Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

ΕΛΜΕ Εύβοιας: Διαμαρτυρία συλλόγων γονέων και κηδεμόνων για τα αποτελέσματα της Α' Λυκείου

Τις δυο προηγούμενες εβδομάδες σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων από τη Χαλκίδα και τις γύρω περιοχές ήρθαν σ' επαφή με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Εύβοιας για το θέμα της τράπεζας θεμάτων και των αποτελεσμάτων της Α' Λυκείου, που μετά από τρεις (!!!) διορθωτικές εγκυκλίους δεν φαίνεται να αλλάζει δραστικά την εικόνα της μεγάλης αποτυχίας.

Πραγματοποιήθηκαν δυο συναντήσεις με γονείς στα γραφεία της ΕΛΜΕ και μια παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας, όπου επιδόθηκε και το παρακάτω ψήφισμα στην Διευθύντρια, προκειμένου να προωθηθεί στους καθ' ύλην αρμόδιους!


Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί είμαστε σε επιφυλακή μέχρι την οριστική κατάργηση του ν. 4186/13.

Το αμέσως επόμενο διάστημα η ΕΛΜΕ Εύβοιας θα οργανώσει μαθήματα αλληλεγγύης σε μαθητές της Α' Λυκείου που παραπέμπονται για επανεξέταση το Σεπτέμβριο. Θα ενημερώσουμε άμεσα για όλες τις λεπτομέρειες.

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ, ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Είναι πολλά τα χρόνια που συστηματικά απαξιώνεται η Δημόσια εκπαίδευση και οι λειτουργοί της σε όλες τις βαθμίδες. Όπως είναι πολλά τα χρόνια, που εμείς οι γονείς, στεκόμαστε αμήχανα κι ενοχικά εμπρός στην κατάργηση του στοιχειώδους δικαιώματος των παιδιών μας στη μόρφωση, στην αισιοδοξία για το μέλλον, στην ποιότητα ζωής που αρμόζει σε ανηλίκους. 

Κάναμε το λάθος, παραπλανημένοι, από προπαγανδιστικούς καταιγισμούς, να θεωρούμε υγιές το παιδί που συμπεριφέρεται άκρως ανταγωνιστικά προς τους συνομηλίκους του, που δεν έχει χρόνο να αποκτήσει υγιή κοινωνικότητα, να ερωτευτεί, να παίξει, να κάνει λάθη, στο όνομα μιας δήθεν αξιοκρατίας.

Και τώρα βρισκόμαστε, εμπρός στα τραγικά αποτελέσματα της εφαρμογής του νόμου 4186/13 για το Νέο Λύκειο. Εμείς οι γονείς, τα παιδιά μας, η εκπαιδευτική κοινότητα. Τώρα που βάλλεται η Δημόσια Εκπαίδευση από τους υπηρέτες των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, που τα νιάτα αυτής της χώρας σπρώχνονται κακήν κακώς στην εξυπηρέτηση πρόσκαιρων αναγκών της νεοφιλελεύθερης αγοράς, μέσα από μορφές άτυπης μαθητείας και απλήρωτης κατάρτισης, με τη συρρίκνωση του Γενικού Λυκείου και της Τεχνικής Εκπαίδευσης. 

Και μάλιστα, όταν η ελληνική οικογένεια έχει ν’ αντιμετωπίσει τη συντριβή του βιοτικού της επιπέδου, την εργασιακή ανασφάλεια, την ανεργία και ό,τι τα παραπάνω συνεπάγονται.

Βιώσαμε, οι γονείς και πολύ περισσότερο παιδιά μας, όλα αυτά που περιγράψαμε, με κορωνίδα της αθλιότητας που ονομάζεται σύγχρονη εκπαίδευση, το νόμο 4186/13. Συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπάρχουν ατομικές λύσεις. 

Σ’ ένα κατεξοχήν κοινωνικό θέμα, όπως είναι η προστασία της Δημόσιας Εκπαίδευσης και των ίσων ευκαιριών στη μόρφωση για το μαθητή/τρια από το πιο απομακρυσμένο χωριό της Ελλάδας έως το κέντρο της Αθήνας, ανεξάρτητα από το κοινωνικό, οικονομικό και μορφωτικό επίπεδο των γονιών και κηδεμόνων. 

Είμαστε η μεγαλύτερη «συντεχνία» που έχει γνωρίσει αυτή η χώρα, που έχει να αντιμετωπίσει αυτή η εξοντωτική πολιτική σε βάρος των μαθητών /τριών και των οικογενειών τους. Είμαστε οι γονείς! 

Διαμηνύουμε προς το Υπουργείο πως μαζί, γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί, θα συνταχθούμε ενάντια στο νόμο για το Νέο Λύκειο, που ψαλιδίζει τα όνειρα των παιδιών μας από την τρυφερή ηλικία των 16 και δημιουργεί τις συνθήκες ώστε να υπάρχουν πολίτες δύο ταχυτήτων. 

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μπει εμπόδιο στο δικαίωμα του κάθε παιδιού να ολοκληρώνει τις σπουδέ

ς τους στο Λύκειο και να διεκδικεί ισότιμα μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Δεν θα παρακολουθήσουμε αμέτοχοι και άπραγοι την κατακρεούργηση του μαθητικού δυναμικού και το γιγάντωμα της παραπαιδείας.

Σε αυτές τις πολιτικές το Υπουργείο θα μας βρει ΟΛΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ! 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα υπερασπιστούμε το αγαθό της δημόσιας εκπαίδευσης! 

Το οφείλουμε στα παιδιά μας που «έφυγαν» από την εκπαίδευση και ετοιμάζονται να «φύγουν» και από τη χώρα, σ’ αυτά που ζουν τη λαίλαπα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, σ’ αυτά που έπονται…


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟ ΛΥΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...