Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Iδρύθηκε Σωματείο Συνεταιριστών Τράπεζας Εύβοιας

Iδρύθηκε Σωματείο Συνεταιριστών Τράπεζας Εύβοιας στη Χαλκίδα. Σκοπός του Σωματείου, μετά την κατάρρευση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ευβοίας και την αδράνεια του «Πιστωτικού Αναπτυξιακού Συνεταιρισμού Νομού Ευβοίας ΣΥΝ ΠΕ», ο οποίος είχε ιδρύσει την άνω τράπεζα, είναι η με κάθε νόμιμο μέσο προστασία και προαγωγή των συμφερόντων και δικαιωμάτων του μεριδιούχων του ανωτέρω συνεταιρισμού.

 Τα μέσα για την επίτευξη του ανωτέρω σκοπού είναι ιδίως: 1) Η με κάθε νόμιμο μέσο παρακολούθηση των εργασιών εκκαθαρίσεως της άνω Τράπεζας 2) Η συστηματική ενημέρωση των μελών – συνεταιριστών για τις εργασίες της εκκαθαρίσεως 3) Η οργάνωση της προσφυγής των μελών – συνεταιριστών στην Διοίκηση και στην Δικαιοσύνη για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων τους, 4) Η υλοποίηση κάθε άλλης νόμιμης ενέργειας που κατατείνει στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων των μελών- συνεταιριστών κ.λ.π.

Μέλος του Σωματείου μπορεί να γίνει κάθε πρόσωπο, φυσικό ή νομικό, που έχει την κυριότητά του σε μια τουλάχιστον συνεταιριστική μερίδα του συνεταιρισμού, υποβάλλοντας έγγραφή αίτηση προς την προσωρινή διοικούσα επιτροπή. Το σωματείο θα διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου θα εκλεχτούν από τη Γενική Συνέλευση. Η Γενική συνέλευση συγκροτείται από τα μέλη του σωματείου που είναι ταμειακά τακτοποιημένα και αποτελεί το ανώτατο όργανο του σωματείου. 
 Εντός των ημερών θα ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις.
Πηγη eviaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...