Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

«Ο ιαματικός τουρισμός το σήμα κατατεθέν της Βόρειας Εύβοιας»

Καθοριστική ήταν η συμβολή του Σίμου Κεδίκογλου, βουλευτή Ευβοίας της ΝΔ στη  διοργάνωση στη Λουτρόπολη της Αιδηψού του σημαντικού διεθνούς συνεδρίου για τον ιαματικό τουρισμό – θερμαλισμό  και τις προοπτικές ανάπτυξής του στη χώρα μας,  που διεξάγεται το τριήμερο  9 με 11 Οκτωβρίου 2014.
Στην επίσημη έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου δεν παρέστησαν η Υπουργός και  ο βουλευτής, όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο,   λόγω της συζήτησης και της ψηφοφορίας στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.
Κήρυξαν, ωστόσο, την έναρξη των εργασιών μέσω video το οποίο είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι συμμετέχοντες στο Συνέδριο.
Η Υπουργός Τουρισμού, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε, ότι πρόθεσή τους είναι να απελευθερώσουν το καθεστώς που διέπει τη λειτουργία και τη χρήση των ιαματικών πηγών δίνοντας το δικαίωμα στην ιδιωτική πρωτοβουλία να δραστηριοποιηθεί χωρίς όμως να επηρεάζεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς των Δήμων που έχουν δικές τους πηγές.
Ο Σίμος Κεδίκογλου στον χαιρετισμό του ανέφερε τα εξής:
«Θέλω και εγώ με τη σειρά μου να δώσω τα συγχαρητήριά μου στους συνδιοργανωτές του Συνεδρίου, στο Δήμο  Ιστιαίας-Αιδηψού και στην Ένωση Επιχειρηματιών Θερμαλισμού, κατά κύριο λόγο.
Δεν υπάρχει ιδανικότερος τόπος για τη διεξαγωγή αυτού του Συνεδρίου. Εδώ η ιστορία συναντάει το μέλλον. Από αρχαιοτάτων χρόνων ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Σύλλας κάτι ήξερε που ήρθε εδώ για να θεραπευτεί. Οι θέρμες της Αιδηψού ήταν διάσημες. Και εδώ είναι που πρέπει να βρούμε το δρόμο για το μέλλον, για το πώς ο ιαματικός τουρισμός, ο θερμαλισμός  μπορεί να αναπτυχθεί, μπορεί να αξιοποιηθεί στην περίπτωσή μας.  
Βλέπετε,  η Βόρεια Εύβοια μπορούμε να πούμε, ότι είναι ταυτισμένη, είναι εξόχως σημαντική για την ανάπτυξή της η ανάπτυξη του θερμαλισμού. Τα ιαματικά νερά είναι το σήμα κατατεθέν της περιοχής μας και πρέπει να αξιοποιήσουμε αυτό το συγκριτικό μας πλεονέκτημά. Η Υπουργός Τουρισμού το έθεσε ξεκάθαρα και θέλω με την ευκαιρία να την ευχαριστήσω για την αμέριστη συμπαράστασή της όλο αυτό το διάστημα. Έθεσε ξεκάθαρα η κα Κεφαλογιάννη ότι θα αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια να απελευθερωθεί το επιχειρηματικό δυναμικό στον τομέα του θερμαλισμού.
Εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα στο πλευρό σας σε αυτή την πορεία για το μέλλον, σε αυτή την πορεία για την ανάπτυξη του τόπου μας. 
Για άλλη  μία φορά συγχαρητήρια στους διοργανωτές». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...