Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

«Παγωμένα» όλα τα έργα του ΕΣΠΑ

Δεν προχωρούν τα προγράμματα εργασίας του ΟΑΕΔ Όλα τα προγράμματα ,όλοι οι διαγωνισμοί και οι αναθέσεις έργων , μέσω του ΕΣΠΑ έχουν «Παγώσει» μετά από παρέμβαση των τεχνοκρατών της ΕΕ. 

Εγκύκλιος του υπουργείου Ανάπτυξης, «τινάζει στον αέρα» την χρηματοδότηση όλων των έργων που πραγματοποιεί το Δημόσιο αλλά και όλα τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για την καταπολέμηση της ανεργίας.
Αιτία το γεγονός ότι αποφασίστηκε να «παγώσουν» όλοι οι διαγωνισμοί και οι αναθέσεις έργων που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, μέσω του ΕΣΠΑ. 

 Στην εγκύκλιο που εστάλη σε όλα τα υπουργεία τη Μ. Δευτέρα σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του dikaiologitika.gr , αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ««Το υπουργείο μας είναι υποχρεωμένο να προχωρήσει σε άμεσο κλείδωμα εισαγωγής νέων εντάξεων και προσκλήσεων στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα των έργων του ΕΣΠΑ». 

Ουσιαστικά, πρόκειται για «πάγωμα» όλων των έργων και αυτών που βρίσκονται σε εξέλιξη, επειδή υπήρξε υπέρβαση χρηματοδότησης. Οι τεχνοκράτες της ΕΕ εντόπισαν το σφάλμα και απαίτησαν από την ελληνική πλευρά να σταματήσει άμεσα κάθε ροή χρηματοδότησης, μέχρι να βρεθεί λύση στο πρόβλημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...