Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Να καλυφθούν τα κενά στα Σχολεία Ειδικής Αγωγής στην Εύβοια

Να καλυφθούν τα κενά στα Σχολεία Ειδικής Αγωγής στην Εύβοια ζητά ο Σίμος Κεδίκογλου

Στη Βουλή φέρνει ο Σίμος Κεδίκογλου το σοβαρό πρόβλημα των ελλείψεων στις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Εύβοια με σχετική αναφορά που κατέθεσε προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Λοβέρδο Ανδρέα.
Ο βουλευτής υπογραμμίζει, ότι το μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, οι λειτουργοί και το αποσπασμένο προσωπικό που υπηρετούν στα συγκεκριμένα σχολεία δεν αρκούν για την πλήρη και εύρυθμη λειτουργία, ούτε για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών που φοιτούν σε αυτά, ζητώντας παράλληλα την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος για την περαιτέρω στελέχωση των εν λόγω σχολικών μονάδων, προκειμένου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν γονείς, μαθητές και καθηγητές να επιλυθούν. 

Οι εκπρόσωποι Γονέων των Σχολείων Ειδικής Αγωγής εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία τους, καθώς είναι η τρίτη σχολική χρονιά που υφίστανται τα προβλήματα, διαιωνίζοντας –όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά- μία νοσηρή κατάσταση για την ειδική αγωγή, υποβαθμίζοντας την ποιότητα της εκπαίδευσης και συνεπώς της ζωής πολλών παιδιών.

Ο Σίμος Κεδίκογλου ως αναφορά κατέθεσε το έγγραφο-διαμαρτυρία των γονέων, στο οποίο παραθέτονται αναλυτικά τα στοιχεία που καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...