Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Σε Δημους και περιφέρειες τα ευρωπρόστιμα για παραλείψεις ή μη σύννομες διαδικασίες

Από την στιγμή που διαπιστωθεί από το Ευρωδικαστήριο παράνομη πράξη ή παράληψη η οποία οφείλεται σε ενέργειες των δήμων και των περιφερειών τα πρόστιμα θα καταβάλλονται από τους ίδιους τους ΟΤΑ.
Σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή  από τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, σε περίπτωση καταδίκης της Ελλάδας, λόγω παραβίασης του κοινοτικού δικαίου, το πρόστιμο θα αποδίδεται από την κυβέρνηση αφού πρώτα έχει παρακρατηθεί από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) που εγγράφονται κατ” έτος στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών για τους ΟΤΑ.

Τη σχετική τροπολογία που υπογράφουν οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών κατέθεσαν την Παρασκευή και συμπεριέλαβαν στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών «Ελεγχος των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των αιρετών αντιπροσώπων Βουλής και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Με την τροπολογία καθιερώνεται πλέον η υποχρέωση πλήρους συμμόρφωσης των ΟΤΑ α” και β” βαθμού σε αποφάσεις της ΕΕ..  Στην τροπολογία προσδιορίζεται και η διαδικασία, μέσω του ελεγκτή νομιμότητας ή του γ. γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη συμμόρφωση του υπόχρεου ΟΤΑ, εντός οριζομένων προθεσμιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...