβαρύνεται κάθε χρόνο με περισσότερους από 22 χιλιάδες τόνους !! ακαθαρσίες που αν πάσα στιγμή μπορούν να αυξηθούν.

Ακαθαρσίες δίπλα σε σπίτια, μέσα από τα σπίτια.

Μονάδα Βιοαερίου με απόβλητα:

· Σε απόσταση 1.200 μέτρα από το χωριό. 

· Πάνω από την υδάτινη λεκάνη, κοντά στις γεωτρήσεις που πίνουν οι κάτοικοι νερό. 

· Μέσα σε δύο όμορφες ρεματιές, μέσα σε ελαιώνες απαξιώνοντας μια μεγάλη περιοχή, στερώντας τους κατοίκους από το δικαίωμα να εξασφαλίζουν το λάδι τους. 

Όπου υπάρχουν ακαθαρσίες, τόνοι από ακαθαρσίες, υπάρχει βρώμα , πολλαπλασιάζονται τα κουνούπια και οι μύγες. Όπου υπάρχει Βιοαέριο υπάρχει κίνδυνος έκρηξης και πυρκαγιάς.

Οι κάτοικοι του Αγίου Λουκά υπερασπίζονται την υγεία τους και το δικαίωμα τους να ζούνε χωρίς βρώμα. 

Του Γιώργου Μαρίνου 
Περιφερειακού Συμβούλου με τη «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...