Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Παρουσίαση Ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλκίδας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες Τετάρτη 16 Απρίλη, η παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.



Ο Αντώνης Κούκουρας, Γραμματέας της Τ.Ε Χαλκίδας- Θήβας του ΚΚΕ, και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, χαιρέτησε και ανέφερε στην ομιλία του στοιχεία από τα ψηφοδέλτια της Στερεάς και Εύβοιας. Επίσης χαιρέτησε ο Βαγγέλης Σταματούκος, υποψήφιος Δήμαρχος Χαλκίδας με τη
Λαϊκή Συσπείρωση.


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΟΥ μέλους του Π.Γ της Κ.Ε του ΚΚΕ και ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΜΕ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. 

Στην Εκδήλωση για την παρουσίαση των ψηφοδελτίων της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣΗ για την Περιφέρεια και το Δήμο Χαλκιδέων 

Έχουμε στα χέρια μας μαχητικά , λαικά ψηφοδέλτια, έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να πετύχουμε ακόμα πιο πλατύ άνοιγμα, να πιάσουμε το σφυγμό του λαού για να εκφράσει τολμηρά και αποφασιστικά την αντίθεση του στην Ε.Ε και στην αντιλαική πολιτική της κυβέρνησης, της περιφέρειας και του Δήμων, να καταδικάσει κάθε κόμμα και συνδυασμό που στηρίζει την πλουτοκρατία και την ευρωπαική λυκοσυμμαχία γιατί κάθε κρίκος αυτής της αντιλαικής αλυσίδας έχει τις δικές του ευθύνες για τα βάσανα του λαού και τα προβλήματα της νεολαίας. 

Έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να δώσουμε αποφασιστικά την τριπλή αλλά ενιαία εκλογική μάχη και να εκφράσουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια το κεντρικό σύνθημα : 

«Σπάμε τα δεσμά των μονοπωλίων, της ΕΕ, δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού, γιατί δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού». 

Η απήχηση είναι θετική, πλατύτερες δυνάμεις, εργάτες και εργάτριες, λαϊκοί άνθρωποι, νέοι και νέες παρακολουθούν με προσοχή τις θέσεις του ΚΚΕ, νέες δυνάμεις στηρίζουν την προσπάθεια που κάνουμε. 

Στέλνουμε το αγωνιστικό μήνυμα του ΚΚΕ παντού, σε κάθε λαική οικογένεια. Απευθύνουμε κάλεσμα σε πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και των άλλων κομμάτων, σε αυτούς που επέλεξαν το ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εκλογές και αντιλαμβάνονται σήμερα τις τούμπες που κάνει και τα διαχειριστικά του τερτίπια. 

Στο ψευτοδίλλημα Ν.Δ –ΣΥΡΙΖΑ η απάντηση είναι ΚΚΕ. 

Στο ψευτοδίλλημα Μπακογιάννης η Αποστόλου – Ζεμπίλης η Παγώνης η απάντηση είναι ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. 

Διαφημίζουν χρόνια την Ε.Ε. 

Τάξανε στο λαό πως θα φάει με «χρυσά κουτάλια», πως θα ζήσει σε συνθήκες ευημερίας, καλλιέργησαν ψεύτικες προσδοκίες. 

Στην πράξη η Ε.Ε με τη συνενοχή των ελληνικών κυβερνήσεων, με τη συνενοχή των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, επέβαλλε συστηματικά το ξήλωμα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, χτύπησε στην καρδιά τις Συλλογικές Συμβάσεις, ξεκληρίζει τη μικρή και μεσαία αγροτιά και χτυπάει τους μικρούς Επαγγελματίες Βιοτέχνες και Εμπόρους, υπονομεύει το μέλλον της νεολαίας. 

Κάθε συνθήκη , κάθε απόφαση που ψηφίζει είναι αντιδραστικότερη από την προηγούμενη, με στόχο πάντα τους λαούς και τα δικαιώματα τους. Είναι το οικοδόμημα, το σπίτι των μεγάλων οικονομικών ομίλων που ξεσπιτώνει τα λαικά νοικοκυριά. 

H E.E είναι ένωση των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων 

Είναι ένωση των 30 εκατομμυρίων ανέργων και των 130 εκατομμυρίων που ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας. 

