Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας για την απεργία

Συνάδελφοι, νέοι και νέες, εργαζόμενες μητέρες, άνεργοι, Βόμβα στην κοινωνική ασφάλιση ανέλαβε να ρίξει ο Διοικητής του ΙΚΑ, διαχρονικός υποστηρικτής της ιδιωτικής ασφάλισης, με την παρέμβαση του για σύνδεση των παροχών υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης διαβαθμισμένα ανάλογα με τα ένσημα.

Τίθεται έτσι υπό αμφισβήτηση η καθολικότητα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης για όλους ανεξαίρετα τους ασφαλισμένους, ενώ βαθαίνει η διάκριση με τους άνεργους και τους εργαζόμενους ωρομίσθιους και μερικώς απασχολούμενους.

Παράλληλα τρέχουν συνεχείς εξελίξεις και στο ζήτημα της κατάργησης της Κυριακής αργίας. Η συγκυβέρνηση δηλώνει καθημερινά ότι ακόμα και αν το ΣΤΕ αποφασίσει θετικά για το δικαίωμα των εργαζομένων στην αργία της Κυριακής, η κυβέρνηση θα νομοθετήσει στο όνομα της ανάπτυξης των κερδών των επιχειρήσεων την λειτουργία των καταστημάτων για όλες τις Κυριακές του χρόνου. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 

Μη μειώνουμε τις απαιτήσεις μας, η λογική του μικρότερου κακού φέρνει στο προσκήνιο νέα επίθεση. Να πάρουμε τη ζωή μας και το μέλλον μας στα χέρια μας.

Η ενίσχυση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, η ανάκαμψη που ευαγγελίζονται, μας φέρνει εντονότερα αντιμέτωπους με τον εφιάλτη της ανεργίας, το σάρωμα των μισθών και των συντάξεων, την ανέχεια και τη ζωή με ψίχουλα.

Απέναντι στα σχέδια των μονοπωλιακών ομίλων και της συγκυβέρνησης να απαντήσουμε με ενιαίο μέτωπο. Να μην κάνουμε καμία έκπτωση στις ανάγκες και τα δικαιώματα μας.

Να απορρίψουμε τη θεωρία της ταξικής συνεργασίας και υποταγής. Είναι ψέμα ότι υπάρχει κοινό συμφέρον ανάμεσα στο κεφάλαιο και τους εργαζόμενους.

Μην περιμένουμε σωτήρες. Η αναμονή, η εναπόθεση ελπίδας σε κυβερνητικές εναλλαγές δεν φέρνει πίσω κατακτήσεις.

Απαντάμε στην καθολική επίθεση του κεφαλαίου με πανελλαδική πανεργατική απεργία 27 Νοέμβρη, συγκέντρωση του σωματείου μας στην Πλατεία της Αγ. Βαρβάρας στις 9.30 το πρωί.

Διεκδικούμε:

Κλαδική σύμβαση υποχρεωτικά εκτελεστέα από το σύνολο της εργοδοσίας με κατώτερο μισθό στα επίπεδα του 2009 δηλ. 920 ευρώ. 

Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο. 

Κατάργηση του ωρομίσθιου και της μερικής απασχόλησης, μετατροπή αυτών των συμβάσεων σε συμβάσεις αορίστου χρόνου με ωράριο εργασίας 40ωρο-8ωρο-5θήμερο. 

Να πληρωθούν τώρα τα δεδουλευμένα των απλήρωτων εργαζόμενων. 

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις. 

Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και όλες οι παροχές των Ασφαλιστικών Ταμείων να περάσουν στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους με χρηματοδότηση 100%. Προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, μέσα από το κρατικό σώμα γιατρών εργασίας και τεχνικών ασφαλείας. 

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ --- ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ 10ΠΜ
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ --- 9.30ΠΜ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...