Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

''Μπροστά στις αντικοινωνικές πολιτικές δεν νοείται να υπάρχουν συλλογικότητες που σφυρίζουν αδιάφορα''

ΣΥΡΙΖΑ Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας: Την ώρα που η Συγκυβέρνηση φέρνει στην Βουλή έναν ακόμη αντικοινωνικό προϋπολογισμό λιτότητας και εξαθλίωσης, βυθίζοντας σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση την ελληνική οικονομία δεν νοείται να υπάρχουν συλλογικότητες που σφυρίζουν αδιάφορα, βλέποντας τις εξελίξεις να περνούν.

Το σύνολο των οργανώσεων που εκπροσωπούν τον κόσμο της εργασίας και της παραγωγής έχουν σημάνει συναγερμό κινητοποιήσεων για την Πέμπτη 27 Νοέμβρη. Μισθωτοί, δημόσιοι υπάλληλοι, συνταξιούχοι, φοιτητές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των κινητοποιήσεων.

Μαζί με αυτούς, έχει συνταχθεί η κορυφαία οργάνωση εκπροσώπησης μικρών επιχειρήσεων στη χώρα, η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας) επιχειρώντας να στείλει μήνυμα αντίστασης στην συντελούμενη εξόντωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η ΓΣΕΒΕΕ, της οποίας η διοίκηση κάθε άλλο παρά πρόσκειται πολιτικά στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης, έχει στη δύναμή της 90 ομοσπονδίες, που εκπροσωπούν 1.100 κύρια σωματεία με 140.000 εγγεγραμμένα φυσικά πρόσωπα (επιχειρηματίες). Μία από τις 90 ομοσπονδίες μέλη της είναι η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Εύβοιας, η διοίκηση της οποίας μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει στην παραμικρή κίνηση συμμετοχής ή έστω υποστήριξης των κινητοποιήσεων.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας είτε θεωρεί ότι η υφιστάμενη κατάσταση είναι αυτή που αξίζει στο στρώμα των μικρομεσαίων, άρα δεν συντρέχει κανένας λόγος αντίδρασης στις επιλογές Κυβέρνησης και Τρόικας, είτε έχει κουραστεί από τις απίστευτες εργατοώρες «διαλογισμού» στα καφέ της Χαλκίδας και σε αποστολές του Επιμελητηρίου και της Ομοσπονδίας στο εξωτερικό.

Σε κάθε περίπτωση τέτοιες συμπεριφορές εξηγούν σε μεγάλο βαθμό την επιφυλακτική στάση μεγάλης μερίδας του κόσμου απέναντι στους «συνδικαλιστές» και στους οιονεί τοπικούς παράγοντες. Οι καιροί όμως άλλαξαν και η ανοχή τελείωσε. Άλλωστε, στην υπό ανθρωπιστική κρίση Ελλάδα του 2014 η αντίσταση για τις συλλογικότητες δεν είναι επιλογή,
.είναι καθήκον!

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας,
Τμήμα Μικρομεσαίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...