Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Απλήρωτοι οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, καταθέτει ως αναφορά την με ημερομηνία 7-11-2014 επιστολή της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε αναφέρεται στις «προσλήψεις στην κατεύθυνση της κατηγοριοποίησης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε «κρατικού προϋπολογισμού», «ΕΣΠΑ» και «Δημοσίων Επενδύσεων», οι οποίες πέρα από τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούν στη λειτουργία των σχολείων με τον τρόπο και
το χρονοδιάγραμμα της τοποθέτησης των εκπαιδευτικών, έχουν δημιουργήσει και τεράστιο πρόβλημα στη μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών οι οποίοι μέχρι και σήμερα παραμένουν απλήρωτοι».


Η ρύθμιση των ζητημάτων που αφορούν τη μισθοδοσία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 2869) στις 24 Οκτωβρίου μόνο ως εμπαιγμός και αναλγησία μπορεί να χαρακτηρισθεί. Επισημαίνουν δε ότι δεν μπορούν να ζήσουν δίχως μισθό χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι τους.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σημειώνει ότι δεν μπορεί να δεχθεί καμία δικαιολογία, και απαιτεί την άμεση ρύθμιση του θέματος της πληρωμής των δεδουλευμένων των αναπληρωτών συναδέλφων τους και τη ρύθμιση όλων των ζητημάτων που αφορούν την πληρωμή τους στη συνέχεια.

Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Ο καταθέτων βουλευτής
Δημήτρης Αναγνωστάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...