Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014

Αντώνης Σώτος: Το Υπουργείο Υγείας πέφτει από το ένα λάθος στο πιό μεγάλο

Το Υπουργείο Υγείας πέφτει από το ένα λάθος στο πιό μεγάλο. Σήμερα ειδικά που οι νέοι Ιατροί μεταναστεύουν μαζικά στο εξωτερικό με μόνο κίνητρο την ασύγκριτη μισθολογική βελτίωση και την ασύγκριτη επαγγελματική ανέλιξή τους, έρχεται η κυβέρνηση να επαναφέρει ένα μέτρο που είναι καμμένο από χέρι.

Οι νέοι Ιατροί που τυχόν αποφασίσουν να διοριστούν σαν αγροτικοί θα έχουν να παλέψουν να επιβιώσουν με μισθούς πείνας των 600-700 ευρώ το μήνα κυρίως σε απομακρυσμένες και άγονες περιοχές της χώρας που μόνο τα έξοδα μετάβασης είναι δυσβάσταχτα!!! 

Η λύση είναι περισσότερα κίνητρα και διευκολύνσεις αλλά και μισθολογική αναβάθμιση του μισθού του αγροτικού Ιατρού που να φτάνει τουλάχιστον τα 1500 ευρώ το μήνα.

Οταν όμως αυτή η ίδια κυβέρνηση δίνει το κατάπτυστο ποσόν του μηνιαίου μισθού των 1500 ευρώ σε ιατρούς με 15 και 20 χρόνια υπηρεσίας στο ΕΣΥ ,τι να συζητάμε για τους μισθούς πείνας των αγροτικών Ιατρών!!. 

Κίνητρα για τους "καημένους" τους εφολπιστές δίνει απλόχερα , για τους αγροτικούς Ιατρούς πέραν του πενιχρών κινήτρων της συνυπηρέτησης και της δωρεάν στέγης είναι απαγορευμένος καρπός. Οπότε το μέτρο προβλέπεται να πέσει στο κενό......!!! 

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΣ/ΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...