Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΠΠΕΝΚ: Οργάνωση ενημερωτικής ημερίδας στην Κάρυστο για τα αιολικα πάρκα στη Ν. Εύβοια

Το ΔΣ δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να συναντηθεί με  το νέο Δήμαρχο κ. Λ. Ραβιόλο προκειμένου να του καταθέσει τα συγκεντρωτικά στοιχεία για τα ΑΠ στον Καβοντόρο και να συζητήσει μαζί του τη στάση που θα τηρήσει. 
Επειδή σύμφωνα με πληροφορίες τα έργα της Εnel-Kοπελούζος ξεκινούν τον Νοέμβριο, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή της 2ης γραμμής Υψηλής Τάσης που θα προσθέσει ακόμη 20 ΑΠ στην Ν. Εύβοια, ο Σύλλογός μας θεωρεί αναγκαίο να ενημερωθεί άμεσα η τοπική κοινή γνώμη και να συζητήσει όλες τις διαστάσεις του θέματος. 
Γι αυτό αναλαμβάνουμε την οργάνωση μιας ενημερωτικής ημερίδας όπου θα κληθούν όλοι οι φορείς και οι κάτοικοι πρώτα να ενημερωθούν με βάση τα στοιχεία που διαθέτει ο Σύλλογός μας και έπειτα να πάρουν θέση.  Παρόμοιες διαδικασίες οργανώνουν και οι τοπικοί σύλλογοι στην Κρήτη (δείτε συνημ.)

Ο Σύλλογος μας θεωρεί ότι  η κατασκευή νέων αιολικών πάρκων στη Ν. Εύβοια  μετατρέπει την περιοχή σε ανοιχτό εργοστάσιο και θα έχει καταστροφικές επιπτώσεις ειδικά στον Καβοντόρο και την Οχη που βρίσκεται η προστατευόμενη περιοχή (βλ. συνημ.). 

Η τοπική κοινωνία δεν έχει κατανοήσει τι πρόκειται να συμβεί γι αυτό πρέπει να ενημερωθεί και να αποφασίσει εάν συναινεί ή όχι στην καταστροφή του τόπου.

Συνάντηση ΔΣ 27/9/2014
Παρόντες: Χ. Μπερέτη, Θ. Μπινιάρης, Δ. Γιαννάκος, Θ. Μπούσουλας, Γ. Τσολάκης, Π. Παυλάκης, Σ. Παπαλυμπέρης, Θ. Ζαφείρης, Ρ. Σφυρίδη, Χ. Τσιπιτώρη, Δ. Βατίστας, Ν. Σπανομαρκίδης
                                             
                                   Για τον ΣΠΠΕΝΚ

Η Πρόεδρος                                                                 Ο Γραμματέας

Χρυσούλα Μπερέτη                                                   Θανάσης Μπινιάρης





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...