Αυτό προσπαθεί να κρύψει η κυβέρνηση με το δίλλημα «Ε.Ε η χάος» που χρησιμοποιεί για να τρομοκρατήσει το λαό μας. 

Αυτό προσπαθεί να κρύψει ο ΣΥΡΙΖΑ που ισχυρίζεται ότι αυτή η αντιλαική μηχανή μπορεί να αλλάξει , να επανιδρυθεί, να ταχθεί υπέρ των λαών . 

Μόνο το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή ενημέρωσε υπεύθυνα τους εργαζόμενους ότι η ΕΟΚ αρχικά και η Ε.Ε στη συνέχεια είναι «λάκκος των λεόντων» , είναι σφηκοφωλιά. Αυτό επιβεβαιώθηκε στην πράξη. 

Μόνο το ΚΚΕ καταψήφισε , αντιπάλεψε τη συνθήκη του Μάαστριχτ , την ΟΝΕ και το Ευρώ. 

Υπάρχει λύση , υπάρχει προοπτική. 

Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους για το οποίο δεν ευθύνεται ο λαός μας, κοινωνικοποίηση του πλούτου, με το λαό στην εξουσία. 

Αυτές τις μέρες οργιάζει η κυβερνητική δημαγωγία. 

Παρουσιάζει κυνικά τα αντιλαικά μέτρα που επέβαλλε δια πυρός και σιδήρου και οδήγησαν σε φτώχευση το λαό μας, ως δήθεν λαική επιλογή που σήμερα πιάνει τόπο. 

Προβάλλει το «πρωτογενές πλεόνασμα» που συγκεντρώθηκε μέσα από την πολύχρονη πολιτική της λιτότητας και της διάλυσης των κοινωνικών υπηρεσιών προκαλώντας πως θα πετάξει κάποια ψίχουλα στη θέση των δισεκατομμυρίων που αφαίρεσε από τις λαικές οικογένειες. 

Ο δικομματικός καυγάς μεταξύ της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να κρύψει τη σύγκλιση, τη συμφωνία των δύο κομμάτων σε στρατηγικής σημασίας ζητήματα, τη συμφωνία τους με την Ευρωπαική Λυκοσυμμαχία, για τη στήριξη των μεγάλων συμφερόντων. 

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την «έξοδο στις αγορές», αλλά στην πράξη στέλνει, με νέα δανεικά, μήνυμα για την ικανοποίηση των αναγκών της πλουτοκρατίας που θα τα πληρώσει και πάλι ο λαό μας. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργεί συγχύσεις πως υπάρχει δίκαιος δανεισμός , από τις τράπεζες η άλλους αντίστοιχους μηχανισμούς. 

Ο ένας λέει ότι είναι υπέρ της επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του χρέους, που είναι θέση της Ε.Ε και ο άλλος υποστηρίζει το κούρεμα που είναι θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των Αμερικανών. 

Και οι δύο ενοχοποιούν το λαό για τη δημιουργία του χρέους και τον καλούν να το πληρώσει. 

«Μαζί τα φάγαμε» λέει ο Πάγκαλος. «Η κρίση είναι δική μας» ισχυρίζεται ο κ. Δραγασάκης, ενοχοποιώντας του λαό μας. 

Η κυβέρνηση διαφημίζει τη Μέρκελ και ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στον «Αντιμερκελισμό», στηρίζοντας την πολιτική Ομπάμα. Φτηνή αντιπαράθεση που κρύβει τον πραγματικό αντίπαλο, την πλουτοκρατία που διαθέτει πολλές Μέρκελ με διαφορετικά ονόματα. 

Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως τελειώνουν τα μνημόνια και ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην απατηλή αντιμνημονιακή φιλολογία. 

Στην πράξη και οι δύο κρύβουν ότι οι συνθήκες της Ε.Ε, οι αποφάσεις που έχουν παρθεί, συνιστούν ένα μόνιμο μνημόνιο κατά των λαών. Αυτή την ώρα που μιλάμε ισχύει η μόνιμη επιτήρηση όλων των κρατών μελών, ισχύει ο διαρκής έλεγχος των κρατικών προυπολογισμών από το επιτελείο των Βρυξελών για να διατηρηθούν στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα οι μισθοί και οι συντάξεις, για να περικοπούν ακόμα περισσότερο τα κονδύλια για τις κοινωνικές υπηρεσίες, για να συνεχιστούν τα φορολογικά χαράτσια. 

