Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η κεντρική εκδήλωση του μαθητικού φεστιβάλ της ΚΝΕ το Σάββατο 12 Απριλίου.

Το φεστιβάλ και οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια αυτού (διαγωνισμός BMX, τουρνουά μπάσκετ) ήταν το αποτέλεσμα της συλλογικής δουλειάς δεκάδων μαθητών που εδώ και ένα μήνα με μεράκι ,ανιδιοτέλεια και δημιουργικότητα έκαναν δική τους υπόθεση τα μαθητικά φεστιβάλ .

Στο φεστιβάλ συναντήθηκαν μαθητές που βιώνουν στη ζωή τους μαζί με τις οικογένειες τους, τις συνέπειες της βάρβαρης πολιτικής της ΕΕ.

Άνοιξαν συζητήσεις και ο προβληματισμός στα σχολεία και στις γειτονιές με επίκεντρο το κεντρικό σύνθημα του φεστιβάλ «ΕΕ VS ΝΕΟΛΑΙΑ. ΣΠΑΣΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ».Μέσα από τις συζητήσεις και τις πολύμορφες δραστηριότητες αναδείχθηκε η ουσία που αποτυπώνει το σύνθημα, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση από την ίδρυση της ήταν και θα είναι εναντίον του λάου και της νεολαίας, γιατί είναι ένωση των εκμεταλλευτών και των κυβερνήσεων τους ενάντια στους λαούς.

Στο φεστιβάλ αρκετοι καλλιτέχνες βρήκαν βήμα μακρία απο χορηγούς και σπόνσορες να εκφράσουν τις ανησυχίες τους , να συζητήσουν για τη μουσική. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το σκετσάκι που μαθητές ετοίμασαν με τίτλο «αλήθειες και ψέματα μέσα στην τάξη για την Ε.Ε.» καθώς και η ομιλία-χαιρετισμός απο την μαθητρία , μέλος της ΚΝΕ και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη Λαική Συσπείρωση , Αναστασία Κουζουνάκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...