Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Αποχώρηση Θωμά από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Με την αποχώρηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρη Θωμά σημαδεύτηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Παρασκευής 3/10 στο δήμο Κύμης-Αλιβεριου.
Όταν το δημοτικό συμβούλιο έφτασε στην συζήτηση επί του τρίτου θέματος, που αφορούσε την έγκριση ή όχι παράτασης προθεσμίας του έργου ''Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου ΔΔ Αλιβερίου'' ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης θέλησε το λόγο για να αναφερθεί για την κατασκευή του κλειστού, κάτι που βρήκε εντελώς αντίθετο τον Προέδρο κ. Μπενάκη απαγορεύοντας του την αγόρευση διότι ήταν εκτός θέματος. Η επιμονή Θωμά να ενημερώσει για την ιστορία αυτού του έργου δεν είχε αποτέλεσμα, και πρώην Δήμαρχος πήρε τους Συμβούλους του και αποχώρησε από το δημοτικό συμβούλιο! 

Φαίνεται ότι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης μάλλον... μέσα στον εκνευρισμό που επικράτησε, ξέχασε ακόμη και ότι η εισήγηση του 7ου θέματος αφορούσε την  αίτηση του συνδυασμού του, για σύγκλιση του Δ.Σ με θέμα: «Ενημέρωση του Σώματος από τον πρώην Δήμαρχο για τα πεπραγμένα της προηγούμενης Δημοτικής περιόδου καθώς και την οικονομική κατάσταση του Δήμου»!
Η δημοτικές έντονες και οξυμένες αντιπαραθέσεις που παρακολουθουμε στο δήμο Κύμης-Αλιβεριου καλά κρατούν και θα εξελίσσονται θερμές τις κρύες νύχτες του χειμώνα ζεσταίνοντας τους δημότες της περιοχής!.. 
Αντιπαραθέσεις δημοτικών παρατάξεων που επί του προκειμένου  είναι χωρίς καμία ουσία και νόημα για τον απλό δημότη, προτάσσοντας μονό την κατά δοκούν ατομική αυτοδιοικητική δράση και το ανδραγάθημα του καθενός, παραμερίζοντας την ίδια στιγμή τα οξυμένα δημοτικά προβλήματα. 

φώτο Evripos 90Fm 

Δελτίο Τύπου

«ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου» 04/10/2014 

Καταγγελία για την αντιδημοκρατική μεθόδευση φίμωσης της μείζονος Αντιπολίτευσης, από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης- Αλιβερίου κ. Μπενάκη, υπό την ανοχή (τουλάχιστον) του κ. Μπουραντά

Εξίσου αντιδημοκρατική η απόφαση της πλειοψηφίας να μη συζητηθεί το θέμα της καύσης του RDF και τις νέες εξελίξεις γύρω από αυτό το θέμα. 

Ανοιχτή συνέντευξη τύπου την Τρίτη 7/10/2014 και ώρα 12:30μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αλιβερίου για την κατάσταση και τα οικονομικά του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν φιμώνεται αυτή η αντιπολίτευση 

Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου Γιάννη Μπενάκη, για απαξίωση του θεσμού του Δημοτικού Συμβουλίου, από το οποίο μεθοδευμένα και προκλητικά προσπαθεί να αφαιρέσει τον θεσμικό και δημοκρατικό του ρόλο. 

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης την Παρασκευή 3/10/2014 ο κος Μπενάκης καταστρατηγώντας κάθε έννοια δημοκρατίας αλλά και των δικαιωμάτων των Δημοτικών Συμβούλων που απορρέουν από τον κανονισμό λειτουργίας, απαγόρευσε επανειλημμένως το δικαίωμα λόγου στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης και εκπρόσωπο του 48,2% των πολιτών Δημήτρη Θωμά, παρότι εκείνος μιλούσε εντός του προβλεπόμενου χρόνου από τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, διότι «δε συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις» του. 

Υποδείξεις οι οποίες είχαν να κάνουν με το κατά πόσον ο κ. Μπενάκης συμφωνούσε ή δεν συμφωνούσε με τα όσα ανέφερε ο κ. Θωμάς, αλλά και άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μειοψηφίας που επιχείρησαν να πάρουν το λόγο, ή κατά πόσον αυτά που έλεγε είχαν κατά την γνώμη του επικοινωνιακό χαρακτήρα και δεν ήταν επί της ουσίας! 