Και δύο πίνουν νερό στο όνομα της ανάπτυξης. Επενδύσεις ο ένας, επενδύσεις κι ο άλλος. Ύμνους στους επιχειρηματίες η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ, συνεργασία με τους «υγιείς επιχειρηματίες» ο ΣΥΡΙΖΑ, ωραιοποιώντας τα κάθε λογής αρπακτικά , τους εκμεταλλευτές. 

Ο λαός έχει υποχρέωση να προσέξει πολύ γιατί πρόκειται για πολύ επικίνδυνη πολιτική που κρύβει πως η καπιταλιστική ανάπτυξη θα πατήσει πάνω στα ερείπια των εργατικών , λαικών δικαιωμάτων, θα είναι ανάπτυξη με κριτήριο το κέρδος των λίγων που θα συνεχίζει να υπονομεύει τις ανάγκες των πολλών, θα είναι ανάπτυξη με υψηλή ανεργία και φτώχεια, με διατήρηση της άθλιας κατάστασης που επικρατεί στην υγεία, την πρόνοια , την παιδεία. 

Τα κόμματα και οι συνδυασμοί που υποστηρίζουν την Ε.Ε είναι δεσμευμένοι και θα ακολουθήσουν τη στρατηγική της, θα εφαρμόσουν τις αντιλαικές αποφάσεις και τώρα όσο είναι νωρίς ο λαός πρέπει να πάρει τα μέτρα του, να καταψηφίσει τα κόμματα του κεφαλαίου , του ευρωμονόδρομου, να δώσει δύναμη στο ΚΚΕ και στη ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ γιατί μόνο μέσα από αυτή την επιλογή θα πολλαπλασιαστεί η δική του δύναμη. 

Τα κόμματα που γεννιούνται από την αναπαλαίωση του σάπιου πολιτικού σκηνικού, όπως η « Ελιά», που είναι η άλλη όψη του ΠΑΣΟΚ, η το «Ποτάμι» που έχουν υιοθετήσει γνωστοί μεγαλοκαναλάρχες, είναι επιλογές «καμένες από χέρι», είναι ψήφος που θα μετρήσει υπέρ των μεγάλων συμφερόντων κατά των εργαζομένων, όπως έχει γίνει πολλές φορές στη νεοελληνική ιστορία. Τα κόμματα αυτά παίζουν το ρόλο του αναχώματος για να μπλοκάρουν, να αφοπλίσουν το λαικό προβληματισμό, να ελέξουν τη λαική αγανάκτηση. 

Ο λαός μας έχει πείρα και μπορεί να απομονώσει τη ναζιστική, εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Σκότωσε, χτύπησε εργαζόμενους που διεκδικούσαν, βασάνισε μετανάστες, είναι μαντρόσκυλο του συστήματος που καπηλεύεται τα λαικά προβλήματα και προσπαθεί να επιβάλλει μαζί με την εργοδοσία ατομικές συμβάσεις με μισθό 18 ευρώ, να διαλύσει τις Συλλογικές Συμβάσεις. 

Το ΚΚΕ πρωταγωνιστεί όλα τα χρόνια στους εργατικούς , λαικούς αγώνες, μάχεται για όλα τα λαικά προβλήματα. 

Αγωνίζεται στα εργοστάσια , στους χώρους δουλειάς, μαζί με τους εργάτες και τις εργάτριες, μαζί με τη μικρή και μεσαία αγροτιά, μαζί με τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις νέες των λαικών οικογενειών. 

Βρίσκεται στο πλευρό των ανέργων , των απολυμένων. 

Δίνει τη μάχη στην βουλή και στην ευρωβουλή, καταθέτει ερωτήσεις, τροπολογίες, κάνει πολύμορφες παρεμβάσεις με κριτήριο τα λαικά συμφέροντα. 

Δίνει μάχη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, κοπιάζει για τη λαική συμμαχία, για να δυναμώσει η κοινή πάλη της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς, των μικρών αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, των γυναικών από τις λαικές οικογένειες. 

