Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Ποιός πληρώνει τελικα τα ελλείμματα ....& Green Twinning ;

Στο 32% η τελική αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ! Τα συνήθη υποζύγια  πρέπει να βάλουν άλλη μια φορά το χέρι στην άδεια τσέπη.. τα χαράτσια δεν έχουν τέλος..   
Θυμίζουμε ότι η αναπροσαρμογή του ΕΤΜΕΑΡ εκκρεμούσε από τις αρχές του χρόνου κατόπιν σχετικών αιτημάτων του ΥΠΕΚΑ προς τη ΡΑΕ, λόγω των συνεχών αναβολών στην κατάθεση του New Deal, και άρα της αδυναμίας υπολογισμού των εσόδων που θα εξοικονομηθούν για την ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ.

Μετά την ψήφιση ωστόσο του Πολυνομοσχεδίου, στο οποίο περιελήφθησαν και οι ρυθμίσεις του New Deal, ο αρμόδιος υφυπουργός ΠΕΚΑ,με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΡΑΕ, Δρα Νίκο Βασιλάκο, ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, ότι το συνολικό καθαρό όφελος από τις νέες ρυθμίσεις ανέρχεται σε 550 εκ. ευρώ. Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησε από την Αρχή, την αναθεώρηση προηγούμενης απόφασης της ΡΑΕ η οποία προέβλεπε ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις στο ΕΤΜΕΑΡ.

Green Twinning: Πράσινη Αδελφοποίηση

Στο ευρωπαϊκό έργο Green Twinning, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη (Intelligent Energy Europa) συμμετέχουν ο Δήμος Αγίου Δημητρίου & Νέας Ιωνίας.

Στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της τεχνικής και οικονομικής ικανότητας των συμμετεχόντων δήμων στον αειφόρο ενεργειακό σχεδιασμό και η προώθηση της μόνιμης και μακροχρόνιας μεταξύ τους συνεργασίας και δικτύωσης, ώστε να εκπληρώσουν επιτυχώς τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις δεσμεύσεις της προσχώρησής τους στο Σύμφωνο των Δημάρχων.

Στο πλαίσιο του έργου και σε συνέχεια των διαδικασιών διαβούλευσης και έγκρισης του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ) από το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμος Αγίου Δημητρίου κατέθεσε το ΣΔΑΕ στο Σύμφωνο των Δημάρχων.

Σήμερα, η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί μονόδρομο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας μας. Γιατί, όχι μόνο συμβάλει στην προσπάθεια για την μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα (CO2), δηλαδή στην προσπάθεια για αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου και της κλιματικής αλλαγής, σε τελευταία ανάλυση στην παγκόσμια προσπάθεια για την σωτηρία του πλανήτη, αλλά, στην σημερινή, δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ελληνικοί δήμοι, συμβάλλει στην εξοικονόμηση οικονομικών πόρων, οι οποίοι μπορούν να αξιοποιηθούν σε κάποιες άλλες, από τις πολλές οξυμένες ανάγκες που υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...