Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Συνάντηση Συμεών και Χρήστου Παγώνη με τον υπουργό Μεταφορών

Δεσμεύσεις Χρυσοχοϊδη για παράκαμψη Χαλκίδας και Βασιλικού - Πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη συνάντηση στον Υπουργό Υποδομών κ. Χρυσοχοϊδη για τα οδικά έργα του νομού και για το θέμα των διοδίων. Κατά τη συζήτηση, που διεξήχθη σε θετικό κλίμα, ο νέος δήμαρχος κ. Παγώνης έθεσε τα προβλήματα με αναλυτικό τρόπο και ακολούθησε η τοποθέτηση του υπουργού.

Στο μεγάλο ζήτημα των έργων υποδομών, αναγνώρισε την ανάγκη επιτάχυνσης των έργων του διαμήκη άξονα. Συγκεκριμένα, δεσμεύτηκε να προχωρήσει γρήγορα η δημοπράτηση της παράκαμψης Χαλκίδας, προϋπολογισμού 165 εκατομμυρίων, που ως αυτή τη στιγμή δεν είναι στα έργα με προτεραιότητα για τη νέα προγραμματική περίοδο. Για την παράκαμψη Βασιλικού, δεσμεύτηκε να απαντήσει σύντομα και πιο συγκεκριμένα για να προχωρήσει και αυτό το έργο, που ως γνωστόν αυτή τη στιγμή η εργολαβία έχει διαλυθεί.  Μάλιστα, τόνισε ότι θα εξοικονομήσει δαπάνες από άλλα έργα για να εντάξει αυτά τα χρήματα σε έργα της Εύβοιας.

Για το θέμα των διοδίων, ο υπουργός δεν άφησε περιθώρια αλλαγών, καθώς, όπως ανέφερε όσα προβλέπονται αποτελούν συμβατικές υποχρεώσεις. Υπήρξε όμως θετικός στην πρόταση του Συμεών Κεδίκογλου, αν τα διόδια δεν μπορούν εντελώς να αφαιρεθούν όπως είναι το επιθυμητό, τουλάχιστον να δοθούν κάρτες που θα εξαιρούν εργαζόμενους που διέρχονται συχνά και συμπολίτες μας από ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, άτομα με αναπηρία κ.λπ.).

Ο Συμεών Κεδίκογλου θα παρακολουθεί στενά τα θέματα αυτά μαζί και με τον νέο δήμαρχο και θα επανέλθει το επόμενο διάστημα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...