Λαική συμμαχία που κοιτάζει μπροστά και προετοιμάζεται για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για την εργατική , λαική εξουσία. 

Αυτή είναι ενωτική πολιτική γιατί προσπαθεί να δυναμώσει την ταξική ενότητα της εργατικής τάξης, να δυναμώσει τη σχέση της με τα λαικά στρώματα, χωρίς ταμπέλες , χωρίς διαχωρισμούς με κριτήριο την κοινωνική θέση , το ταξικό συμφέρον. 

Η Ελλάδα δεν είναι μια φτωχή χώρα, έχει σημαντικές παραγωγικές δυνατότητες και αυτές μπορούν να αξιοποιηθούν μόνο όταν επικρατήσει η εργατική λαική εξουσία , όταν γίνουν τα οικονομικά εργαλεία περιουσία του λαού και η οικονομία σχεδιαστεί κεντρικά με κριτήριο την ικανοποίηση των λαικών αναγκών. 

Τα κλειστά εργοστάσια και οι απολύσεις στο Τσιμεντάδικο, στη Σέλμαν , στη Νεοσέτ, στη Ιντερκέμ, στην Μηχανική, Πλεξάκο είναι αποτέλεσμα του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, , είναι ευθύνη των ιδιοκτητών καπιταλιστών που κινούνται με βάση τα δικά τους συμφερόντα και επιχειρηματικούς σχεδιασμούς, είναι ευθύνη των αντιλαικών κυβερνήσεων. 

Στον αντίποδα βρίσκεται η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ , ώστε να πάρουν ζωή τα εργοστάσια, να απορροφηθεί η ανεργία και να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στη δουλειά, να εξασφαλιστούν δωρεάν, αναβαθμισμένες κοινωνικές υπηρεσίες. 

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΙΝΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΑ ΑΠ' ΟΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΟ ΛΑΟ - ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ. 

Οι στόχοι αυτοί συνδέονται με κάθε πολιτική μάχη , συνδέονται με τις ευρωεκλογές , τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Η ενίσχυση του ΚΚΕ και της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ συντομεύει το δρόμο που θα επιτρέψει να γίνει ο λαός αφέντης στον τόπο του. 

Οι υποψήφιοι περιφερειάρχες της ΝΔ , του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων και οι αντίστοιχοι υποψήφιοι στο Δήμο Χαλκιδέων και στους άλλους δήμους, επιχειρούν να κρύψουν τις ευθύνες τους για τη στήριξη της Ευρωπαικής Ενωσης και της αντιλαικής πολιτικής. 

Κοροιδεύουν τις εργατικές-λαικές οικογένειες για τα αρπάξουν την ψήφο. 

Διαφημίζουν το ΕΣΠΑ και γατζώνονται από πάνω του αλλά ξεπερνούν το αναμφισβήτητο γεγονός ότι τα δεκάδες προγράμματα για τα οποία καμαρώνουν συνυπάρχουν με την ανεργία και τη φτώχεια του λαού της περιοχής. 

Οι δυνάμεις αυτές είναι δεσμευμένες στην χρησιμοποίηση των κονδυλίων για τη χρηματοδότηση των μεγάλων επιχειρήσεων, είναι σε αντίθεση με τις λαικές ανάγκες. 

Οι ισχυρισμοί πως θα κάνουν «όαση» τη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ είναι μια ακόμα επανάληψη φθαρμένων ψευτουποσχέσεων που βιάζουν ακόμα και την κοινή λογική. 

Παλαιότεροι και νέοι «αστέρες» της τοπικής διοίκησης τάζουν πως θα γεννάνε και τα «κοκόρια αυγά». Τόσο σοβαρή είναι η θέση τους για την επίλυση του προβλήματος της ανεργίας, για την επανεκκίνηση των κλειστών εργοστασίων, Παίζουν με την αγωνία των εργαζομένων και των ανέργων. 

Κρύβουν ποιος είναι ο πραγματικός αντίπαλος των εργαζομένων για να παίξουν τα δικά τους παιχνίδια και να στηρίζουν τα μεγάλα συμφέροντα. 