Με λίγα λόγια ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανερυθρίαστα, τσαλαπατώντας κάθε έννοια Δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης, επιχείρησε να μετατρέψει την συνεδρίαση σε εγκριτικό μηχανισμό, υποβαθμίζοντας τους Δημοτικούς Συμβούλους και τον ρόλο τους. Απαγορεύοντας ακόμη και την ενημέρωση για θέματα για τα οποία είχαν κληθεί ν' αποφασίσουν. 

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλα αυτά έγιναν προκειμένου και να μην συζητηθεί ή να φιμωθεί η έκφραση της αντιπολίτευσης στο 7ο θέμα της συνεδρίασης που ήταν η ενημέρωση από τον πρώην Δήμαρχο Δημήτρη Θωμά για την σημερινή οικονομική κατάσταση καθώς και για αυτήν που παρέλαβε στο νέο Καλλικρατικό Δήμο και τις ενέργειες που έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή προκειμένου να κρατήσει το Δήμο όρθιο. Είναι γνωστό ότι σε τέτοιες αντιδημοκρατικές πρακτικές καταφεύγουν διοικήσεις, όταν δεν αντέχουν το Δημοκρατικό διάλογο λόγω της ανεπάρκειάς τους και της έλλειψης επιχειρημάτων.

Η αποχώρηση του συνδυασμού ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ από την συνεδρίαση της Παρασκευής 3/10 ήταν επιβεβλημένη από τον στοιχειώδη σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς. 

Η φίμωση κάθε αντίθετης άποψης, η οποία οργανωμένα επιχειρείται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν πρόκειται να περάσει. 

Με την στάση μας εκπέμψαμε το μήνυμα της μηδενικής ανοχής απέναντι στις παράνομες πρακτικές του προέδρου με την ανοχή (τουλάχιστον) του Δημάρχου Μπουραντά, που παραβιάζουν κατάφωρα τα δικαιώματα των μειοψηφιών, προσβάλλουν την αρχή της δημοκρατικής λειτουργίας του Συμβουλίου, προσπαθούν να φιμώσουν πραξικοπηματικά την αντιπολίτευση και να ακυρώσουν τον ελεγκτικό της ρόλο.

Ήταν μια επιβεβλημένη ενέργεια, ως ελάχιστο δείγμα δημοκρατικής ευθύνης, απέναντι σε έναν ακραία αντιδημοκρατικό αποκλεισμό.

Οι ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, μετά τα όσα συνέβησαν, καλούν τα ΜΜΕ του Νομού αλλά και τους πολίτες που το επιθυμούν σε ανοιχτή συνέντευξη τύπου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7/10/2014 και ώρα 12:30 το μεσημέρι στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αλιβερίου, προκειμένου να ενημερωθούν τόσο τα Μέσα Ενημέρωσης όσο και οι πολίτες για την εν γένει κατάσταση και τα οικονομικά του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου και να ειπωθούν όλα εκείνα που ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου πραξικοπηματικά απαγόρευσε να ειπωθούν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης. 

Με αίτηση που θα κατατεθεί στον πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου, θα ζητηθεί από τον συνδυασμό ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ η άμεση σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου, με μόνο θέμα την καύση του RDF και τις νέες εξελίξεις γύρω από αυτό το θέμα. 

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι στο εξής δεν θα ξανασυμβούν τα όσα πρωτόγνωρα έγιναν την Παρασκευή 3- 10- 14 . Ειδικά για το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου ευχόμαστε να αρχίσει πλέον να λειτουργεί με βάση την αντικειμενικότητα και τη δημοκρατία, καθώς οφείλει να σέβεται και να αναδεικνύει και την άποψη της μειοψηφίας. 

Η συμμετοχή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και σε όλες τις επιτροπές και τα νομικά πρόσωπα του Δήμου αποτελεί για εμάς τιμή και ευθύνη κάτι που χρόνια τώρα το αποδεικνύουμε έμπρακτα. Δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε και να διαφυλάξουμε την ορθή και δημοκρατική λειτουργία τους με κάθε τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...