Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση εθελοντών από το ΄΄Ποτάμι΄΄​, με την Άννα Λυδάκη

Την Τετάρτη 17/9 στις 6:30 μ.μ. στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δημαρχιακού Μεγάρου στην Παραλία Χαλκίδας, έγινε συνάντηση εθελοντών από το ΄΄Ποτάμι΄΄, με την Άννα Λυδάκη υπεύθυνη για την περιφέρεια μας.
Η κ. Λυδάκη έκανε σύντομη τοποθέτηση-γνωριμία με τους παρευρισκομένους και στην συνέχεια έγινε πολιτική συζήτηση για τοπικά αλλά και εθνικά θέματα.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι ελλείψεις του οδικού δικτύου αλλά και λοιπών υποδομών στην Εύβοια και το πως το νησί μας μπορεί να αναπτυχθεί. Κατά τη συζήτηση τονίστηκε η σημασία του σύγχρονου χωροταξικού σχεδιασμού, και της αντιμετώπισης μέσω αυτού των τοπικών θεμάτων. Προαπαιτούμενο βέβαια είναι η διαπίστωση και καταγραφή τους. Τέθηκε στο τραπέζι το ΄΄κεφάλαιο΄΄ διαχείριση σκουπιδιών-αποβλήτων και το πως μπορεί να υπάρχει περιβαλλοντικά φιλική αντιμετώπιση, με ενεργειακά κέρδη. Έγινε αναφορά σε θέματα οικολογίας και της ανάγκης να εκπαιδευτεί ο απλός πολίτης σε έναν άλλο τρόπο ζωής, π.χ. να προωθηθούν οι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης (δημιουργία ποδηλατοδρόμων, βελτίωση πεζόδρομων κ.α.). Τονίστηκε η ανάγκη για αξιοποίηση αέρα, γης και νερού ώστε να ΄΄σωθεί΄΄ και να αναπτυχθεί η Ελλάδα.

Επίσης έγινε συζήτηση σε θέματα αξιών, όπως για την ανάγκη ύπαρξης οράματος και για τον στόχο του να γίνουμε μέσω του ΄΄Ποταμιού΄΄ καλύτεροι πολίτες, ώστε να φτιάξουμε έναν καλύτερο τόπο. Η κ. Λυδάκη -έπειτα από σχετική ερώτηση- ανέλυσε την στρατηγική του κινήματος για τις συνεργασίες με άλλες κοινοβουλευτικές παρατάξεις και το πως το ΄΄Ποτάμι΄΄ μπορεί να εφαρμόσει-επιβάλλει τις θέσεις του, αν συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας. Είπε, ότι για να γίνει κάτι τέτοιο ΄΄θα πρέπει να υπάρχουν από πλευράς μας, ολοκληρωμένες προτάσεις (όπως έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης την Κυριακή 21/9) για κάθε ζήτημα (βάζοντας σειρά προτεραιότητας), όταν υπάρχει ετοιμότητα και έχει γίνει ανάλυση και μελέτη΄΄.








Συντονιστική επιτροπή Ευβοίας

   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...