Όλοι μαζί , στην περιφέρεια, στο δήμο Χαλκιδέων και στους άλλους δήμους παίζουν με την αγωνία των ανέργων, είναι υπέρμαχοι των προγραμμάτων της ψευτοαπασχόλησης για μισή δουλειά , μισή ζωή. 

Είναι με την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) που ξεκληρίζει τους αγρότες, με τον ανταγωνισμό που κλείνει τα μαγαζιά ,με τις κατευθύνσεις που υπονομεύουν το μέλλον της νεολαίας. 

Είναι με τους μεγάλους εμπορικούς ομίλους που κλείνουν τα μικρά μαγαζιά. 

Είναι με τους βιομήχανους που κατάντησαν βόθρο τον Ασωπό και δηλητηρίασαν τη γη και το νερό στη Βοιωτία και στην Εύβοια. 

Είναι με την πολιτική που οδήγησε στα σημερινά χάλια το πανάρχαιο οδικό δίκτυο και τις υποβαθμισμένες υποδομές σε βάρος των λαικών αναγκών. 

Αυτοί οι συνδυασμοί προβάλλουν την επιχειρηματικότητα, στηρίζουν την πολιτική που βιάζει το φυσικό περιβάλλον και γέμισε ανεμογεννήτριες τους ορεινούς όγκους. 

Αυτοί οι συνδυασμοί αρνούνται να διεκδικήσουν τις κρατικές οφειλές για την χρηματοδότηση της τοπικής διοίκησης και είναι υποστηριχτές της ανταποδοτικότητας, της αύξησης των τελών για τις υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας, αρμέγοντας με τα χαράτσια τις εργατικές , λαικές οικογένειες, τους μικρούς επαγγελματίες. 

Αυτοί στήριξαν και πρόβαλλαν τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ για να εφαρμοστεί η αντιλαική πολιτική ποιο αποτελεσματικά , για να μετατραπούν η περιφέρεια και οι δήμοι σε επιχειρήσεις, να ιδιωτικοποιηθούν κοινωνικές υπηρεσίες και η δημοτική περιουσία. 

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είναι στην αντίπερα όχθη, συμμετέχει στην πάλη για τα λαϊκά δικαιώματα , αντιπαλεύει την Ε.Ε και την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, καταδικάζει τον Καλλικράτη, συγκρούεται με τα μεγάλα συμφέροντα. 

Δύναμη στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ γιατί αυτή η δύναμη θα ενωθεί με τη δύναμη της λαϊκής κινητοποίησης για κάθε πρόβλημα, για να αναπτυχθεί ένα ισχυρό διεκδικητικό κίνημα που θα παρεμποδίζει κάθε αντιλαικά μέτρο και θα απαιτεί την ικανοποίηση των λαικών αιτημάτων. 

Οι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ έχουν πολύ πλούσια δράση, ανέδειξαν δεκάδες προβλήματα, στάθηκαν αποφασιστικοί, ανιδιοτελείς υπερασπιστές των λαϊκών συμφερόντων, είναι στην πρώτη γραμμή των λαικών κινητοποιήσεων. 

Η πείρα, η γνώση που συγκεντρώθηκε την προηγούμενη περίοδο θα επιστρατευτούν στη δράση της επόμενης περιόδου στη περιφέρεια, στο δήμο Χαλκιδέων και στους άλλους δήμους. 

Γ Ι Α : 

· Το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στις απολύσεις και στη διαθεσιμότητα. Άμεση προστασία και ανακούφιση των ανέργων και των οικογενειών τους - Να εμποδιστούν τα σχέδια για την ιδιωτικοποίηση ή το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ. 

· Τη στήριξη του αγώνα της αγροτιάς ενάντια στο ξεκλήρισμα, τη μείωση και τον αφανισμό δυναμικών καλλιεργειών της περιοχής όπως ο καπνός, τα ζαχαρότευτλα, η βιομηχανική τομάτα, το βαμβάκι. Πολέμιοι της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, των συνεπειών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) , για να μην περάσουν τα σχέδια κατά των μικρομεσαίων αγροτών στην Κωπαίδα και να εμποδιστεί η άλωση της από τα μεγάλα συμφέροντα, να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση του «Οργανισμού Κωπαίδας», να διεκδικηθεί αποκλειστικά δημόσιος οργανισμός διαχείρισης των υδάτινων πόρων. 

