Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Χώρα των τυπικών προσόντων

Το Υπουργείο Οικονομικών απάντησε σε ερώτηση του Συμεών Κεδίκογλου σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Οικονομικών με την οποία διορίσθηκαν σε κενές οργανικές θέσεις δοκίμων εφοριακών πέντε διακριθέντες αθλητές, χωρίς να διαθέτουν συναφή προς τις απαιτήσεις της θέσης προσόντα.

Σύμφωνα με την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού, ο διορισμός των αθλητών αυτών είναι καθόλα νόμιμος: το ισχύον θεσμικό πλαίσιο προβλέπει την πρόσληψη των διακριθέντων αθλητών μετά από σχετική αίτησή τους σε κενή οργανική θέση για την οποία διαθέτουν τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα. 

Όπως σημειώνει ο κ. Χαρδούβελης, για τον διορισμό σε θέση κλάδου ΠΕ Εφοριακών στο Υπουργείο Οικονομικών δεν είναι απαραίτητη η κατοχή συγκεκριμένου πανεπιστημιακού τίτλου σπουδών και, δεδομένου ότι οι εν λόγω αθλητές προσκόμισαν πανεπιστημιακό τίτλο, «η υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών ήταν υποχρεωμένη να προβεί στον διορισμό τους». 

Κε Υπουργέ, η νομιμότητα του διορισμού των εν λόγω διακριθέντων αθλητών ουδέποτε αμφισβητήθηκε. Αρκεί όμως για εσάς η τήρηση της νομιμότητας, ακόμα και αν το κόστος είναι η μείωση της αποδοτικότητας των φορολογικών αρχών; 

Ή μήπως θα έπρεπε τουλάχιστον να επανεξετάσετε το νομικό πλαίσιο, ώστε οι κρίσιμες θέσεις των εφοριακών να μπορούν να καλύπτονται μόνο από όσους διαθέτουν προσόντα που τους καθιστούν ικανούς να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο του φορολογικού ελέγχου; 

Σε μία χώρα που συνεχίζει να ενδιαφέρεται μόνο για την κατοχή τυπικών προσόντων και όχι ουσιαστικών ικανοτήτων, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι ο στόχος της πάταξης της φοροδιαφυγής θα παραμένει άπιαστος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...