Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Ο ΕΝΦΙΑ προκαλεί …ουρές και οικονομική αφαίμαξη

Όχι μόνο θα πληρώσουν 2 δόσεις ακόμα του ΕΝΦΙΑ αλλά θα στηθούν και στις ουρές της Εφορίας εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων που είτε δικαιούνται έκπτωσης είτε απαλλαγής.

Μόνο η λέξη παράνοια πλησιάζει στον χαρακτηρισμό της κατάστασης που έχει δημιουργήσει ο ΕΝΦΙΑ στους Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων. Και σαν να μην έφτανε ο παραλογισμός του ίδιου του φόρου, τώρα γίνεται και συνώνυμος της ταλαιπωρίας για τους φορολογούμενους.και στις
ουρές της Εφορίας θα στηθούμε ξανά, και τις 2 δόσεις του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου θα πρέπει να πληρώσουμε ολόκληρες είτε δικαιούμαστε μείωσης είτε απαλλαγής

Με λίγα λόγια και στις ουρές της Εφορίας θα στηθούμε ξανά, και τις 2 δόσεις του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου θα πρέπει να πληρώσουμε ολόκληρες είτε δικαιούμαστε μείωσης είτε απαλλαγής.

γιατί η καλολαδωμένη μηχανή, που ακούει στο όνομα υπουργείο Οικονομικών, δεν έχει στοιχεία ούτε για τους ιδιοκτήτες κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, ούτε για τους οικονομικά αδύναμους που δικαιούνται έκπτωσης από 50% εως και 100%, ούτε για τους περισσότερους ανάπηρους

Όλα αυτά γίνονται γιατί η καλολαδωμένη μηχανή, που ακούει στο όνομα υπουργείο Οικονομικών, δεν έχει στοιχεία ούτε για τους ιδιοκτήτες κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων, ούτε για τους οικονομικά αδύναμους που δικαιούνται έκπτωσης από 50% εως και 100%, ούτε για τους περισσότερους ανάπηρους, όπως αποκαλύπτει η Καθημερινή.

Για αυτό το λόγο εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων θα ξαναστηθούν στις ουρές της Εφορίας με τα δικαιολογητικά , τα Ε1 και τα Ε9 στα χέρια.

Και σαν να μην έφτανε αυτό θα πρέπει να βρουν τα χρήματα να πληρώσουν ολόκληρες τις δόσεις του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου, και μετά θα κάνουν δεήσεις ώστε να υπάρξει συμψηφισμός με τις εκπτώσεις που δικαιούνται.

μεταξύ 20 και 25 Οκτωβρίου θα αναρτηθούν τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα για τους φορολογούμενους που δικαιούνται έκπτωσης ή και απαλλαγής, αλλά και για όσους έχουν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, πόσο ειρωνική ακούγεται η λέξη, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στις εφορίες θα ξαναστηθούμε στα μέσα Δεκέμβρη για τη νέα εκκαθάριση με τις εκπτώσεις.

Στο χρονοδιάγραμμα τους υπολογίζουν πως μεταξύ 20 και 25 Οκτωβρίου θα αναρτηθούν τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα για τους φορολογούμενους που δικαιούνται έκπτωσης ή και απαλλαγής, αλλά και για όσους έχουν κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. 

δεν θα αναρτηθούν όλα τα νέα εκκαθαριστικά, αλλά ''όσα μπορέσουν'' όπως ανερυθρίαστα παραδέχονται

Προσέξτε, δεν θα αναρτηθούν όλα τα νέα εκκαθαριστικά, αλλά ''όσα μπορέσουν'' όπως ανερυθρίαστα παραδέχονται στην Καθημερινή. 

Μετά θα γίνει συμψηφισμός με τις δόσεις που έχουν ήδη καταβληθεί και καλό Φεβρουάριο θα αναρτηθούν στο taxisnet.gr οι νέες δόσεις και τα ποσά που πρέπει να καταβληθούν.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...