· Τη στήριξη των μικρών Επαγγελματιών Βιοτεχνών κι Εμπόρων που στενάζουν από την ισχυροποίηση των μονοπωλίων , την αβάστακτη φορολογία, τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και την τοκογλυφία των τραπεζών. 

· Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, δωρεάν φάρμακο, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, Πλήρη χρηματοδότηση και στελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας, με προτεραιότητα στην πρόληψη και την πρωτοβάθμια φροντίδα. Σε αντιπαράθεση με την πολιτική που κλείνει τα κέντρα υγείας στην Αταλάντη, Μακρακώμη, Ιστιαία κ.α., που υποβαθμίζει τα νοσοκομεία Χαλκίδας, Λαμίας, Θήβας, Λιβαδειάς, Άμφισσας και Καρπενησίου, της Κύμης και της Καρύστου, για την αντιμετώπιση των μεγάλων ελλείψεων σε κλινικές, γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή. Για την ανατροπή της απαράδεκτης κατάστασης που επιβάλλει στις εργατικές λαϊκές οικογένειες να πληρώνουν άμεσα ή έμμεσα για νοσήλεια, διαγνωστικές εξετάσεις, φάρμακα. 

· Αποκλειστικά δημόσια –δωρεάν παιδεία, όχι στο σχολείο της αγοράς, στήριξη των σπουδαστών των ΤΕΙ , στα ΕΠΑΛ και τα ΕΠΑΣ, με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό και σύγχρονη υποδομή. 

· Για την στήριξη των σχολείων ειδικής αγωγής, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων, τη στήριξη των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες και των οικογενειών τους, στο πλευρό των ηλικιωμένων, 

· Τη στήριξη των πολύτεκνων οικογενειών. 

· Σύγχρονο οδικό δίκτυο και άμεσα μέτρα εκσυγχρονισμού των απαρχαιωμένων και επικίνδυνων αξόνων της Εύβοιας, της Ευρυτανίας, της Φωκίδας, για την κατάργηση όλων των διοδίων. Για το δικαίωμα στη χρησιμοποίηση των ιαματικών πηγών, που η ιδιωτικοποίηση τους (π.χ. Καμένων Βούρλων, Πλατύστομου, Λουτρών Αιδηψού) κάνει απαγορευτική την πρόσβαση στα λαϊκά στρώματα. 

· Το δικαίωμα για υγιεινή διαβίωση σε περιβάλλον που δε θα υπονομεύεται από τις χωματερές και από τη μόλυνση του νερού από τα απόβλητα, τα λύματα των βιομηχανιών, στον Ασωπό- Οινόφυτα, στα Μεσσάπεια με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία των κατοίκων και για την αγροτική παραγωγή. 

· Τη σωτηρία του Παρνασσού, της Οίτης, του Καλλίδρομου και της Δίρφης, την υλοποίηση σχεδίου ουσιαστικής δασοπροστασίας. 

· Αντιπλημμυρικά έργα στο Σπερχειό, το Ληλάντιο πεδίο και σε άλλες περιοχές για να αντιμετωπιστούν χρόνια προβλήματα με πλημμύρες σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και κατοικίες. 

· Μέτρα αντισεισμικής προστασίας σε μια περιοχή με μεγάλη συχνότητα σεισμών όπως δείχνει η πείρα από την Αταλάντη και την Αμφίκλεια. 

· Δωρεάν παιδικούς σταθμούς, με επαρκή προσωπικό , χωρίς τροφεία. 

· Πολιτιστικές και Αθλητικές υποδομές και ανάπτυξη της πάλης ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, με επιμονή στην πρόληψη και στα στεγνά προγράμματα απεξάρτησης. 

Τα παραπάνω είναι μόνο ορισμένοι άξονες της πάλης της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ μαζί με το λαό της περιοχής και αυτούς τους άξονες θα υπηρετήσουν τα στελέχη της στην περιφέρεια και τους δήμους. 

Η απόφαση είναι του λαού της «ΣΤΕΡΕΑΣ», κι εμείς τονίζουμε ότι αυτές οι θέσεις ανταποκρίνονται στα δικά του συμφέροντα. 

