Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου για την 41η επαίτιο της εξέγερσης του Πολιτεχνείου:
Τιμάμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου… παλεύουμε για τη ζωή που μας αξίζει!
Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική, φασιστική δικτατορία, οι στόχοι, τα οράματα και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για γενικότερες ανατροπές φωτίζουν και σήμερα το δικό μας αγωνιστικό βηματισμό.
Από την αντιδικτατορική πάλη και την κορύφωσή της με την εξέγερση του Πολυτεχνείου βγάζουμε συμπεράσματα:
Ο λαός και η νεολαία δεν μπορούν να μένουν θεατές στη σφαγή τους.
Με την αποφασιστική, οργανωμένη δράση τους έχουν τη δύναμη να επιβάλουν το δίκιο τους χωρίς να περιμένουν σωτήρες.
Ο σύγχρονος, ο δικός μας Νοέμβρης είναι η πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας ενάντια στη γενικευμένη επίθεση που δέχονται από τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες, τους μεγαλέμπορους και το πολιτικό τους προσωπικό, την κυβέρνηση και την Ε.Ε.
Απομονώνουμε τους υμνητές της χούντας, τους φασίστες της Χρυσής Αυγής που είναι μαντρόσκυλα του συστήματος.
Καταδικάζουμε την πολιτική της κυβέρνησης και των «συμμάχων» ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε. στην περιοχή μας που κρύβουν νέες επικίνδυνες εξελίξεις για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς.
Αντλούμε από αυτόν τον αγωνιστικό σταθμό της πάλης μας αισιοδοξία, αποφασιστικότητα, πίστη στο δίκαιο αγώνα μας.
Δεν ανεχόμαστε να ζούμε με τα ψίχουλα!
Διεκδικούμε σταθερή δουλειά με δικαιώματα, κανένας άνεργος!
Μισθούς και συντάξεις που να εξασφαλίζουν σύγχρονες συνθήκες διαβίωσης.
Δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας για όλους.
Δημόσιο και δωρεάν ενιαίο σύστημα παιδείας που να εξασφαλίζει ολόπλευρη μόρφωση, χωρίς εμπόδια, για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.
Εργαζόμενοι, φτωχοί αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι και νέοι των λαϊκών οικογενειών όπως τότε, έτσι και σήμερα μπορούν και πρέπει να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη εκείνων των αναγκαίων αγώνων που θα βάλουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, θα βάλουν τέρμα στην βαρβαρότητα.
Συνεχίζουμε στο δρόμο του Νοέμβρη
Το Πανελλαδικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ και συμμετείχαν 1000 σωματεία, ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα αποτελεί την καλύτερη απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Το κέντρο της Αθήνας βούλιαξε από 100.000 εργατών, φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, φοιτητών και μαθητών!
Με νέα ορμή και θάρρος από το μεγαλειώδες Πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ συνεχίζουμε. Οργανώνουμε την Πανελλαδική Πανεργατική απεργία στις 27 Νοέμβρη.
Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου