Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Συνδικάτο Τροφίμων & Ποτών Ευβοίας-Βοιωτίας: Με Απλήρωτη Εργασία στα Ξενοδοχεία - Έτσι Θα Αναπτύξουν την οικονομία

Εχθές το πρωί, στα πλαίσια 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης, βάλαμε φρένο στα σχέδια της εργοδοσίας του Olympic Star πού ήθελε να ανοίξει το ξενοδοχείο γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια τα δικαιώματα των εργαζομένων. 

Οι εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο είναι απλήρωτοι τόσο για την εργασία τους το 2013, όσο και για δεδουλευμένα προηγούμενων ετών. Η εργοδοσία ήθελε να ανοίξει το ξενοδοχείο χωρίς να καταβάλει ούτε δεκάρα στους
εργαζόμενους, χωρίς να μπορεί να εξασφαλίζει τα απαραίτητα στους παραθεριστές, παραβαίνοντας σε πολλές περιπτώσεις κάθε νομοθεσία.


Η παρουσία των ίδιων των εργαζομένων έξω από το ξενοδοχείο από τις πρώτες πρωινές ώρες, μαζί με το σωματείο και τη στήριξη συνδικαλιστών και εργαζομένων από άλλους κλάδους σταμάτησε τα σχέδια της εργοδοσίας. Ο ιδιοκτήτης οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα για να δώσει εξηγήσεις.

Η οργάνωσή μας απέναντι στην εργοδοσία και το κράτος της είναι ο μόνος δρόμος για να μπει φρένο στην κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά. Για να γίνει ο τουρισμός δικαίωμα για το λαό και όχι μέσο κερδοφορίας για τους επιχειρηματίες. 

Την κινητοποίηση στήριξαν η Ένωση Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, σωματεία Σέλμαν, Ιντερκεμ, Νεοσετ, Τροφίμων – Ποτών, Μετάλλου Εύβοιας, Οικοδόμων Νότια Εύβοιας, Ένωση Τεχνιτών Οικοδόμων Χαλκίδας και το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.


ΜΕ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...