Στο ψηφοδέλτιο της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για την περιφέρεια και το δήμο Χαλκιδέων που σας παρουσιάζουμε σήμερα συμμετέχουν αγωνιστές και αγωνίστριες που βρίσκονται όλα τα χρόνια στο πλευρό του λαού της περιοχής, στο πλευρό της νεολαίας. 

Μέλη και στελέχη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, αγωνιστές και αγωνίστριες που συνεργάζονται μαζί του, με τις απόψεις και τους προβληματισμούς τους που συμπορεύονται με το ΚΚΕ στην πάλη για το καλό του λαού μας. 

Είναι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής του τόπου, δοκιμασμένοι στο εργατικό , λαικό κίνημα. 

Εργάτες και εργάτριες, υπάλληλοι, επαγγελματίες, αγρότες, επιστήμονες, νέοι και νέες. 

Με αυτά τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια, με τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις στη μάχη των Ευρωεκλογών , των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. 



Υποψήφιοι του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαλκίδας 
Υποψήφιος Δήμαρχος Βαγγέλης Σταματούκος

Εκλογική περιφέρεια Ανθηδώνας

1.   Αλαγιάννη Ελένη - Κοινωνική Λειτουργός

2.   Βελής Γιάννης - Οικοδόμος

3.   Δήμας Γιώργος - Φοιτητής

4.   Ελευθερίου  Αργυρώ - Συνταξιούχος

5.   Ευσταθίου Στάθης-Αυτοαπασχολούμενος

6.   Κουτσούμπης Γιάννης - Καθηγητής ΤΕΙ

7.   Ντελής Φώτης - Κτηνοτρόφος

Εκλογική περιφέρεια Αυλίδας

1.   Αγγελοπούλου Αθηνά – Πολ. Μηχανικός

2.   Αθηναίος Χρήστος - Φοιτητής

3.   Αντωνόπουλος Διαμαντής - Συνταξιούχος

4.   Γιαννακοπούλου Βασιλική - Οικιακά

5.   Γιαννακοπούλος Δημήτρης – Συνταξιούχος

6.   Δελής Κώστας - Συνταξιούχος

7.   Καχριμανίδης Γιώργος  - Συνταξιούχος

8.   Κώστογλου  Σταύρος - Εργάτης

9.   Λίγκρος Γιώργος - Συνταξιούχος

10.       Μαγιάτη Βικτωρία - Συνταξιούχος

11.       Μπαμπαράκος Κώστας

12.       Μπούρικας Γιώργος Αυτοαπασχολούμενος

13.       Ξύδη Κατερίνα - Απολυμένη ΓΑΛΑΞΙΑ

14.       Παπουλάκη Αλεξάνδρα - Νηπιαγωγός

15.       Ρέτσος Παρασκευάς - Συνταξιούχος

16.       Ρουμπής Δημήτρης - Συνταξιούχος

17.       Ρουμπής Κώστας - Απολυμένος ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ

18.       Ταμπουρατζής Βασίλης - Απολυμένος ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ

