Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου για το ζήτημα των διακοπών ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες και μικρούς αυτοαπασχολούμενους

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής μας να μην υποκύψουν στην κυβερνητική λαίλαπα, να μην χαμηλώσουν κι άλλο τις απαιτήσεις και τις διεκδικήσεις τους! Να μην ελπίζουν σε κάθε λογής σωτήρες!
Όλοι στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα το Σάββατο 1η Νοέμβρη που διοργανώνει το ΠΑΜΕ!

Η μαζική ανεργία, οι χαμηλοί μισθοί και συντάξεις, οι συνεχείς φόροι είναι μόνο μερικά από τα μέτρα που πλήττουν το λαϊκό εισόδημα.  Σε συνδυασμό με τις αυξήσεις της τιμής του ρεύματος πολλές οικογένειες αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Πολλοί ήδη έχουν παραλάβει προειδοποίηση διακοπής.

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι, με τους λογαριασμούς του ρεύματος στις επιχειρήσεις τους. Ιδιαίτερα αυτοί που για τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους καταναλώνουν πολύ ρεύμα.

Το ρεύμα αποτελεί κοινωνικό αγαθό, δε μπορεί να το στερείται καμιά οικογένεια, δε μπορεί να αποτελεί άλλη μια θηλιά στο λαιμό των μικρών αυτοαπασχολούμενων που αφανίζονται.
  • Καλούμε όλους σε επαγρύπνηση! 
  • Να μην κοπεί το ρεύμα σε καμιά λαϊκή οικογένεια, σε καμιά μικρή επιχείρηση! 
  • Να αποτρέψουμε κάθε τέτοια ενέργεια! 
Απαιτούμε άμεσα:
  • · Να μην κοπεί το ρεύμα σε καμιά λαϊκή οικογένεια.
  • · Για τους ανέργους μειωμένα κατά 30% τιμολόγια της ΔΕΗ. Να εφαρμοστεί η αντίστοιχη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
  • · Να μην κοπεί το ρεύμα σε καμιά μικρή επιχείρηση. Να γίνουν ευνοϊκοί διακανονισμοί με δόσεις στις οποίες να μπορούν να ανταποκριθούν.
  • · Να επιστρέψουν τα ανταποδοτικά τέλη στις περιοχές του δήμου μας που έχουν εγκατεστημένες ΑΠΕ (ανεμογεννήτριες) και παράνομα παρακρατούνται.
Τα παραπάνω αναγκαία αιτήματα αποτελούν την ελάχιστη δυνατή ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών που πλήττονται από την κρίση. 

Όσο όμως η ΔΕΗ λειτουργεί με κριτήριο το κέρδος, όσο θα υπάρχουν ιδιωτικές επιχειρήσεις στον τομέα της ενέργειας, η όποια κατάκτηση μας θα τίθεται συνεχώς προς αμφισβήτηση. Γι αυτό πρέπει ο αγώνας μας να συνδυάζεται με το αίτημα για αποκλειστικά δημόσιο τομέα ενέργειας που να παρέχει φθηνό ρεύμα για τους εργαζόμενους.

Να ακουστεί δυνατά η φωνή μας!

Η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής μας να μην υποκύψουν στην κυβερνητική λαίλαπα, να μην χαμηλώσουν κι άλλο τις απαιτήσεις και τις διεκδικήσεις τους! 

Να μην ελπίζουν σε κάθε λογής σωτήρες!

Αυτό που έχουμε ανάγκη σήμερα είναι μαζικός, οργανωμένος και ανυποχώρητος αγώνας για τη ζωή που μας αξίζει! 

Αποφασιστικής σημασίας συνολικά για την πάλη μας θα είναι το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα το Σάββατο 1η Νοέμβρη που διοργανώνει το ΠΑΜΕ! Στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο, που θα συμμετάσχει και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων Καρύστου, ήδη έχουν ανακοινώσει τη συμμετοχή τους πάνω από 700 σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και μαζικοί φορείς από όλη την Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...