Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Επιστολή Μαρκόπουλου στον Σιμωση για τα κόκκινα δάνεια της Ευβοϊκής Πίστης.

Επιστολή Μαρκόπουλου στον Σιμωση για τα κόκκινα δάνεια της Ευβοϊκής Πίστης. 
''Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε του ΕΒΕΕ της Εύβοιας, Σας ενημερώνω ότι η κυβέρνηση, διά του νέου Υπ, Ανάπτυξης, κ. Κωνσταντίνου Σκρέκα, δεσμεύτηκε ότι στον νομό για τα «κόκκινα δάνεια» θα συμπεριληφθούν και οι Συνεταιριστικές Τράπεζες που βρίσκονται σε ειδική εκκαθάριση. Η δέσμευση του Υπουργού προέκυψε μετά την πίεση που εφάρμοσα τόσο με κοινή ερώτηση με άλλους βουλευτές από άλλους Νομούς, όσο και με πολλαπλές δηλώσεις μου στα ΜΜΕ. 

Για την ακρίβεια στον όρο «χρηματοδοτικοί φορείς» θα νοείται «κάθε πιστωτικό ίδρυμα, συμπεριλαμβανομένων και των υπό ειδική εκκαθάριση πιστωτικών ιδρυμάτων κλπ και εφόσον τελεί υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος».
 Πιστεύω ότι το αίσθημα δικαίου επιστρέφει στην επιχειρηματική τάξη της Εύβοιας. Ο νόμος για τα κόκκινα δάνεια θα ισχύσει και για τους δανειολήπτες της Ευβοϊκής Πίστης που έκλεισε και είναι υπό εκκαθάριση. 
Με αυτόν τον τρόπο θα ανακουφιστούν όσοι είχαν δανειστεί από την Συνεταιριστική Τράπεζα της Εύβοιας, που έκλεισε χωρίς την δική τους ευθύνη. Το αντίθετο θα ήταν μεγάλη αδικία και θα ήταν σαφής νόθευση του ανταγωνισμού. Η συζήτηση και η τελική ψήφιση θα γίνει στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη. 
Δεσμεύομαι να συμμετέχω στην συζήτηση ώστε να ικανοποιήσω τα δίκαια αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου του Νομού μας, όπως εκφράζονται από το Επιμελητήριο της Εύβοιας. 

Σας ευχαριστώ για την συνεργασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...