19.       Τζαβάρα Μαρία - Συνταξιούχος

20.       Τζελάς Νίκος - Βιομηχανικός εργάτης

Εκλογική περιφέρεια Νέας Αρτάκης

1.   Αγγελής Δημήτρης - Φοιτητής

2.   Βαλήλα Μαίρη - Φοιτήτρια

3.   Μυλωνίδου  Ελένη - Συνταξιούχος

4.   Παρχαρίδης Γιώργος - Οικοδόμος

5.   Παχής Γιώργος  - Αυτοαπασχολούμενος

6.   Ρίζκ Θανάσης - Οικοδόμος

7.   Σέληνα Ελένη - Αυτοαπασχολούμενη

8.   Τρίκκας Μπάμπης - Άνεργος

9.   Τσαλαμανιός Τάσος - Κτηνίατρος

10.       Τσόγκας Γιάννης – Συνταξιούχος

Εκλογική περιφέρεια Ληλάντιου

1.   Αργύρη Ελένη - Φιλόλογος

2.   Αυλωνίτη Βάλια - Αγρότισσα

3.   Βαρελάς Παναγιώτης - Ιδιωτικός υπάλληλος

4.   Βασιλάκης Μιχάλης - Συνταξιούχος

5.   Δημάκη Κατερίνα  - Ιδιωτικός υπάλληλος

6.   Καραβασιλης Δημήτρης - Συνταξιούχος

7.   Κεραμιδάς Νίκος  - Συνταξιούχος

8.   Κούκος Σπύρος - Ιδιωτικός υπάλληλος

9.   Μπαργκάουι Ιωάννα - Ναυτεργάτρια

10.       Πετράκης Βασίλης- Συνταξιούχος

11.       Τσιτίνης Πολυχρόνης - Συνταξιούχος

12.       Τσώκος Βασίλης - Αυτοαπασχολούμενος

13.       Φραντζής Στέφανος - Ιδιωτικός υπάλληλος

14.       Χατζηπαυλίδου Κατερίνα – Οικιακά

15.       Χρυσάγης Χρήστος - Εργάτης

Εκλογική περιφέρεια Χαλκίδας

1. Αγγελόπουλος Γιώργος - Οδηγός Ασθενοφόρου

2. Αγγέλου Γιάννης - Λογιστής 


3. Αθηναίου Καίτη - Οδοντίατρος 

4. Ακριώτης Μπάμπης - Απολυμένος ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ 

5. Ανδρούτσου Ντίνα - Νοσηλεύτρια 

6. Βασιλείου Θέμος - Γυμναστής 

7. Βρεττός Στέλιος - Έμπορος λαϊκών αγορών 

8. Γαλγαδάς Ιπποκράτης - Συνταξιούχος 

9. Γεωργίου Θανάσης - Συνταξιούχος 

10. Θεολόγος Τέλης - Συνταξιούχος 

11. Καλαμάρα Κατερίνα - Βιομηχανική εργάτρια 

12. Κασινάς Γιάννης - Βιομηχανικός εργάτης 

13. Κάτρης Μίμης - ΕΒΕ 

14. Κατσαρός Δημήτρης - Φοιτητής 

15. Κατσικούλης Νίκος - Ιδιωτικός υπάλληλος 

16. Κατσιμήχας Θεοφάνης - Έμπορος λαϊκών αγορών 

17. Κόκκος Ανέστης - Οικοδόμος 

18. Κουζουνάκη Αναστασία -Μαθήτρια 

19. Κούκουρας Δημήτρης - Περιπτεράς 

20. Κωστόπουλος Γιάννης – Πολ. Μηχανικός 

21. Λαζάρου Βαγγέλης- ΕΒΕ 

22. Λιάσκου Βαγγελιώ - Καθηγήτρια Γαλλικών 

23. Μαργαρίτης Νίκος - Τυπογράφος 

24. Μαστοράκη Ρένα - Οικιακά 

25. Μητσιάκης Βαγγέλης - Ξενοδοχοϋπάλληλος 

26. Μίχας Γιάννης - Εκπαιδευτικός 

27. Μπάστα Μαρία - Φοιτήτρια 

28. Μωραϊτου Κατερίνα - Γιατρός 

29. Ντούνα Ασημίνα - Εργαζόμενη στην περιφέρεια 

30. Οικονόμου Θανάσης - Ιδιωτικός υπάλληλος 

31. Πανουργιά Αργυρώ - Συνταξιούχος 

32. Παππά Αμαλία - Καθηγήτρια Γερμανικών 

33. Πεζόγλου Παρασκευάς - Οικοδόμος 

34. Πετράκη Τατιάνα -Ιδιωτικός υπάλληλος 

35. Ρουμελιωτάκης Αντώνης - Εργαζόμενος στην Περιφέρεια 

36. Σαριδάκη Εφη - Έμπορος 

37. Σεϊτανίδης Αντρέας - Οδοντίατρος 

38. Σταματούκου Γιούλη - Εκπαιδευτικός 

39. Ταμβάκης Μάκης - Περιπτεράς 

40. Ταμπλαλής Χρήστος - Ιδιωτικός υπάλληλος 

41. Τούσα Βάσω - Συνταξιούχος 

42. Τσακλάνος Γιώργος - Καλλιτέχνης 

43. Τσάλας Βλάσης - Οικοδόμος 

44. Τσότσος Γιώργος - Άνεργος 

45. Χρηστάκης Γιώργος – Ταπετσέρης Χρονάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...